Home Web-TV Sommer Dokumentet – en film af Casper Balslev

Sommer Dokumentet – en film af Casper Balslev

by Nicolai Klingenberg

Et kig på Sommer Dokumentet

Ved du hvad? Jeg er pokkers nostalgisk anlagt. Og selvom sommeren netop er passé, så er det for tidligt at mindes den. Men hvad med sidste sommer? Og somrene før? Det niver let, men kærligt i mig, når jeg tænker tilbage på barndommens og ungdommens somre. Dengang hvor jeg ferierede med mine forældre, dengang jeg blev student, dengang jeg ferierede med venner og så fremdeles.

Sommer Dokumentet

Fra Caspers film, Sommer Dokumentet

En sommer kan noget helt særligt. Det er jeg ikke ene om at mene eller synes, og Casper Balslev har sågar indkapslet en hel del følelser fra store dele af Kongeriget. Det hele er præsenteret i filmen Sommer Dokumentet, som jeg kan vise dig i denne artikel. Men først et par ord fra manden bag.

Sommer Dokumentet

Højsommer – fluks før stundeterne kommer om hjørnet

Hvor og hvornår er Sommer Dokumentet optaget?
– Filmen er optaget sommeren 2018, fra juni til slut august. Jeg og filmfotograferne Joao Botelho og Victor Knötzel har rejst rundt i Danmark og dokumenteret sommer og dansk ungdom.

I filmen ses optagelser fra blandt andet solopgang i Dyrhaven, unge der hænger ud ved Solrød Kridtgrav, studenterkørsel i Hellerup, gaderæs i Greve, traktortræk i Brande, Thyborøn og kræmmermarked i Vildsund ved Limfjorden og så fremdeles.

Hvilken sekvens er du personligt mest begejstret for?
– Det er svært at sige. Jeg har et personligt forhold til nogle af scenerne. Tivoliscenen på kræmmermarked minder mig om min egen ungdom i Nordjylland. Høstscenerne minder mig også om min barndom ude på landet. Jeg er vild med alle de skæve, unge, seje karakterer, vi mødte undervejs.

Sommer Dokumentet

Ved vandet

Har du kontakt med nogle af de involverede i dag?
– Nej, vi har mødt rigtig mange på vores vej. Vi har portrætteret virkeligheden, som vi bare har mødt den.

Kunne du hitte på at lave en lignende sag igen?
– Ja, jeg arbejder på en ny dokumentarfilm. Men med en vinkel på én gruppe mennesker og én historie. Den film forbliver i samme stil og tone. Jeg kunne godt forestille mig at lave en film om “vinter” en dag. I sidste ende gad jeg godt lave et Danmarks-dokument. Jeg håber, vi på et tidspunkt har samlet nok historier og materiale til dette.

Sommer Dokumentet

Jeg elsker det.

Og nu til den flotte og stemningsfulde film

 

Der er mere web-tv på My-Pleasure.dk her

 

Se Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk