Home Ure Jaeger-LeCoultre Polaris Date – længe leve fortiden

Jaeger-LeCoultre Polaris Date – længe leve fortiden

by Nicolai Klingenberg

Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Leder du efter et ur, der er produceret i 800 eksemplarer? Alle tiders. Jaeger-LeCoultre har nemlig kigget i deres arkiv fra 1970’erne, hvor de faldt over modellerne Memovox Polaris og Polaris II.

Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Dagens ur: Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Resultatet? Jaeger-LeCoultre Polaris Date. Det er ur, der hørmer af lidt af fortiden, men har nutidens proportioner. Lad os begynde med urskiven – den er lakeret i hånden, så du får et flot, blåt look, som changerer i lyset.

Men tag også et kig på remmen – den er af gummi, den er blå og har det nydelige Clous de Paris mønster. Men hvad er det med to kroner? Det skal jeg sige dig – den ene kan dreje en indvendig bezel, som gør dig i stand til at tage tid på ting. Den funktion er i øvrigt også hentet fra de førnævnte vintage-modeller.

Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Blå toner

Måtte du være i tvivl, så er uret lavet af stål, tåler 200 meter vand og har et mekanisk urværk med automatisk optræk, der kan holde sig kørende i 38 timer. Datoangivelse? Det kan du tro.

Jaeger-LeCoultre Polaris Date

To kroner på stålet

Vender du klokkeværket om, får du en flot dekoreret bagside med fire graveringer, som blandt andet vidner om en 1.000 timers test, før uret har forladt de hellige produktionshaller aka the Manufacture i Schweiz. Hov – diameteren er i øvrigt på 42 millimeter.

Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Informativ bagside

Coming to America

Jaeger-LeCoultre Polaris Date er som nævnt inspireret af den ikoniske Memovox Polaris, som var tiltænkt det amerikanske marked, og urene blev produceret i årene 1965 til 1968. Det er faktisk også muligt at finde et Memovox med alarmfunktion, som kan være særdeles nyttige for dykkere: Alarmen kan for eksempel stilles til at gå af, når det er tid til at stige op.

Jaeger-LeCoultre Polaris Date

Godkendt.

Der er mange flere ur-artikler på My-Pleasure.dk her

 

My-Pleasure.dk er på Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk