Home Living En Wegner gyngestol fylder 75 år

En Wegner gyngestol fylder 75 år

by Nicolai Klingenberg

Hvad er det, der 107 centimeter højt, 75 år gammelt og koster 21.995 kroner? Det er da en Wegner gyngestol. Modellen hedder J16. Men hov – et jubilæum kræver da lidt nyt? Så lad gå – Fredericia har modificeret stolen, så den nu fås i massiv valnød. Det mørke træ var i høj kurs i dansk møbeldesign anno 1950’erne, så du kan med rette sige, at fortid møder nutid.

wegner gyngestol
Værsgo: En Wegner gyngestol aka J16

Kan det fejres yderligere? Det kan du tro. Hele den første produktion være være indgraveret med jubilæumstekst (bare rolig, det er ikke en festsang, der går på “I en kælder sort som kul”) i form af en Wegner underskrift og lidt Fredericia islæt).

wegner gyngestol
Syng med…

Nuvel – sæt dig blot til rette, og lad stolen rokke og gynge dig alt imens du kan fortælle dine omkringsiddende, at stolen oprindeligt blev tegnet i 1944, men lykken var endnu ikke i hus for Wegner, da gyngestolen skulle forenkles rent produktionsmæssigt, før den kom i produktion – endda med hjælp fra Børge Mogensen.

Wegner gyngestolen var i øvrigt en af de allerførste stole, Wegner fik i produktion – måske fordi det netop var gyngestolen som type, der fangede hans interesse.

Der skulle også være en fodskammel at finde, men den lander først i sortimentet til marts 2020. Indtil kan du passende gynge dig i vinterhi i din gyngestol, indtil foråret rammer, og du kan rykke din Wegner gyngestol ud på din overdækkede terrasse og smække fødderne op på fodskamlen.

Afslutningsvis lidt dimensioner: Bredde 63 cm, dybde: 93 cm, højde: 107 cm, siddehøjde: 42 cm

Er De mere til Wegner i læder? Så gerne.

F A C E B O O K H E R

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk