Home Living Ryd stuen – der er breaking sofa- og lampenyt

Ryd stuen – der er breaking sofa- og lampenyt

by Nicolai Klingenberg

Jeg er aldeles begejstret for vores to sofaer i hjemmet. De er begge af læder – og fra hvert sin firma og i hver sin farve. Jeg må dog medgive, at jeg fint kan falde i svime over andre producenters nyheder, og i dag er ingen undtagelse. Vi skal se på læder, skal vi. Men hov – der er også blevet plads til en lampe… Der er hele to møbelnyheder i spil.

oakland jotex
Mine damer og herrer: Dagens læderlaban aka Oakland

Sofaen først. Den hedder Oakland, men du kan kalde den lige, hvad du vil – Tove eller Dennis for eksempel. Producenten er svensk og hedder Jotex, og den labre lædersag koster 43.999 kroner. Den er designet til tre personer og har en længde på 258 centimeter.

jotex oakland sofa
258 centimeter bred…

Skulle jeg havde handlet ovenstående sofa i stedet for den nuværende? Nej, for den fandtes ikke dengang. Og vi er glad for den, vi har jo. Du kan også få den i stof, men den variant er slet ikke lige så nydelig. Ah ja – rumsterer du på Instragram, lover Jotex en rabat på 10 %, og det bliver til over 4.000 kroner i dette tilfælde. Læs mere her

møbelnyheder
Detaljeudsnit. Flot ikke sandt?

En på lampen
Der var også noget med en lampe? Det kan du tro. Den er fra Verpan, vejer 10 kilo og hedder Fun 1STM. Den er en del af serie, som blev udtænkt i 1964 af Verner Panton, som i den grad har skabt mange fede og funky designs, hvis du spørger mig.

Verner Panton Fun Lampe
Der har du lampen – og den “risler”, når en person passerer. Det skyldes brugen af strandskaller…

Nå – dengang var plast virkelig hot, og Panton har også kreeret en del designs af plast, men de fine vedhæng på lampen gjorde det ikke godt nok i plast, mente Verner. På en udenlandstur til Malaysia fandt han materialet, der kunne det, han ønskede: At sprede og reflektere lyset på en særlig og levende vis.

Verner Panton
Verner Panton – med et stykke tobak

Det viste sig ydermere, at strandskallerne opfyldte et FN mål om at skabe arbejdspladser i tredjeverdenslande, og sådan blev det. Den dag i dag forarbejdes skallerne stadig i hånden, og skallerne giver i øvrigt en let, hvislende lyd, når nogen passerer lampen og sætter de lette skaller i sving.

møbelnyheder
Stellet kan fås med krom eller messing look

Prisen for en omgang Fun i standerlampe? 7.455 kroner. Højden? 120 centimeter. Læs mere her

Er du til en Verner Panton stol, så læs skrivelsen om en sådan her

Der er mere til boligen og flere møbelnyheder på My-Pleasure.dk her

FACEBOOK HER

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk