Home Ekvipering Cuff – et år efter er succesen nået duoen til halsen

Cuff – et år efter er succesen nået duoen til halsen

by Nicolai Klingenberg

For et år siden – sådan cirka – kom jeg i kontakt med to passionsfulde ungersvende, som havde kastet sig ud i tilværelsen som iværksættere. Omdrejningspunktet var – og er stadig – armbånd. Eller cuffs om man vil. Men hvordan er det gået siden? Er der kommet mere til? Og er der også nogle ting, som Cuff-gutterne ikke kan løfte sløret helt for endnu? Det kan du tro.

cuff

Så er vi i sving…,

Jonas og Gustav – I har været i sving i lidt over et år hidtil med Cuff. Hvordan er det gået det sidste år?
– Der er virkelig sket meget det sidste år. Jonas tog på udveksling tilbage i juni til Australien og har faktisk været væk 10 ud af de 12 måneder, som Cuff har eksisteret i. Det har givet nogle udfordringer, men vi har formået at holde gløderne varme. Vi blev gode til at dele opgaverne op mellem os, så Jonas stod for vedligeholdelse af hjemmesiden og sociale medier, mens Gustav har stået for de mere praktiske opgaver som produktionen, lagerstyring og afsendelse af ordrer.

For at være ærlige havde vi ikke regnet med at sælge så mange armbånd i denne periode, da planen var at få sat det hele i system og få helt styr på vores værdikæde. Over julen fik vi lige pludselig meget travlt, men det var jo bare super fedt, og det gav os virkelig blod på tanden.

Cuff

Ungt bryst

Hvad er gået som ønsket?
– Iværksætter-verdenen går aldrig helt, som man ønsker. Og heldigvis for det! Det er gået meget op og ned. I perioder er det gået rigtig godt, og i andre perioder har det været meget op ad bakke. Men generelt har det været super fedt!

Vores hjemmeside er lige blevet opdateret med nye billeder, hvor vi for første gang har skudt billeder med to professionelle modeller af en virkelig dygtig fotograf. Det er selvfølgelig en kæmpe ære at arbejde sammen med så kompetente og anerkendte modeller, som mange af de store modebrands også bruger.

Vi har gang i nogle rigtig store ting for tiden, som vi glæder os til at løfte sløret for inden så længe.

cuff

Slået med hammer

Og hvad har overrasket jer ved at være forretningsejere?
– Der er utrolig mange ting at holde styr på hele tiden og rigtig mange beslutninger, der skal tages. Det er super fedt, men til tider skal vi virkelig holde tungen lige i munden. Vi sidder jo selv med alt lige fra vedligeholdelse af hjemmesiden, regnskaber, afsendelse af ordrer, produktion og så fremdeles., men vi er gode til at uddelegerer opgaverne mellem os.

Det har været overraskende, hvor sjovt det er at drive sin egen virksomhed – især når tingene kører. Det kan lyde som en kliché, men det er virkelig ens lille hjertebarn, og vi brænder virkelig for at holde den kørende!

Sidste år nævnte I, at I gerne ville se på co-labs. Hvad er status?
– Det var en klar strategi fra starten af, at vi skulle ud og lege med nogle af de store drenge for at løfte vores eget brand. Vi har kørt en konkurrence med Christopher Cloos, der gik rigtig godt. Ellers har vi haft nogle rigtig interessante møder med drengene fra An Ivy, Nikolaj og Alexander, der virkelig har fået fart på efter deres medvirken i Løvens Hule. Det er fedt at sparre og få inputs fra dem, og vi kan jo kun håbe på, at vi går i deres fodspor, for de har virkelig gjort det godt indtil nu.

cuff

Der er også noget til kvinderne. Og pigerne.

Et af de største højdepunkter har været at snakke med Andreas von der Heide, der var med til at starte Les Deux. De har en fuldstændig identisk historie som Cuff, hvor de selv sad og designede deres produkter i starten og har startet det hele ved hjælp af hårdt arbejde. Vi lærte sindssygt meget af det møde, og vi fik snakket om nogle rigtig spændende ting, som vi skal arbejde på her i 2019. Og hvem ved; måske vi skal lave noget med Les Deux i fremtiden…

Vi er pt. i kontakt med en vellidt og anerkendt stylist og influencer, der kunne være et rigtig spændende samarbejde. Vi kan ikke afsløre for meget, men vi skal nok råbe højt, når det er kommet på plads.

Og hvordan er det gået med salget?
– Det går godt, men vi har langt større tanker om Cuff end, hvad det er nu.

December var en vild måned! Lige pludselig stak det af, og vi solgte virkelig mange armbånd og tømte stort set hele lageret. Vi solgte armbånd på kryds og tværs af landet og lidt til Sverige og Norge, som også er to rigtig interessante markeder, som vi gerne vil have større fokus på i fremtiden.

I øjeblikket er det konfirmationstid, og der har vi oplevet en stor efterspørgsel på vores produkter. Vi har erfaret, at et Cuff er oplagt som gave, og det er da også genialt at give konfirmanden et armbånd, da det er noget, der holder i en livstid, så konfirmanden kan tænke tilbage på den store dag.

cuff

Ganske minimalistisk halsmedaljon i øvrigt

Har I tilfældigvis spottet jeres Cuffs på nogle håndled ude i Kongeriget?
– Ja for pokker! Det er en stor fornøjelse at møde folk vi slet ikke kender på gaden eller til fester med et Cuff på. Vi fik cuffet Joakim Ingversen, da han var vært til MGP, hvor han bar hele fire styks. Det var ret vildt. Vores armbånd er blandt andet spottet på sanger, Karl William og landsholdsspiller, Jakob Bruun Larsen, der begge bærer vores forgyldte udgave.

All right – jeg ved, at der også er kommet et nyt produkt til sortimentet?
– Det har du ret i, og det har vi virkelig glædet os meget til at vise frem. Vi har for nyligt lanceret fire halskæder i samme design som vores armbånd – et rundt vedhæng med en poleret og en hammerslået overfalde på en kæde, der kan fås i to længder. Og de kommer selvfølgelig både i Sterling sølv og forgyldt med 18 karat guld ligesom vores armbånd. Vi har allerede solgt ud af første omgang, men fortvivl ej. Vi er i fuld gang med at producere flere.

Som med armbåndene, er alle vores halskæder håndlavet i København af vores sølvsmed. Vi synes, de er blevet utrolig flotte, og du kan  tjekke dem ud og forudbestille dem lige her .

Hammer og hals

Kunne man på nogen vis forestille sig, at der kommer massivt guld i spil?
– Godt spørgsmål. Du er ikke den første, der spørger. Vi er blevet kontaktet flere gange af folk, der vil høre, om vi kan lave et Cuff i massivt guld. På nuværende tidspunkt har vi ikke eksperimenteret med det, men vores sølvsmed har givet os grønt lys, men det er noget, der skal forudbestilles, da der er en del højere omkostninger forbundet med massivt guld. Hvis man vil høre mere eller have et uforpligtende tilbud, kan Gustav kontaktes på:  gustav@cuffcph.dk   

Slutteligt – hvor er I om et år fra nu?
– Vi har store tanker med virksomheden, og vi får virkelig mange positive kommentarer med på vejen, og det er jo bare et kæmpe skulderklap hver eneste gang. Vi arbejder stadig hårdt på at få banket vores brandidentitet helt på plads, hvor vi skal blive bedre til at fortælle om vores historie. Det har vi ikke været gode nok til. Ikke mange ved, at der sidder en af branchens dygtigste sølvsmede i en kælder midt i København og bruger over en time på at skabe ét enkelt af vores smykker.

Vi kan højt og helligt love, at vi holder fast i vores produktion i Danmark. Vi har ikke i sinde at gå på kompromis med kvaliteten for at spare nogle kroner og ører ved at få produceret vores smykker i Asien, ligesom rigtig mange andre i denne branche gør det.

Vi har trods alt kun være kørende i et år, men for at sætte nogle tal på det, har vi sat en klar målsætning om at omsætte for 100.000 kroner om måneden om et år. Det kræver hårdt arbejde, men vi har lommerne fyldt med mod og en masse gode ideer.

cuff

God vind til Jonas og Gustav

 

Vil du se den første artikel? Alle tiders – den ligger her

Cuff – to danske gutter går til stålet med armbånd af sølv

 

Facebook? Det er lige her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk