Home Pindemadder Restaurant Brace gør os klogere på alt, du bør vide om trøfler

Restaurant Brace gør os klogere på alt, du bør vide om trøfler

by Nicolai Klingenberg

Trøffel ABC med Restaurant Brace

Jeg har smagt trøfler i flere afskygninger, og som oftest er det en alle tiders spise. Kostelig? Det er ikke utænkeligt. Men man kan også blive snydt – eller skuffet. Trøfler er ikke bare trøfler, og det ved Ursula og Nicola, som driver Restaurant Brace. Jeg har ikke været der. Endnu. Men det kan ske. Først skal det dog handle om den finurlige trøffel. Velbekomme!

restaurant Brace

En flot én – en trøffel. Og de findes i en hel del afskygninger,.

Ursula og Nicola – I står bag Tuber Truffles. Hvad er det for en størrelse?
– Vi har altid været trøffel-fanatikere – Og på vores restaurant – Brace – fokuserer vi meget på ingredienserne. Derfor forsøger vi at finde den bedst mulige kvalitet af alt. Vi kæmpede for at finde en kvalitet af trøfler, som vi var helt tilfredse med, derfor besluttede vi at grave dybt og finde vores egne leverandører af høj kvalitet.

Efter flere måneder med seriøs research, hvor vi prøvede alle slags trøfler fra forskellige lande og regioner, fandt vi endelig, hvad vi anser for den højeste kvalitet, vi har set. Vi lavede eksklusive partnerskaber med selektive jægere i Frankrig og Italien. Vi har en type trøfler af meget høj kvalitet, som er ikke-økologiske friske trøfler, og resten er vores signatur-trøfler, som er økologisk certificerede friske trøfler og trøffelprodukter!

Da vi fandt disse fantastiske trøfler, tænkte vi, at de var så gode, så “hvorfor ikke dele dem med andre, der går op i kompromisløs kvalitet? ”. Mange lægger under for høje priser for trøfler af ukendt oprindelse og kvalitet – det giver jo ikke mening. Hvorfor ikke sprede ordet og vise folk, at økologiske produkter af høj kvalitet ikke kun er forbeholdt hverdagens frugter og grøntsager, men kan også gælde luksuriøse ingredienser som trøfler?

restaurant Brace

Fotoet her stammer fra Restaurant Brace – om der er trøffel på menuen netop her, ved jeg dog ikke

Og hvor kan man som privatperson handle jeres trøfler?
– I øjeblikket sælger vi primært b-t-b, men i starten af juni åbner vores helt nye webshop, hvor private kunder får adgang til alle vores produkter, herunder friske økologiske sæsonbetonede trøfler, økologiske og ikke-økologiske trøffelprodukter (trøffelolie, sauce, smør, konserverede trøfler, risotto med trøfler etc). Alle trøflerne her har oprindelse i Umbrien, Italien. Man kan følge os på Instagram herunder, hvis man er interesseret i vores trøfler – og hvordan man selv kan få fingre i dem…

https://www.instagram.com/p/Bv5945wHPBt/

 

Nuvel. Hvordan bør man opbevare sine trøfler – og hvor længe kan de holde smag og friskhed?
– Mug vokser hurtigt på trøfler, hvis de ikke bliver opbevaret korrekt. Trøflerne skal holdes indpakket individuelt med absorberende køkkenpapir, som skiftes dagligt. De skal være inde i en lufttæt beholder og opbevares på et tørt, køligt og mørkt sted omkring 4 grader celsius (3-5 grader i køleskabet er ok). Nogle mennesker har ris inde i beholderen for at absorbere fugtighed. Det kan vi ikke anbefale, fordi det også absorberer trøflernes duft.

Med forskellige årstider kommer forskellige trøfler. Nogle er mere følsomme end andre og har derfor en kortere eller længere holdbarhed. For eksempel var Bianchetto trøflerne, der var i sæson indtil slutningen af marts, meget følsomme, mens sommertrøflerne, som nu er i sæson, er meget stærke og holdbare.

restaurant brace

Ritsj-ratsj…

I slår jer på at sælge økologiske trøfler, men er de fleste trøfler ikke det, når de findes vildt i naturen?
– Det er lidt det samme som at spørge, om ikke alle bær/grøntsager er økologiske. Hvis ikke jorden, som de er dyrket i, er certificeret økologisk, så nej. Det samme gælder trøfler. Det handler om, hvor trøflerne vokser og de forhold, de udsættes for. I den verden vi lever i, er der forurening overalt – jord, vandkilder, luften.

På toppen af ​​dette, hvor der er penge, er der mafia. Med så lette muligheder for import og eksport rundt omkring i verden er der en stigende forbrugerefterspørgsel, men det er ikke altid, at man modtager de trøfler, man forventer. I stedet har der været en stor mængde af trøfler af lav kvalitet og af ukendt oprindelse, som sælges falsk, sprøjtes med aroma og mange flere kreative ting. Dette gælder for friske trøfler samt trøffelprodukter, der er infuseret med syntetiske komponenter…

restaurant brace

Du kan komme til trøffel tirsdag fra tid til anden hos Restaurant Brace

I de sidste år er efterspørgslen efter trøfler steget så meget, at den naturlige forsyning af trøfler ikke længere er tilstrækkelig til at imødekomme markedets krav. Derfor dyrkes størstedelen af ​​de trøfler, der i dag er på markedet. I vores tilfælde er et bestemt område afsat i skoven til trøflernes vækst – i stedet for, at de bliver opdrættet.

Fordi, der har været så meget tvivl om oprindelse, er det mere end nogensinde vigtigt at være i direkte kontakt med kilden til vores mad. At finde en pålidelig leverandør, der arbejder med miljøvenlige metoder, og garanterer produktets kvalitet.

Vores trøfler er ”Certified Organic”, og det hentyder til, at det land, hvor trøflerne vokser, har været underlagt strenge kontroller for at sikre det mest naturlige miljø for trøflerne. Det betyder fjernt fra byområder og væk fra forurening.

Landbrugsministeriet kontrollerer området og sikrer, at alle kriterier er opfyldt. Jordens pH, mængden af ​​calcium i jorden, vandet og luften, som området har adgang til, er alle blevet undersøgt for, at der ikke er nogen forurening, så naturen gør det, der er bedst: Lav perfekte trøfler. En organisk certificering indebærer en masse engagement, penge og kontroller, men det garanterer oprindelsen og kvaliteten af ​​trøflerne til kunden.

All right – kan I ikke give en kort guide til, hvad en trøffel er?
– En trøffel er simpelthen frugten fra en underjordisk svamp! En diamant af naturen.

restaurant brace

Trøffel på signtur desserten: Bianchetto Ice Cream

Og der er noget med, der findes både sorte og hvide trøfler?
– Ja, der findes mange typer! Trøfler er kræsne, og hver type er tilgængelig på et bestemt tidspunkt på året. Der er flere forskellige trøfler. Nogle er mere populære end andre, og nogle bliver ikke engang spist.

De mest populære er efterårstrøffel (Tuber Uncinatum), hvid trøffel (Tuber Magnatum Pico), sort vintertrøffel (Tuber Melanosporum), Bianchetto trøffel (Tuber Borchii Vittadini) og sommertrøffel (Tuber Aestivum).

De fleste forbinder måske også trøfler med trøffelolie, som ofte kan indeholde rigelige mængder af “essens”. Gør I jer i trøffelolier?
– Det er meget almindeligt at trøffelolier indeholder syntetiske komponenter. Vores trøffelolie er infuseret med 100% naturlig økologisk trøffelekstrakt.

restaurant brace

Trøflerne findes under jorden…

Hov – I har også en restaurant Brace, hvor I disker op med særlige trøffelaftener?
– Ja! Trøffel-tirsdag er blevet til en månedlig begivenhed. Vi har alle disse fantastiske trøfler og trøffelprodukter, og vi vil have, at alle smager det! Efter den første begivenhed blev afholdt, fik vi mange anmodninger om at gøre det igen.

Nu får modtagerne af Brace’s nyhedsbrev første mulighed for at booke pladser til TRUFFLE TUESDAY, og tre dage senere gør vi det tilgængeligt på sociale medier for resten af verden. Kig forbi vores hjemmeside, og bliv klogere her

Det er også ofte, at vi har trøffel på den helt almindelige menu.

Er det rigtigt, at de dygtigste trøffelhunde er i så høj kurs, at de kan blive kidnappet?

Det er desværre helt rigtigt, og vi har personligt hørt om, at det sker med vores jægere. De dyrebare hunde svarer jo til at have nøglen til en bank…

Her til sidst – hvad mener I, at enhver M/K bør vide som minimum om trøfler?

  1. Vær sikker på, hvor de kommer fra.
  2. Få kendskab til de tilgængelige trøfler i hver sæson! Du kan ikke finde den samme friske trøffel hele året rundt. Og du kan ikke forvente det samme af alle trøfler.
  3. Trøfler er ikke alle de samme. De smager meget forskelligt og kræver forskellige former for tilberedning for bedst at frembringe deres smag.
restaurant brace

Velbekomme…

Der er mere at spise og drikke på My-Pleasure.dk her
SNUS DIG FREM TIL MY-PLEASURE.DK PÅ FACEBOOK HER

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk