Home PindemadderBobler Udsigt til Påskefrokost – og nye, økologiske danske snapse

Udsigt til Påskefrokost – og nye, økologiske danske snapse

by Nicolai Klingenberg

Skal vi hilse på de små – en beretning om tre nye snapse

Reklame @Lidl Danmark. Stiller du dig på tåspidserne, så burde du kunne ane påske ret fremme. Det betyder fridage – og muligvis en komsammen eller to. Og det er slet ikke utænkeligt, at du skal til bords. Jeg har taget forskud på glæderne og været så heldig at have været til to frokoster, hvor der blev taget hul på Påsken – og et par nye snapse!

Før vi gik til bords…

Har du hørt tale om gourmetkokken Wassim? Han er en svært dygtig kok, som blandt andet har svinget potter og pander på Restaurant Frederikshøj i Aarhus – og så lavede han engang en vældig flot frokost i forbindelse med en Dom Pérignon champagnesmagning, som jeg var med til. 

lidl snaps

Et lille glas og en ditto skål – økologisk og dansk indhold.

Lidl og Wassim har sammen udvalgt disse snaps til at være en del af WH-produktserien. Det er produktserien WH, hvor Wassim nøje har udvalgt leverandører fra hele Danmark ud fra hans ønske om originale kvalitetsprodukter. Men discountkæden Lidl? Netop. Og så er de tre snapse oven i købet økologiske og produceret  hos Dansk Spiritus, som er et dansk og familiedrevet brænderi. 

Gode gutter

Nå, jeg fik lejlighed for at smage på de tre nye snapse, men det skulle ske i gode venners lag, så jeg hankede op i muleposen og medbragte de tre nye snapse til to frokoster, da man bør skåle i gode venners lag og ikke alene.

Jeg vil ikke komme med den store udredning, men jeg vil love dig et par ting og sager. For det første er det interessant at smage noget nyt, når det kommer til snaps – det synes jeg i hvert fald. Og det samme mente de rare mennesker, jeg var sammen med. Måske bryder du dig ikke om traditionel snaps? Så vil jeg mene, at du kan have større succes med den nye WH snapseserie – for det er nyt.

lidl snaps

En anden dag – og denne gang til bords udenfor

De tre nye snapse har hver sin karakter – og hver sit navn: Marken (lagret på lakridsrod), Haven (lagret på appelsinskal) og Skoven (lagret på blåbær). Dernæst finder du talrige andre interessante ingredienser i de tre – og nogle fornemmes mere end andre. Faktisk dufter Marken ikke af lakrids, men mere sødligt grundet brugen af kamilleblomst i destillatet.

En anden væsentlig faktor? Det skal jeg sige dig. Ingen af de tre nye snapse smager kunstigt eller overparfumeret. Der findes masser af spirituosa, som for eksempel har et frugtklingende navn, men hvor både næse og smagsløg med lethed kan konstatere syntetiske løjer. Det er ingenlunde tilfældet her – du fornemmer råvarerne og en ægthed i smag såvel som duft.

lidl snaps

På sned…

Under begge frokoster blev der smagt på sagerne, men vi kom ingenlunde halvvejs i flaskerne – det handler om at smage lidt, men godt. Dernæst kan du glæde dig over nogle nydelige propper fremfor skruelåg, som sammen med emballagen tager sig flot ud. Husk dog, at du ikke skal opbevare flaskerne for varmt eller i sollys. Til gengæld kan en flaske bruges som en fin værts- eller værtindegave. Prisen ligger på 169 kroner for en flaske, og hele repertoiret kan handles hos Lidl. 

wassim snaps nordisk brænderi

Tak for mad og godt selskab

Der er mere drikkeligt i kategorien “Bobler” lige her

My-Pleasure.dk på Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.