Home Ure Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

by Nicolai Klingenberg

Rundt om Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

Om lige over 100 dage løber der en særdeles interessant ur-auktion af stablen – den er interessant, for den støtter et godt formål (kampen mod muskeldystrofi, som rammer 1 ud af 3.000 drengebørn). Selve støtten sker via penge, som kommer fra ur-auktionen, hvor en lang række brands laver et særligt ur, som kun bliver lavet i denne ene udgave. I dag skal vi se på Frederique Constant og  deres bud. Forvent 18 karat rødguld, tourbillon og angiveligt et højt hammerslag.

Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

Dagens ur: Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture er kun lavet i ét eksemplar grundet en detalje på urskiven…

Navnet på uret er Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture og ophavet kan spores tilbage til 2004, hvor ur-huset lavet deres allerførste in-house værk. Det havde taget et par år af udvikle, og fire år efter kom husets egen tourbillon. Efter den kom evighedskalenderen, og som tiden går, kommer der mere og mere til.

Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

Forvent en flot boks af ædeltræ, hvis du får hammerslag

Det specifikke ur her er den eneste i verden – og den er lavet til Only Watch 2019 auktionen, men modellen findes i en anden variant. Det, der skiller denne fra de andre, er brugen af blå meteorit på dele af den skeletterede urskive. Fun fact – meteoritten skydes til at være fire milliarder år gammel, og den ramte jordkloden for 80.000 år siden. Den blev dog først fundet i Namibia i 1839.

Grundet evighedskalenderen i Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture, der selvsagt tager højde for måneder med 30 og 31 dage samt skudår, skal uret – når det er stillet første gang og ellers bliver holdt kørende – holde sig kørende i 400 år. Tourbillon er også udviklet af Frederique Constant, og dele af den er patenteret. Sådan.

Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

L står for leap year. Og se bare den flotte blå farve fra det ydre rum.

 

Hov stop lige – den gregorianske kalender har lige ringet og bekendtgjort, at der skal stilles lidt på sagerne den 1. marts 2100 – det kan du lide taste ind i kalenderen. 

Vidste du, at der er et dansk firma, der har lavet et samarbejde med Frederique Constant? Den artikel kan du læse om her

Det unge danske urmærke, der pludselig allierede sig med Frederique Constant

Only Watch auktionen løber af stablen til november dette år, og for at være helt korrekt, så er urets navn faktisk Frederique Constant Meteorite Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture….

Frederique Constant Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture

Aldeles nydeligt

Lidt anden væsentlig fakta? Så gerne. Diameteren er 42 millimeter, gang reserven er 38 timer, uret er monteret med konveksbuet safirglas, og du spænder uret fast med en navy blå rem af gummi og alligator

Kig på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk