Home Kort - men godt Feel-good stafetten med Meik Wiking – om lykke, bål og at huske døden

Feel-good stafetten med Meik Wiking – om lykke, bål og at huske døden

by Nicolai Klingenberg

Alt godt med Meik Wiking

Er der noget bedre end at lave det, man brænder for? Det skulle da lige være lykke. Hvad så hvad hvis man forener de to fænomener? Så har du lidt af Meik Wiking og hans virke. Vi skal omkring lykke, et morsomt klip og meget andet fint her i interviewet. Læs med – jeg er sikker på, du kan bruge det.

Meik Wiking

Dagens mand – Meik Wiking. Forvent Feel-good og lykke. Han vender sig om længere nede.

Meik – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Jeg skal holde sommerferie på Bornholm med min kæreste. Jeg har et lille sted derovre, og vi skal samle vilde kirsebær, spise røgede rejer, drikke gin-tonics og gå på undervandsjagt – men ikke i den rækkefølge. Professionelt er det, at jeg netop har færdiggjort min næste bog – The Art of Making Memories – der udkommer på flere end 20 sprog til efteråret.

Og hvad er det gode liv for dig?
– HA! Det er et spørgsmål, jeg har brugt de sidste seks år på at svare på. Mit arbejde handler om tre spørgsmål: Hvordan måler vi det gode liv, hvorfor er nogle folk gladere end andre, og hvordan kan vi forbedre livskvaliteten? Jeg tror, det handler om at bygge både nydelse og mening ind i tilværelsen. Det gode liv er jo ikke en ret bestående af en enkelt ingrediens. I går aftes mødtes jeg med en flok venner ved Torvehallerne og spiste, drak og grinte – i dag sidder mine kollegaer og jeg og forsøger at forstå, hvordan vi kan måle trivselseffekten af investeringer i sundhed, der kan revolutionere den måde, vi prioriterer indsatserne i sundhedsvæsenet og løfte livskvaliteten gevaldigt.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– En bog om lykke fra 1692, som jeg fandt i et antikvariat i London.

Meik Wiking

Meik med sin egen bog af nyere dato. Mere om denne til sidst i interviewet…

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Sankt Hans aften. Jeg tror, vi var 60 mennesker til et sammenskudsgilde med borde under træerne. Der var et perfekt stablet bål, sang, hunde man kunne klappe og et overflødighedshorn af mad med alt fra habanero chili dip til fiskefrikadeller lavet på gedde. What´s not to like.

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Eksperimentet, der viser, hvor meget aber flipper ud over at modtage en unfair løn…

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Kontrol over den hedonistiske trædemølle. Vi er rigtig dygtige til at løfte baren for, hvad vi synes, der skal til for at være lykkelige. Når vi opnår et mål, sætter vi ret hurtigt et nyt. Det har selvfølgelig sine fordele. Det er derfor, mennesket er på vej til Mars – men det gør også, at vi aldrig bliver rigtig tilfredse med vores situation. Problemet med ambition er, at der altid er et højere tal.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?

Sociale sammenligninger. Vi har en tendens til at sammenligne vores situation med andres i stedet for at fokusere på, hvad vi egentlig har lyst til og brug for.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Godt – jeg er meget heldig.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Må man være morbid og sige memento mori – altså husk, at du skal dø. Jeg tror, det kan være sundt at overveje, hvis man nu kun havde ti år tilbage at leve i – hvordan ville man så indrette tilværelsen, og hvad ville man bruge tiden på. Det var blandt andet det spørgsmål, der gjorde, at jeg sagde et stabilt og velbetalt job op og startede Institut for Lykkeforskning. Det bliver den bedste beslutning, jeg nogensiden træffer i min karriere.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Sejltur i Adriaterhavet sidste efterår. Der var Aperol Spritz, Bruce Springsteen og svømmeture fra båden.

Meik Wiking

Fra telefonen

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– Overvej om det betyder noget om et halvt år.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig? 
– Jeg er på Instagram her  – og jeg tror, at yndlingsgaden i nærheden af bopælen er Værnedamsvej.

 

Hvem er Meik Wiking?
Meik Wiking er grundlægger af og direktør for Institut for Lykkeforskning, international foredragsholder og forfatter til flere bøger. Han har blandt andet skrevet New York Times Bestselleren “The Little Book of Hygge”, der er solgt i over en million eksemplarer og oversat til 38 sprog og fik verden til at tale om hygge.

 

Missede du den sidste Feel-good stafet, kan du læse den her

FEEL-GOOD STAFETTEN MED GORDON P. HENRIKSEN

 

Vink-vink. Her er Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.