Home Kort - men godt Feel-good stafetten med Thomas Skov Gaardsvig

Feel-good stafetten med Thomas Skov Gaardsvig

by Nicolai Klingenberg

Rundt omkring livet med Thomas Skov Gaardsvig

Hvordan er det at være far og havne i byen for dernæst at komme hjem og stykke aftenen sammen ved hjælp af kvitteringer? Og hvad med kærligheden? For slet ikke at tale om de dage, der kan være mere grå end blå? Det – og meget andet – bliver vi klogere på i denne omgang af Feel-good stafetten med Thomas Skov Gaardsvig. Tag vel imod ham.

Thomas Skov Gaardsvig

Foto: Peter Nørby
Mand: Thomas Skov Gaardsvig

Thomas – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Det er uden tvivl at bruge tiden sammen med min lille familie. Otto på 9 måneder, Ellen på 3,5 år og Emilie som jeg efterhånden har været gift med i fem år. Selvom det kan være hårdt og fyldt med tungt ansvar at opdrage sådan et par børn, så er det uden tvivl det bedste, der sker i mit liv.

Og hvad er det gode liv for dig?
– Det er at have muligheden for at bruge tid sammen med dem, jeg elsker. Jeg er lykkelig over, at jeg – i de her år, hvor børnene er små – har prioriteret dem højest – og at jeg ikke er lagt ned af arbejde.

Det kan jeg altid blive. Men at have glæden ved at være der, når min søn for første gang bruger et sugerør og første gang min datter står på ski – det er det gode liv for mig.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Det er en lidt dum historie, men altså. For nogle uger siden skrev min ven, der var på ferie på Bali. Her var han faldet over en god pris på Kopi Luwak – det der kaffe, der har været gennem tarmsystemet på en kat, hvilket efter sigende skulle være en delikatesse.
Det kunne han købe for 1500 kr/kg på Bali. Det ville åbenbart koste cirka 4.000 kroner, hvis jeg skulle købe det herhjemme, hvilket jeg selvfølgelig ikke skulle.
Nå, men jeg er altid klar på et godt tilbud, så jeg kom til at skrive til ham, at jeg gerne ville købe det.

Nu er han så kommet hjem fra Bali – og nu er det gået op for mig, at jeg lige har spenderet 1.500 kroner på lortekaffe – uden rigtig at ville have det. Hvis du vil købe det, kan du bare skrive – du kan få det til en god pris.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Jeg går simpelthen alt for lidt ud i de her år. Jeg er som regel enormt træt, når klokken bliver 19, og det er ikke særligt fordrende for festlige aftener. Men det er ikke mange måneder siden, at jeg var ude med mine venner. Træt og fuld ender vi på et sted, der hedder Dandy i indre by – og jeg er ærligt talt spritstiv, hvilket jeg virkelig ikke bryder mig om at være. Så i et moment af klarsyn vælger jeg at sætte mig ind i en taxa og køre hjem. Da jeg dagen efter vågner op og får samlet trådene, finder jeg i min inderlomme to kvitteringer. Én på taxaen, som jeg har taget kl 00.17 – og så én på en flaske champagne, som jeg har købt kl 23.59, hvilket jeg dog havde svedt ud.

At der kun går 18 minutter fra champagnekøb til taxatur viser bare, at man i en alder af 32 år stadig kan være en by-turs-idiot – og det er på én og samme tid skræmmende og betryggende.

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Jeg må nævne et klip med mig selv. Ikke fordi jeg normalt dyrker klip med mig selv, men fordi den seneste uges Ghita Nørby-skriverier fik mig til at gå i gemmerne og finde et klip fra min ”eksamen”, da jeg blev udlært fra Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen.

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Jeg vil gerne rejse noget mere. Hvis jeg var rigtig modig, så rejste vi ud i verden – uden en plan. Men så modig er jeg ikke, så vi må nøjes med nogle ture hist og her. Men flere af dem, tak.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Vi skal have mindre internet. Jeg ved det er paradoksalt at skrive i et interview på en blog – og så desuden, når jeg er en mand, der ånder og lever wifi – men jeg tror virkelig på, at vi ville have godt af at skrue lidt ned for nettet alle sammen. Det har bragt meget godt med sig, nuvel, men vi har brug for at kigge hinanden i øjnene igen – og kede os. Der opstår så mange gode ideer, når vi giver hjernen lov til at tænke selv – og det gør den ikke med alt det internet der blinker lige ind i hovedet på os.

Så når du har læst det her, så log af nettet. Bare et døgns tid.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Godt, tak. Kærligheden til mine børn og kærligheden til min hustru har det fremragende. Når det så er sagt, så er det vigtigt, at man – når man er blevet forældre – husker at dyrke kærligheden til hinanden. Ellers kan der lynhurtigt gå bleer og børnehave i hverdagen.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Jeg har haft stor gavn af at notere tre ting hver dag, som gør mig glad. Det var egentlig sådan en damebladside, min hustru indførte derhjemme – men det er sgu rart hver dag at tvinge sig selv til at finde tre ting, man er taknemmelig eller glad for.

Det kan være alt fra ’at finde en p-plads i indre by’ til ’et kys fra Emilie’ – men det du fokuserer på, får du mere af.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Det er et billede fra en skiferie, vi var på i starten af marts. At være i en skihytte, der er som taget ud af en musikvideo – i et snevejr, der er som taget ud af en Disney-film – med sin dejlige familie – det er svært at være rigtig utilfreds i sådan en situation.

Thomas Skov Gaardsvig

Fra telefonen (og skihytten)

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– At alt går over. Uanset hvad det er – så kommer man ud på den anden side. Nogle gange kan noget, der er rigtig træls mens man er i det, som regel blive en god historie bagefter.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Jeg ved godt, jeg har opfordret læserne til at bruge mindre tid på nettet – men altså… du finder mig på Instagram her og på min blog Thomasskov.dk her – og hvis det skal være i virkeligheden, hænger jeg som regel ud i Humleby på Vesterbro i København.

Hvem er Thomas Skov Gaardsvig?

Thomas Skov er tv- og radiovært – og så blogger han desuden på Thomasskov.dk om alt mellem himmel og jord – i hvert fald mellem sin egen himmel og jord.

Desuden er han far til Ellen og Otto. Pt arbejder han på en bog om at være far – den udkommer til efteråret – og så rejser han rundt i landet og holder foredrag.

Er du til mere Feel-good med stafet i, så se de tidligere deltagere her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk