Home Ure Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar – dit ugentlige overblik

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar – dit ugentlige overblik

by Nicolai Klingenberg

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar – slut med forvirring over ugenumre

Jeg kan nemt himle med øjnene, når jeg bliver præsenteret for en et uge-nummer. Jeg forvirres let, og jeg er ingenlunde en omvandrende kalender, der kan parre uge-numre med konkrete datoer. Har du det på samme vis? Jeg tænkte det nok. Heldigvis har Patek Philippe lyttet til os, for de har netop lanceret en helt ny komplikation til deres Calatrava-kollektion. Navnet? Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar!

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

Dagens, månedens og ugens ur: Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

Kast et blik på urskiven. Ved første øjekast, vil du måske søge lidt hist og pist for at hitte redde på, hvad der er hvad. Lad os begynde inderst – her finder du den korteste viser med rød ende, som peger på den aktuelle ugedag. Rykker vi engang længere ud, finder du time- og minutmarkeringerne, og fluks herefter skal uge-numrene findes, mens månedangivelsen er placeret helt yderst.

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

“Kan du i uge 27….?”

Men hov – jeg glemte datoen. Den er placeret ved 3-markeringen straks mellem uge-numre og ugedag, og har faktisk taget “klokken 3”-markeringens plads. Er du med? Alle tiders.

Nu kan du i øvrigt også se, hvilke uger, der hører til hvilke måneder og ved flittig brug af uret, vil ugernes relation til månederne måske begynde at sætte sig i knolden på dig, så du med tiden kan ryste dem ud af ærmet, når nogen spørger ind på særdeles irriterende vis.

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

Nydeligt.

Nå. Bemærk i øvrigt den font, der er anvendt – den er lavet for at genskabe en “ægte” håndskrift, som samtidig er med til at give uret et vintage-look af en art. Du kan i øvrigt nemt stille på ugedage og uge-numre, som stilles manuelt ved 8- og 10-markeringen.

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

Nydelig font – og noget atypisk

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

Det er her, du skifter…

Du vil nok også finde det interessant at vide, at Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar er den eneste Calatrava model, der for tiden blvier lavet af stål. Uret har en diameter på 40 millimeter, hvilet er rigeligt til min smag – og bedre end en traditionel vintage Calatrava, som typisk måler 33 millimeter.

Min farfar havde i øvrigt et klassisk Calatrava – det kan genopleve i denne ældgamle artikel

Farfars Patek

All right. Det nye Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar kan holde sig kørende i 35 til 45 timer, når det passer sig selv og agerer stilleliggende Mayland kalender, og det drives af et mekanisk urværk med automatisk optræk, som har calibernummer 26-330 S C J SE – og en rotor af 21 karat guld.

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

Gold member a la 21 karat

Du får glasbagkasse på uret, så du kan kukkelure på værket, og selve uret er opgivet til at kunne tåle 30 meter vand. Da Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar er monteret med læderrem, vil jeg dog ikke anbefale heftigt våde aktiviteter.

Patek Philippe Calatrava Weekly Calendar

I fuld flor – og med læderrem. Modellen er den eneste i den nuværende Calatrava-kollektion, som er lavet af stål

Der er mange flere ure på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk