Home Kort - men godt Feel-good Stafetten med Anne Torpe – om polsk suppe, garderobeskabe og tid

Feel-good Stafetten med Anne Torpe – om polsk suppe, garderobeskabe og tid

by Nicolai Klingenberg

Har du hørt tale om Anne Torpe? Hvis ikke kan du roligt spidse øre nu, for Anne er havnet i Feel-good Stafetten, og vi skal både til Sydhavnen, træffe en papegøje, en kat og blive klogere på, hvad man kan hitte på, når man står uden atelier for en stund. Hermed er der budt velkommen – nu kan du tage godt imod Anne.

Anne Torpe
Dagens omgang Feel-good kommer fra Anne Torpe

Anne Torpe – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Der sker rigtig mange spændende ting lige nu. I forbindelse med min netop afsluttede soloudstilling Familiar Strangers hos Bricks Gallery (Nørrebro) udgav jeg min første bog. I sidste uge lavede jeg to litografier hos fantastiske Edition Copenhagen, som jeg skal ind og signere i morgen.

Familiar Strangers Anne Torpe
Katalog med relation til Familiar Strangers

Og hvad er det gode liv for dig?
– Det giver mig et stort overskud til alt det andet i hverdagen, når jeg har tid og mulighed for at fordybe mig i mit arbejde på atelieret. Derudover lægger jeg vægt på de helt grundlæggende værdier som gode relationer, familie og venner.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– En hel masse oliemaling fra Aart de Vos i Århus. 

Anne Torpe
Skabelses-remedier

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Ferniseringsaftenen på min udstilling. Bagefter var vi en flok, der spiste middag og drak god vin til langt ud på natten. På billedet står jeg sammen med gallerist Morten Halborg-Møller.

Anne Torpe
Fra en fin fernisering

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Den kommer her: What the Fluff?

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?

Tid. 

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Polsk suppe med pølser og æg.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Jeg er gift med min mand Christian på 7. år, praise be.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– I sommer, da jeg var atelier-løs, gav jeg mig til at male på vores garderobeskabe. Det blev flot, synes jeg.

Anne Torpe
De flotte garderobeskabe

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Det er sensommer og yngstebarnet har endelig besejret legehusets tag. Det virker hun temmelig stolt over. Vores store, sorte hankat Momo – som altid er lige i nærheden – slænger sig på træstammen foran.

Anne Torpe
Fra telefonen

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– Som Lars Von Trier sagde det: Vær velberedt på at tage det gode med det onde.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– I Københavns Sydhavn, hvor jeg både bor og arbejder. Ellers på Instragram her  eller på min hjemmeside Annetorpe.com her 

Anne Torpe
Anne Torpe på job

Hvem er Anne Torpe?
38 år, uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, samt fra Akademie der Bildenden Künste i München. Mor til to piger på fem og ni år.

Missede du den sidste omgang Feel-good, kan du få den her

Du kan suse over på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk