Home Living Sådan kan du gøre din livsstil mere miljøvenlig

Sådan kan du gøre din livsstil mere miljøvenlig

by Nicolai Klingenberg

Dette er sponsoreret indhold

Diskussionen om klimaet er blevet et af de hotteste emner, hvis vi kaster et blik på flere partiers politiske dagsorden. Klimaet lider, hvorfor der er brug for handling hurtigst muligt. På det seneste har vi alle været vidne til, hvordan katastrofale skovbrande har hærget Amazonas, hvilket har sat “jordens lunger” under pres. I forhold til Amazonas er der ikke meget, du kan gøre fra dit hjem i Danmark. Til gengæld findes der flere ting, som du kan ændre på i din dagligdag, hvis du ønsker at få en mere miljøvenlig livsstil.

Du kan gøre noget ved dit forbrug i hjemmet

Der er mange små ting, som du kan ændre på i forbindelse med dit forbrug i hjemmet. Du kan eksempelvis undgå at tage lange og varme bade. Det er dejligt at stå under bruseren i lang tid, men ingen har behov for 30 minutter. Du kan endvidere tænke over din elforsyning. Har du overvejet, at du måske kan få en mere miljøvenlig aftale hos et andet elselskab, end det du har? Hvis du ønsker en mere klimavenlig el-aftale, kan du eksempelvis opsøge blue energy, som kan tilbyde dig aftaler med 100 procent klimavenligt strøm. 

Læs mere om BlueEnergy her

Du bør desuden være opmærksom på, at du ikke smider unødvendige ting i toilettet. Det er eksempelvis ikke en god løsning at smide vatpinde i toilettet – vælg skraldespanden. 

Hjælp miljøet gennem dine madvaner

Du kan blive mere miljøvenlig gennem dine mad- og indkøbsvaner. Du har sikkert hørt det mange gange, men du kan blive mere miljøvenlig, hvis du spiser mindre kød. Det er en realitet, at det er miljøbelastende at producere en bøf. Derudover bør du forsøge at købe de ting, som er tæt på sidste salgsdato – hvis du vel og mærket selv kan nå at spise det. På den måde bekæmper du madspild, som ligeledes er en miljøbelastende faktor. Ofte fejler maden ikke noget, selvom det er tæt på sidste salgsdato. Du kan desuden spare penge på at gå efter disse madvarer.

Du bør endvidere gå efter produkter, som ikke har en unødvendig mængde af emballage. Specielt plastemballage er en stor synder i forhold til de store mængder af affald, der desværre ligger og flyder i naturen.

Vælg de mere miljøvenlige transportmidler

Har du virkelig brug for at tage bilen ned til slagteren, selvom den kun ligger 500 meter væk? Generelt bør du forsøge at finde et alternativ til bilen, når det er muligt. Du kan eksempelvis vælge at hoppe på jernhesten? Det er godt for miljøet, og det er godt for dig og din krop. Alternativt kan du vælge at tage de offentlige transportmidler, som du har til rådighed.

Derudover kan du ændre dine rejsevaner. Hvis du endelig skal ud at flyve, behøver du ikke at vælge de lange flyrejser, som er ekstremt miljøbelastende. Der findes desuden også andre måder at rejse på. En populær rejsemetode denne sommer har været interrail, hvor du kan rejse med tog ned gennem Europa. Det er en mere miljøvenlig måde at rejse på, og det ligeledes er en undervurderet måde at rejse på.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.