Home Ekvipering Wearcaps – Ulrik Dombernowsky tog hatten i egen hånd

Wearcaps – Ulrik Dombernowsky tog hatten i egen hånd

by Nicolai Klingenberg

Wearcaps – ej som de andre

Jeg gætter på, at du fra tid til anden benytter dig af en hovedbeklædning – enten for at se fiks ud, for at holde varmen, skygge mod solen eller skjule en utæmmelig frisure. For mit eget vedkommende anvender jeg hovedbeklædninger til alle førnævnte formål og ganske ofte. Måske ikke på ugebasis, men alligvel jævnligt.

wearcaps

Foto af et foto af en skitse. Det her var en del af Wearcaps begyndelsen….

Det samme gjorde sig gældende for Ulrik Dombernowsky, men han var ikke helt tilfreds med det, han fiskede ud af skabet førhen. Det var ofte en hue af en art, som han ikke fandt videre klædelig, og i stedet for at bære en uklædelig hovedpåklædning valgte han at skabe sit eget bud på en kasket. Det er den korte historie om Wearcaps.

Wearcaps

Måleaggregat

Den lidt længere går på, at Ulrik fik opsnuset kundskaber og læring om alt fra hattemager håndværket til væsentlig viden om fremstillingsmetoder og materialer.

Wearcaps

Tilblivelse…

Hatten blev en realitet, og Ulrik begyndte selvsagt at gå med hatten. Det var formålet. Men det viste sig, at hatten afledte nysgerrige blikke, positive tilkendegivelser og nysgerrighed. Al den opmærksomhed fik Ulrik Dombernowsky til at tage tænkehatten på – og i dag er prototypen forvandlet til et fast sortiment.

Wearcaps

Tilblivelse step 2 ud af 150

En stor del af læringen fik Ulrik hos hattemagerfirmaet Andersen & Berner på Nørrebro, hvor Ulrik braste ind og fik lov til at lære, rumstere og dygtiggøre sig. Ulrik fortalte mig, at han skylder den garvede hattermagervirksomhed alt – var det ikke for tiden på det nørrebro’ske værksted, var der ikke noget, der hed Wearcaps i dag.

Wearcaps

You can out your hat on.

Men hvordan står det til i dag? Godt. Ulrik har allieret sig med en af de fineste hattemagere i Tjekkiet, som kan producere i et tempo, der gør, at du og jeg kan blive smarte på toppen så at sige.

Wearcaps

In the making

Ulrik beskriver sig selv som en femtedel hattemager – og en designer, der ved, hvad han taler om. Jeg havde ham forbi mit arbejdsbord (som ret beset er et spisebord), og her blev jeg klogere på manden og hans passion. Der er altså noget ved at sidde med en person, man ikke kender, som har en brændende passion for det, vedkommende laver.

Wearcaps

Dansk design

Rent konkret er Wearcaps lavet af såkaldt fur felt, som er kaninpels. Materialet er lødigt materiale, og Ulrik understreger, at det er et “restprodukt” fra fødevareindustrien – Ulrik bringer nyt liv til pelsen fra kaniner, der er endt som velsmagende retter rundt omkring på alverdens tallerkener.

Wearcaps

Vistnok fra Tjekkiet

Hidtil har rejsen varet halvandet år, og der er sket en del. En webshop er en realitet for eksempel. Kuglerammen har også været i brug, og den viste, at selve produktionen tæller 150 processer, før hatten er din så at sige. Du skal i øvrigt vide, at du ikke bare køber en hat, som du efterfølgende justerer – i stedet måler du dit hoveds omkreds, hvorpå der arbejdes så hatten passer til netop dig.

Dombernowsky har spenderet en hel del sparepenge på Wearcaps, og det var responsen, som Ulrik fik på sin egen hat, der gjorde, at han tænkte nyt. Oprindeligt var der ingen forretningsidé eller noget kommercielt fokus forbundet med hatten – en enkelt hat blev altså startskuddet til en forretningsidé, som jeg vældig gerne vil dele for Ulrik. Det var i øvrigt mig, der skrev til Ulrik og ikke omvendt.

Wearcaps

Med strop på knage.

Der er ikke tale om en traditionel kasket, og jeg må medgive, at den kræver lidt mod at bære. I første omgang. Retter du ryggen og kigger folk i øjnene, er jeg sikker på, at den vil klæde dig. Jeg tog en på hovedet og drog ud, og jeg blev da blandt andet mødt med kommentaren “Fed fez!” – det var positivt ment.

Wearcaps

Ulrik kan i øvrigt også præge bestillingerne – se bare her

Jeg havde ikke rigtig tænkt i fez, men mere en blanding af murerkasket-møder-amerikansk-borgerkrig-og-fremmedlegionen. Med personlige twists om du vil – jeg har for eksempel fået et par stikninger i skyggen. De blev syet i af Domberbowsky selv. Det klæder hatten. Eller kasketten.

Wearcaps

Hatten og jeg. Så kan du også se den bagfra.

Der er selvsagt meget mere at skrive og fortælle, men jeg synes, jeg vil holde her. Så kan du selv overveje, om du vil lade dit hoved se endnu bedre ud med en af Ulriks kasketter. Han har i øvrigt lovet mig – og sikkert også dig – at man som Wearcaps hatteejer kan få skænket en kop kaffe nær Roskilde, hvor Ulrik holder til – mens du slubrer kaffe, kan Ulrik børste hatten frisk og dampe den lidt, hvis den måtte trænge.

Wearcaps

Signatur

Således kom vi til vejs ende med denne historie – for mit vedkommende blev jeg aldeles begejstret for at høre Ulrik Dombernowsky tanker, der ydermere blev til en realitet. Jeg håber, det samme gør sig gældende for dig – på med hatten.

Besøg Wearcaps, og bliv klogere på hjemmesiden her
Der er mere ekvipering på My-Pleasure.dk her
Facebook findes her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk