Home Kluns, grej og grooming Derfor skal du eje en god kokkekniv

Derfor skal du eje en god kokkekniv

by Nicolai Klingenberg

Sponseret indhold / affiliate link. Står du tit for aftensmaden hjemme hos dig, kender du alt til, hvor vigtigt det er, at dine knive er gode at skære med. De skal ikke bare være tilpas skarpe, så de kan skære det, som du skal bruge dem til, men de skal også ligge godt i hånden. Står du over for at skulle købe nye køkkenknive? Så læs med her, hvor du får vores tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger dine nye knive til køkkenet.

Knivskarpt

Hvilke knive har du brug for?

De fleste knivsæt dækker de behov, som du har i dit køkken. De vil typisk bestå af en brødkniv, en urtekniv, en universalkniv og en kokkekniv. Du kan både vælge at gå efter et sæt, hvor du får flere knive med i købet, men du kan også vælge at gå efter en enkelt kniv af god kvalitet, som du kan bruge til flere ting.

Et godt bud på en allround kniv af god kvalitet er en Santokukniv. Den kan du bruge til både at skære kød, fisk eller grøntsager, og søger du en kniv, der ligger ekstra godt i hånden, så har du fundet en her.

En kniv af god kvalitet er mere sikker

En køkkenkniv er ikke bare en køkkenkniv. Der findes mange forskellige på markedet, og der er klart nogle, der er bedre end andre. Som det forholder sig med mange andre ting, så følger kvaliteten altså gerne prisen. Og det kan absolut svare sig at gå efter en kniv, der er af en bedre kvalitet.

Den ikke bare skærer bedre og holder i længere tid, men en god kvalitetskniv er også mere sikker for dig at bruge i køkkenet. En kniv må hverken være for tung eller for let at have i hånden, da det øger risikoen for, at den smutter under madlavningen. Vær altså gerne opmærksom på, at du køber dig en kniv, der ligger godt i hånden. Så er chancen for, at du kommer til skade under madlavningen, markant mindre.

Glem ikke køkkensliberen

Når du køber nogle gode knive, kan de holde mange år frem i tiden. De har dog brug for en tur med køkkensliberen fra tid til anden, for at de kan blive ved med at være skarpe. Har du ikke allerede en køkkensliber i køkkenskuffen, gør du altså klogt i også at købe sådan en, når du køber nye knive. 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.