Home Ure seconde/seconde/ får angiveligt puristerne til at korse sig

seconde/seconde/ får angiveligt puristerne til at korse sig

by Nicolai Klingenberg

seconde/seconde/

Har du hørt om seconde/seconde/? Det havde jeg ikke, før der tikkede en interessant pressemeddelese ind i min indbakke. Historien kort? Romaric André har beskæftiget sig med finere urmageri i mange år, men nu har han valgt at kaste sin kærlighed på hans første forelskelser fra uverdenen. Og det med en særdeles finurlig, men tydelig twist…

seconde seconde

En del af dagens essens

Idéen er, at ingen af de ure, som Romaric André beskæftiger sig med, vil være nyere end noget fra 1980’erne – og diameteren på urene vil ikke overstige 37 millimeter. Så langt, så godt.

seconde seconde

Jeg sagde det jo…

Dernæst er der faktisk kun en detalje tilbage – og det er viserne. Eller viseren. Hos seconde/seconde/ ændrer man nemlig urets totale udtryk ved at udskifte en af urets visere – det kan være timeviseren, sekundviseren eller sekundviseren til chronographfunktionen, men du forstår nok.

seconde seconde

Visere.

Eller forstår du? Det er jo egentlig sært at modificere et ur, som fungerer rent praktisk og æstetisk. Det er faktisk æstetikken, der rodes gevaldigt med, og resultatet er absolut iøjefaldende. Selve tiltaget finder jeg aldeles vovet og fascinerende.

seconde seconde

Småt, men stort nok til at gøre et synligt indtryk.

Det er ikke bare en tilfældig viser, som Romaric André monteret på uret, men derimod Frankrigs eneste tilbageværende ur-viserproducent, som bliver sat på kunstnerisk arbejde efter seconde/seconde/ og Romarics dirigentstok.

seconde seconde

En chef

Resultatet? En anakronistisk ur, som – på grund af én viser – slet ikke hænger sammen, når du ser det. Der bliver tale om perfekte vintage-ure med patina, som får en sprit ny og patina-fri viser monteret – og denne viser passer ingenlunde til uret – både hvad angår farve og form.

seconde seconde

En maritim hue på en Seamaster

seconde seconde

En haj på en Seamaster – det giver også mening

Men hvorfor gør de det? Hvad er mening? Og hvad er seconde/seconde/, hvis de selv skal sige det? Svaret lyder:

A workshop fighting the obvious and eager to satisfy a clientèle seeking high-human-value-added products.

Hele kommunikationen er pakket ind i underspillet arrogance, som driver en anelse gæk med den konservative urbranche. Se bare herunder.

seconde seconde

Det er ganske morsomt…

Det er dygtige håndværkere, der laver de mikroskopiske visere – men er det kunst? Det vil biksen ikke selv tage stilling til, men de postulerer, at de vil levere de mest cool ure i verden, og at det skal ske på en uortodoks vis. Jeg kan give dem ret i en del – men ikke det hele. Tiltaget er vældig frisk, og jeg synes, at disharmonien gør det godt på nogle af de ure, de viser frem, men det er ikke verdens mest cool ure. Men cool? Jeps.

seconde seconde

Timeviseren er her udskiftet

Konceptet? Jo ser du, der bliver skabt mellem tre og 12 ure pr. batch – og hvert ur har selvfølgelig sit eget serienummer, så selvom de pågældende ure vil have den samme viser (altså maks 12 ure world wide), så er det en ganske limiteret produktion.

seconde seconde

Den helt store klinge…

Dernæst er der nogle ure, du kan komme på venteliste til – det vil sige, de ikke er “frigivet endnu”, men du kan kontakte seconde/seconde/ og melde din interesse. Slutteligt er der batches, som kun bliver lavet efter “special order”, og de ure, skal man også henvende sig omkring – det er i øvrigt Patek Philippe, der befinder sig her.

seconde seconde

Det er vældig dristigt med den viser…

Priserne? Jeg ved det ikke. Men hvis du er nysgerrig, kan du jo kigge forbi deres hjemmeside og kontakte dem her

seconde seconde

Det er der, de holder til

Der er meget mere ur-stof på My-Pleasure.dk her

seconde seconde

Tilbage til arbejdet.

Facebook & My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk