Home PindemadderBobler Nu kan du skænke skotsk, limiteret Game of Thrones whisky i glasset

Nu kan du skænke skotsk, limiteret Game of Thrones whisky i glasset

by Nicolai Klingenberg

Kan man spinde guld på streaming-serier? Angiveligt. Men man kan også skabe whisky. Og det er netop, hvad Diageo og HBO har gjort i forbindelse med den sidste sæson af Game of Thrones. Men hvad har vi med at gøre? Det skal jeg fortælle dig her.

game of thrones whisky

Vel fremme i en kælder hos Retour. Agendaen? Game of Thrones og skotsk whisky

Scenen var sat hos Retour på Vesterbro, hvor jeg og en gruppe andre med større eller mindre hang til Game of Thrones var samlet. Personligt er jeg bagud på serien, da jeg kun har set noget i retning af halvanden sæson. Men det har ikke noget med whisky at gøre – for det er faktisk først nu, at Diageos skotske whiskyhuse har lanceret de otte limiterede whisky. Hvert hus til hver sin Game of Thrones “klan”. Så langt, så godt.

game of thrones whisky

Rare mennesker. Ingen havde roller i serien dog.

De første fire, vi smager, er mere søde og elegante i deres smag – og herefter går der er mere hav, røg, tjære og kradsbørstighed i glassene. Vi lader os fortælle, at der skulle være noget til enhver smag – og til dem, der er erfarne whisky-nydere, men også til dem, der vil ind i universet.

game of thrones whisky

Der smages…

Tanken bag samarbejdet? Man ser gerne, at Game of Thrones fans kunne hitte på at nyde et lille glas whisky, mens de ser serien. Men spørger du mig, skulle samarbejdet have opstået noget før. Jeg spørger også, om der drikkes nogen form for whisky i serien, men det gør der ikke – noget vin og mjød er vist, hvad det bliver til. Men fair nok – jeg kan godt forstå idéen og tiltaget.

game of thrones whisky

Således blev det…

Mere? All right. De otte whiskys kan købes hver for sig – eller samlet i et kit. Priserne begynder ved 475 kroner (blandt andet Singleton Whisky med reference til House Tully), mens den dyreste koster 799 kroner (blandt andet Lagavulin Whisky med reference til House Lannister).

game of thrones whisky

En klan og en whisky i en og samme flaske

Flaskerne er ikke nummererede, men vi lader os fortælle, at der er godt gang i salget. 70 % af flaskerne skulle allerede være solgt, så du skal rubbe neglene og skærpe sværdet, hvis du skal have fat i en flaske. Eller hele kittet. Køber du hele baduljen, koster sættet 4.500 kroner.

game of thrones whisky

Det komplette line-up

Jeg tror faktisk godt, at det her sæt kunne blive en investering på den længere bane. Der er angiveligt Game of Thrones fans, der bryder sig godt om whisky, som vil elske at have samlingen. Og der er angiveligt whisky-elskere, som vil sætte stor pris på at have nogle flasker, som er udgået af produktion. Uagtet om de ser Game of Thrones eller ej.

game of thrones whisky

Tydelige forskelle i glassene rent smagsmæssigt

Faktisk har whisky af bedre kvalitet vist sig at været vilde investeringsobjekter. Ulempen? Du kan ikke åbne flaskerne og drikke dem. Løsningen? Du må købe flere sæt eller flasker og love dig selv, at nogle skal forblive uåbnet – hvis du altså påtænker at sælge dem videre.

Er der lavet en kort strimmel om de famøse flasker? Det kan du tro – den ser således ud!

Der er mere drikkeligt og spiseligt på My-Pleasure.dk her

Her er My-Pleasure.dk på Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk