Home PindemadderBobler 150 år med Moët Impérial, som først hed Brut Impérial

150 år med Moët Impérial, som først hed Brut Impérial

by Nicolai Klingenberg

Moët Impérial – 150 år fejres med en ny etiket…

Her til aften skal vi have et glas champagne, som stammer fra Moët & Chandon – det hus har eksisteret siden 1743, men i 1869 blev husets første non-vintage champagne skabt. Den blev døbt Brut Impérial og var en hyldest til champagnehusets relation til Frankrigs daværende kejserfamilie. Men hov – det betyder jo, at det er 150 år siden, at den non-vintage laban blev til!

Moët Impérial

Napolen på visit hos Jean Remy Moët

Netop. Og det fejrer Moët med en omgang kejserens nye klæder, hvis vi nu skal blive i samme terminologi, for champagnehuset sender pallevis af flasker på markedet til juni, som har en særlig etiket.

Indholdet? Det er det samme.

Moët Impérial

150 år efter – Napoleon kommer dog ikke i aften

Hvis nu vi drager en parallel til et andet stor brand, såsom Rolex, så er jeg aldeles sikker på, at nyheden om et limiteret produkt, ville få folk op fra stolene og spekulere i en sådan model. Måske der ligefrem ville blive hamstret, men det er blot gisninger.

Moët Impérial

Den første Brut Impérial etiket

Men bliver juni-ankomsten et samleobjekt? Jeg tror det ikke – men køber du en kasse, synes jeg alligevel, du skal gemme en flaske. Ikke for at drikke den om et årti, for en non-vintage skal gerne drikkes ganske tjept efter indkøbet, men for at se, om der kunne være en smule label-hysteri at spore, så du kunne sælge sagen eller bytte den til flere, nye friske flasker.

Moët Impérial

Vinmarker – og du skal vide, at Moët producerer en så stor mængde, at de køber druer hos andre.

Jeg medgiver gerne, at de bedste smagsoplevelser med champagne har involveret Moët Imperial, men det har nogle af deres vintage flasker. Ret skal trods alt være ret. Til gengæld har Moët været på etiketten på nogle af de allerstørste flasker, jeg er blevet budt et glas fra. Den største var vist på 20 liter, men 12 liter har også gjort det…

Moët Impérial har for længst most sig som et solidt synonym for fest – blandt andet på alverdens natklubber. Vidst du for eksempel, at Moët var i glassene, da Studio 54 åbnede i 1977? Den finurlige Andy Warhol, der var fortidens Nightleif-fotograf, havde også for vane at fotografere nattelivet i New York med sit eget kamera – og han blev selv foreviget, mens han delte en flaske Moët med en M/K ved sin side.

moët imperial limited

Den franske skuespillerinde Dany Robin hos Moët & Chandon i 1955.

Nuvel. Jeg er ikke på natklub i aften, men i sommerhuset, og vi skal gæster, og det skal fejres. I aften skal vi – blandt andet – have grillede jomfruhummerhaler med herlig mayonnaise og ditto brød. Vi kommer også til at skåle i Moët Impérial. Det er faktisk længe siden, jeg har drukket en sådan sag – og så er traditionen i øvrigt, at kapslen gemmes og presses ind i en lille rille nær sommerhusets køkken. Reglen er, at kapslen skal stamme fra en flaske champagne, som desuden skal være nydt i sommerhuset.

Moët Impérial

Vort champagnetræ

Er du mere til vintage-champagne fra Moëts storebror? Så artiklen her

En søndag aften med +20 grader og Dom Pérignon 1998

 

Sæt dig på champagneproppen, og bliv skudt over på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk