Home Automobiler Er du køreklar til vinter?

Er du køreklar til vinter?

by Nicolai Klingenberg

Denne artikel er skrevet i samarbejde med suzuki.dk og indeholder reklamelinks.

Vi mærker efterhånden, hvordan de varme sommernætter er blevet erstattet af tiltagende dage med kulde og regn. Og hvis det er én ting, man med sikkerhed ved om det danske vejr, så er det, at intet er sikkert.

Sidste år oplevede vi nogle lune vintermåneder, der dog strakte vinteren langt ind i 2019. Ja, faktisk var det sne i maj måned! Derfor er det ikke en dårlig idé, at være forberedt på lidt af hvert, når man begiver sig ud på landevejene. Men hvad hvilke ting er det lige, man skal have styr på, for at gøre sin bil køreklar til vinter?

Har du husket dine vinterdæk?

Ja. Vi hører om det hvert evigt eneste år. Hvordan politiet napper folk, der endnu ikke har skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. En god tommelfingerregel er at skifte vinterdæk omkring efterårsferien. Og så kan du omkring påskeferien skifte tilbage til sommerdækkene igen.

Du skal altid tjekke, om dine vinterdæk lever op til kravene omkring dybden på slidbanemønstret. Hvis disse ikke overholdes, kan du udsætte dine medtrafikanter for unødige farer, når du kører i vinterføret.

Hvis du vil undgå besværet med at holde styr på vinterdæk og sommerdæk, kan du i stedet investere i et sæt helårsdæk til din bil. På den måde kan du både køre sikkert – og du kan undgå at få irriterende bøder.

Bor du i et uvejsomt område?

Hvis du ikke bor i et område, hvor der bliver ryddet sne på jævnlig basis, skal du måske kaste dit blik i retningen mod et køretøj, der kan efterkomme større krav til kørsel i vinterføre. Med en billig SUV fra Suzuki får du alle fordelene fra en 4-hjulstrækker, og du skal ikke spekulere over, at skulle køre i uvejsomt terræn med sne.

Samtidig har en SUV noget nær samme størrelse som en almindelig stationcar, hvorfor du ikke skal bekymre dig om størrelsen på bilen, når du eksempelvis skal parkere inde i byen. En SUV er på alle måder en 2-i-1 bil.

Glem ikke isfjerneren

I Danmark er det lovpligtigt at holde sine ruder i bilen fri for sne, is, snavs eller lignede. Man SKAL kunne se ud ad ruderne, så man kan køre efter forholdene. Ellers risikerer du at få en bøde. Eller langt være: du kan udgøre en risiko for dig selv og dine medtrafikanter.

Derfor bør du altid have en isskraber og sprayflaske med isfjerner liggende i bilen, så du nemt kan tage dig af dine ruder, hvis behovet skulle opstå.

Pas godt på dig selv og hinanden ude i trafikken.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk