Home Living Georg Jensen Tureen 270 – så er der suppe til alle og sølv til de få

Georg Jensen Tureen 270 – så er der suppe til alle og sølv til de få

by Nicolai Klingenberg

For 101 år siden satte Georg Jensen himself sig for at kreere et elegant monstrum. Omend den rette betegnelse nok vil lyde “et stykke kunsthåndværk, som hylder art noveau-stilen”, så har man i år valgt at genoplive terrinen ud fra en samling gamle tegninger. Originalen er der nemlig ingen, der ved, hvor er.

Georg Jensen Tureen 270

Nu bliver det floralt, tungt og kosteligt. Tag vel imod Georg Jensen Tureen 270

Husker du, da Emil fra Lønneberg stak hovedet i en porcelænsterrin, og måtte til doktoren for at få hjælp til afmonteringen? Det gør jeg – og sikke en omgang. Måske havde Emil været på spanden, hvis der var tale om denne terrin, for den lader sig umiddelbart ikke slå itu, da den er lavet af massivt sølv.

“Vi skal bruge 11 kilo sølv, en gammel støbeform og en hammer. Aktionen starter nu og er færdig om et år…”

Georg Jensen Tureen 270 består af 128 håndlavede støbninger, som stammer fra gamle fotografier, tegninger og forme, som er fundet frem på i den gamle sølvsmedie. Og det kræver sin sølvsmed at skabe terrinen, for når først ordren er afgivet, skal kunde vente et på at få en færdig Georg Jensen Tureen 270.

Lad os se en film…

 

Til gengæld kan man ved overleveringen glæde sig over et smukt stykke håndværk, hvor toppen af låget blandt andet er udformet som en buket med både blade og grene. Blomsterkendere vil desuden kunne spotte blandt andet magnolier, kameliaer, hyacinter, klokkeblomster – uden duft dog.

georg jensen terrin

“Snif”

Selvom jeg ikke sværger til denne slags service eller kunsthåndværk, så er det umuligt ikke at være imponeret over håndværket.

georg jensen sølv

Så er det bare med at komme i sving

Men hvad mere? Jo ser du, hele herligheden vejer 11 kilo og rummer hele 13 liter. Det giver en minimumsvægt på 24 kilo, hvis du fylder din sølvterrin til kanten. Til gengæld skulle der være suppe nok til alle.

sølvsmed

Detaljerigdom

Ah ja – prisen må vi ikke glemme. Sølv er heldigvis langt mindre kosteligt end guld, og derfor ligger Georg Jensen Tureen 270 på 1.200.000 kroner.

Er du mere til Georg Jensens champagneskål til 500.000 kroner, så kom med i smedjen i artikelen her

Dekadencen længe leve – Louvre-skålen fra Georg Jensen koster en halv million

 

Sval dig på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk