Home Kort - men godt Feel-good stafetten med Tobias Dirchsen Nielsen – ham fra Sig Hej

Feel-good stafetten med Tobias Dirchsen Nielsen – ham fra Sig Hej

by Nicolai Klingenberg

Har du hilst på en fremmed i dag? Jeg hilser gerne på folk, jeg går forbi – det er dog sjældent blevet til en dialog, men blot en venlig hilsen, som kan overaske modtageren helt gevaldigt. Men der er også dem, der gør lidt ekstra – tag nu Tobias Dirchsen Nielsen. Han har gjort det til en del af tilværelsen at tale med fremmed. Men han rummer endnu mere – og derfor er han i havnet i Feel-good stafetten. Tag vel imod ham.

Øster Snede/Hedensted: 22-årige Tobias Dirchsen Nielsen har en mission: Han vil have os alle til at blive bedre til at hilse på hinanden. Selv er han begyndt at sige hej til næsten alle, han møder, og det giver mange oplevelser, som han deler på sin Facebook-side “Sig hej”. Han er født og opvokset i Øster Snede – hvor man siger mere hej end i Århus og Vejle – men heller ikke her, er det almindeligt at hilse på hinanden. Foto: Michael Svenningsen

Tobias – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Jeg går på højskole og er sammen med en masse søde mennesker, hvor jeg har mulighed for at fordybe mig i emner, jeg synes, er interessante. Jeg kan klart anbefale et højskoleophold! Derudover er jeg i gang med at planlægge at krydse Atlanten i sejlbåd til januar.

Og hvad er det gode liv for dig?
– Det gode liv for mig er en hverdag, hvor jeg har mulighed for at komme på eventyr. Det kan både være i baghaven i Øster Snede eller ude på savannen i Cameroun. Jeg er stor fan af at møde mennesker, der er forskellige fra mig. Det betyder ikke så meget, om det er nogle jeg træffer, når jeg blaffer, møder på gaden i Danmark, eller om det er mennesker fra et land langt borte.

Ud i verden

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Jeg har lige købt et nyt objektiv til mit kamera for at “step up” mit game, den er jeg super glad for.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– På højskolen holdte vi en farsi-fest for at fejre de iranske flygtninge, som går på skolen. Det var en super fed oplevelse, både fordi jeg selv har rejst i Iran en måned, men også for at give iranerne mulighed for at sætte pris på de positive ting i deres land og kultur, som de jo ikke er flygtet fra. Det er diktaturet, de er flygtet fra…

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Altid mere eventyr! Men også mulighed for at tale ind i folks liv og hjælpe med at nedbryde de fordomme, som mennesker nogle gange har om hinanden på blankt papir.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?

Færre dage der falder sammen og forsvinder ud i glemslen.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Helt fint…

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Fokus på de små eventyr i hverdagen. Forsøg at have mindst én dag om ugen, hvor du kommer på et lille eventyr. Om det er at tage ud at blaffe, nøgenbade i havet eller gå over og tale med en, du aldrig har mødt før. De små eventyr er overalt, det handler bare om at være kreativ nok til at finde dem.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Nogle af mine gode venner fra Tunesien, Armenien, Kroatien og jeg besluttede os at mødes i Portugal og leje en autocamper over en forlænget weekend. På trods af den korte tidsramme var det en super fed oplevelse.

Tobias Dirchsen Nielsen

Fra telefonen

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?

Der er ingen, der har lovet dig, at livet skal være let, og det kan godt være de små positive ting, der gør livet værd at leve.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Man kan følge min side “Sig Hej” her hvor jeg engang imellem lægger videoer op. Ellers kan man komme til nogle af de foredrag, jeg holder – og så kommer der måske snart noget musik…

Sig hej

Husk det – sig Hej.

Hvem er Tobias Dirchsen?
Jeg er en person, der tænker meget og øver mig mere og mere i at komme ud i kroppen. Jeg elsker eventyr og rejse i fremmede kulturer, som jeg i særdeleshed gjorde, da jeg blaffede fra Danmark til Cambodja. Jeg har høje forventninger om at gøre verden til en bedre sted, men vi tager én dag ad gangen…

Missede du Feel-good stafetten med Søren Hørlyk, kan du se den her

Feel-good stafetten med Søren Hørlyk – Jeg når længere ved ikke at prøve

Du kan også prøve Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk