Home Living Barboy & Wallie – to danske med engelske navne til dit hjem

Barboy & Wallie – to danske med engelske navne til dit hjem

by Nicolai Klingenberg

Når nu du huserer derhjemme, har du måske lagt mærke til, at hjemmet kunne have behov for et par opdateringer? Til opbevaring endda? Alle tiders. Jeg har nemlig opsnuset to nyheder til dig – den ene er faktisk en gammel laban fra 1963, men den anden er ny.

barboy verner panton
Her er den ene af de to nyheder. Denne her er den gamle…

De gamle først – ligesom i køen. Navnet er Barboy og blev udtænkt af Verner Panton primo 1960’erne. Jeg er ganske sikker på, at datidens mission med møblet var at løse en opbevaringsopgave med relation til spirituosa og hertilhørende barremedier såsom glas, shaker, isspand og måske en omgang saltstænger.

Løsning blev Barboy – en velskabt laban på 72,5 centimeter og med en diameter på 38 centimeter. Fødslen var angiveligt langvarig, da kampvægten lyder på 24 kilo. Måtte du ønske dig en Barboy anno 2020, kan du glæde dig over, at han fås i fire farver: Orange, blå, hvid og sort.

barboy
“Refreshments…!”

Er du alkoholforskrækket, kan du fint vælge at anvende Barboy til opbevaring af andre remedier – kontorartikler, fluebinder-grej, strikke-sager eller lignende. Jeg vil dog anbefale, at du ikke ændrer på navnet. Jeg har set, at en Barboy koster omtrent 7.200 kroner.

Men hvad med det nye?

Godt husket. Amalie Skov Rahbæk står bag Wallie-designet, som i dette tilfælde og denne artikel er det nye. Eller i hvert fald farven, som er sort. Wallie er i design-stald hos designhuset Woud. Wallie er en vægmonteret skuffe. Når skuffen er lukket hænger den grafisk og elegant på væggen, og når skuffen let skubbes til side, gemmer der sig en anvendelig skuffe.

wallie woud
Minimalistisk og ganske elegant

Nå – Wallie er en flot symbiose af solidt metal og bøjet egentræ, som oven i købet har en diskret skuffe-lukkemekanisme, som gør møblet ganske minimalistisk og dikkedar-frit. Et sådant møbel kan nemt væghænges i entréen, hvor Wallie kan rumme nøgler, lette handsker og måske et sæt cykellygter.

“Men jeg kunne vildt godt tænke mig at bruge Wallie, som et slags sengebord…?” Gør det da! Woud selv nævner nemlig selv samme anvendelse. Hvad du vælger at mokke i skuffen, vil jeg dog ikke blande mig i. Batterier kan dog være nyttige, hvis strømmen går, og du skal have back-up strøm til en lommelygte.

wallie skuffe
Let åben – husk at lukke den helt i

Gud ja – prisen. Den er ikke så tosset: 1.249 kroner. Wallie måler i øvrigt 10 centimeter i højden og 30 centimeter i længden (bagerst mod væggen). Bryder du dig ikke om sort? Skidt pyt – Wallie fås også i hvidpigmenteret egetræ.

Der er mere bolig-relateret indhold på My Pleasure her

FACEBOOK HER

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.