Home Living TAKT – et møbelhus byder ind med bud på nye klassikere

TAKT – et møbelhus byder ind med bud på nye klassikere

by Nicolai Klingenberg

TAKT og… stole

Omend dansk møbelvirke for længst har placeret sig på globussen, så er du og jeg nok ganske klar over, hvem der har skabt hvad – og at Svanen, Ægget og PK-mig-her-og-der for længst har høstet anerkendelse. Med rette. Og jeg holder virkelig også af mange af klassikerne. Så fik vi det på plads. Måske er du parat til et frisk pust, som kan udgøre nye elementer i din indretning i samspil med de gamle? Alle tiders.

Ferks og flot: En stol fra TAKT

Jeg medgiver gerne, at det ikke er nyt at slå sig på, at man vil skabe nye møbler med udgangspunkt i “de klassiske skandinaviske designprincipper om at skabe tidløse kvalitetsmøbler til folket, designer og producerer TAKT smukke, komfortable og holdbare møbler til en fair pris”, og det er også, hvad den nye trio bag TAKT netop har ytret.

TAKT stol

En sort variant

Trioen betår af danske Thomas Bentzen, engelske PearsonLloyd og finske Rasmus Palmgren, og de er alle blevet enige om, at der (endnu engang) skal skabes nydelige designmøbler. Og så har man har høvlet de fordyrende mellemled væk og skruet en omgang bæredygtighed ind i kreationerne.

TAKT stol

Let blå

Mere konkret betyder det, at du som kunde vil være klar over, hvor materialerne stammer fra, hvordan prisen fastsættes, og hvor TAKT har produceret møblerne. Henrik Taudorf Lorensen, der tidligere har været både digital direktør hos LEGO og administrerende direktør for B&O Play udtaler desuden:

Vi vil gerne medvirke til, at dansk design igen kommer til at handle om kvalitet, værdier og menneskelighed – fremfor luksus, ekstravagance og hvor dyrt det kan være at anskaffe

De sager, du måtte erhverve dig fra TAKT, vil være mærket med EU Blomsten, som er en miljø-certificering, der skulle være garant for god samvittighed. Derudover vil møblerne blive markedsført globalt og sælges via Internet.

TAKT stol

Minimalistisk ryg

Netop nu er der tre stole i spil – og træet fra disse stammer alle fra bæredygtige skove, hvor der er tid til at regenerere væksten – og dyr(eliv) såvel som skovarbejdere lider ingen last. Stolene bliver fremsendt som saml-selv, så de fylder mindst muligt, og de er udtænkt således, at de kan skilles ad og samles. Måtte der opstå slem slitage på nogle af dele, kan disse udskiftes, men frygt ej bøvl – der er fem års garanti på sagerne.

TAKT stol

Den er ikke i udu – du skal blot samle den selv. Og det tåler en TAKT stol fint.

Stolene er døbt Cross Chair, Soft Chair og Tool og koster mellem 1.400 og 1.900 kroner – og den pris er inklusiv fragt. De utålmodige kan glæde sig over, at der leveres møbler indenfor otte til ti dage – og der kan leveres til Danmark, Sverige, Tyskland og Belgien allerede nu.

TAKT stol

Trioen af TAKT

Du kan læse mere om TAKT på deres hjemmeside her

Der er mere møbel- og boligstof på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk