Home Pindemadder Restaurant Bazaar – yalla yalla kom med til araber galla

Restaurant Bazaar – yalla yalla kom med til araber galla

by Nicolai Klingenberg

Restaurant Bazaar – nu ekspederes nummer 441

En ven bliver far om lidt, og det skulle fejres. Derfor tog Anders og jeg ud for at fejre vores ven Zeth og hans kommende titel og ikke mindst rolle som far. Det foregik på Restaurant Bazaar – og den aften blev mindeværdig. Dels på grund af de herlige omstændigheder, men så sandelig også på grund af maden, omgivelserne og drikkevarerne. Velkommen med til bords!

restaurant bazaar

Fra post til bazaar

Adressen lyder Dronningens Tværgade 21, og måske mindes du at have stået i kø på denne adresse – enten for at aflevere eller hente post eller måske for at betale et girokort. Dengang adressen husede et postkontor, var rammerne mildest talt dødssyge. I dag? Aldeles anderledes og decideret ugenkendeligt. Den forhenværende lyd, der engang indikerede, at det var tid til at ekspedere en ny kunde er udskiftet med langt mere delikate toner – Sexy Boy med Air for eksempel. Den går aldeles glimrende til en gin & tonic og en ufiltreret hvidvin fra Bourgogne.

restaurant bazaar

Velkommen ind

retaurant bazaar

Ufiltreret

Vi sidder relativt lavt og ved et rundt marmor bord, som har plads til det hele. Sådan lidt lounget – og min begejstring stiger yderligere, da jeg erfarer, at stolen, jeg sidder i, kan rotere fra side til side. Det er rart at kunne orientere sig bredt, ved du nok.

Restaurant Bazaar

Menu

Restaurant Bazaar

“Fedt – de kan dreje!”

Konceptet er bredt – ligesom køkkenets ophav. Restauranten selv forklarer følgende:

En fabelagtig madkultur, der strækker sig lige fra Syrien i øst langs Middelhavet til Sydspanien og videre ned til Marokko i Nordafrika.

Og når nu vi er gode venner, der er ude, og det skal uformelt, så er det der med at dele en masse mindre retter med masser af smag alle tiders. Vi er alle tre glade for mad, hvor man ikke har været karrig med krydderierne, og vi erfarer, at grillede merquezpølser, oksekebab, de fritterede, marrokanske kyllingenuggets og en omgang lammeboller med feta og tomat er lige det, vi har haft lyst til. Og lidt mere.

restaurant bazaar

Kebab-kit

Kylling

Vi spiser i en tid, hvor kødet har det med at gemme sig i skammekrogen, så samvittigheden har det da også lidt bedre, når nu vi spiser langt mindre end vanligt.

Restaurant Bazaar

Ny vin!

Og hov – vi spiser grønt! Masser af grønt. Det er ikke noget særsyn blandt os, men det er første gang, jeg får falafel af edemamebønner. Dyp den endelig i den flotte hummus, som er helt perfekt i sin konsistens. For slet ikke at tale om den grillede aubergine, som i sig selv kan være en kende kedelig, men “pyntegrønt”, pistacienødder og vinaigrette er det en vinder. Jeg ringede i øvrigt af på husstandens måltidskasse fra Aarstiderne, da jeg var blevet utrolig træt af gulerødder – både som stave og i revet form. Min begejstring for grøntssagen blev genvunden hos Restaurant Bazaar, da den orange laban kom til bordet med feta, persille, mynte, vinaigrette af granatæble og den famøse krydderblanding five spices.

restaurant bazaar

Den fine aubergine

restaurant bazaar

Kong gulerod er genstopstået

Jeg går på WC. Her er nydeligt og rent. Man har installeret et duft-ensemble af en art, som jeg mistænker Lars Bertelsen for at have kreeret. Hvem der har skrevet de – for mit vedkommende – ulæselige bogstaver på væggen, ved jeg ikke, men det er nydeligt rum.

restaurant bazaar

Brug børsten?

Halløj med halloumi. Vi skal over i ostens verden, og netop halloumi’en er også på kortet – både som grillet ost og som en fræk pommes-frit relateret spise (uden direkte kartoffel relation dog). Det er den der ost, der gerne er lidt salt i smagen, og som føles lidt gummiagtig at bide i. Det er glimrende spise. Særligt med citron-mayonnaise til frit-varianten og med tomatsalsa til den grillede variant.

restaurant bazaar

Halloumi-fries

restaurant bazaar

Grillet halloumi

Det går gevaldig godt. Anders og jeg holder os til vinen, da stærkere spirituosa har det med at gøre det hele mere… voldsomt. Vi skåler i en oversøisk Chardonnay fra Amerika, mens Zeth begejstres ved de flotte cocktails, du kan nyde. Fidusen med Restaurant Bazaar er nemlig, at du ved festlige lejligheder og i weekender kan lade middag blive til lettere fest. Stedet indbyder i den grad til uformelt, men virkelig hyggeligt samvær.

restaurant bazaar

Aftenkaffe…

restaurant bazaar

….og desserter.

Vi røg også til Frankrig…

Dele-konceptet blev en stor succes. Er du ufremkommelig og dårlig til at dele? Ærgerligt, men der stadig masser af komme efter – både fisk, skaldyr, kød og grønt. Du kan også vælge mocktails (altså alkoholfrie cocktails) og en decideret vinmenu, hvis du vil smage lidt forskelligt.

restaurant bazaar

En cocktail, så vidt jeg husker. Den var ikke til mig.

restaurant bazaar

Lurendrejerpalme

En flot aften er forbi. Solen er på vej ned, når vi kigger til venstre mod Kongens Have. Det er forår i København, og vi har lige været i de varme lande. Sådan en torsdag bør man unde sig selv af og til.

restaurant bazaar

To gode gutter

restaurant bazaar

Godaften…

Du kan besøge Restaurant Bazaar her

Der er mere spiseligt på My-Pleasure.dk her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk