Home Kort - men godt Giv din hjerne en pause

Giv din hjerne en pause

by Nicolai Klingenberg

Artiklen indeholder reklame-links

Mange mennesker lever en travl hverdag, hvor de ikke holder nok pauser i forhold til, hvad de burde. Sommetider bliver det derfor nødvendigt at rejse væk. Væk fra arbejde til et sted, hvor du giver din hjerne mulighed for en god pause. 

Gode arbejdsbetingelser for hjernen

Rigtig mange ting skal være opfyldt, hvis du skal give din hjerne gode arbejdsbetingelser. Ting der kan være svære at opnå i et moderne samfund. Dette gælder blandt andet, at du skal have sovet en god nats søvn, og at du må lægge distraktioner som mobiltelefonen fra dig.

Desuden gælder det, at hjernen skal have flere pauser, end du tror. Holder du ikke nok pauser, kan det nemlig føre til, at du træffe dårlige beslutninger, hvilket i sidste ende kræver dobbeltarbejde. 

En god teknik

Selvom du har et mål om at give din hjerne flere pauser i hverdagen, kan dette være svært at opnå, hvis der er en chef eller tidsfrister, der presser. Derfor kan du med fordel gøre brug af pomodoro-teknikken.

Denne teknik siger, at efter 25 minutters arbejde bør du holde en pause på 5 minutter, efterfulgt af 25 minutters arbejde, 5 minutters pause og så fremdeles. Efter at du har gentaget dette tre gange, og der er gået halvanden time, bør du holde en længere pause.

En tiltrængt ferie

Sommetider kan man virkelig have følelsen af at have brug for ferie, og det er ikke skidt at lytte efter denne følelse. Har du det på den måde, kan din hjerne garanteret også bruge en lidt længere pause. 

Når du er på ferie, er det naturligvis vigtigt, at du sørger for at give din hjerne ro. Her handler det om at undgå at sende arbejdsmails eller svare på opkald fra kollegaer. Når du holder ferie, bør du lægge arbejdet fra dig.

En ferie i udlandet

Der er ingen, der siger, at du bliver nødt til at holde dine ferier i udlandet. Faktum er bare, at rigtig mange mennesker godt kan lide at rejse ud og se verden, når de endelig har fri fra arbejde. 

Rejser du til udlandet, er der nogle ting, du skal have styr på. Dette gælder blandt andet, om dit pas er gyldigt, om du har solcreme i kufferten, og hvordan det står til med økonomien. På rejser til udlandet kan du nemlig være helt sikker på at møde en fremmed valuta, og det er ikke altid lige let at omregne denne i hovedet. 

Brug en omregner i stedet for hovedet

På en rejse til udlandet kan du stor set ikke undgå at bruge penge. Omregn valuta med denne valutaomregner. På den måde er du nemlig sikker på, at du kommer af med det beløb, du forventer. Bruger du penge uden at omregne priserne, kan det nemlig ende med, at du køber for meget højere beløber, end du lige gik og troede. 

Har du fået styr på det hele, er det bare om at læne dig tilbage og nyde tilværelsen uden møder og deadlines. På den måde kan du vende frisk og frejdig tilbage til arbejdspladsen.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk