Home Automobiler Land Rover Defender Himalaya 70th Clone – en bjergbestiger i V8 klæder

Land Rover Defender Himalaya 70th Clone – en bjergbestiger i V8 klæder

by Nicolai Klingenberg

I Amerika har man alle dage været begejstret for store bilmotorer. General Motors kan eksempelvis levere sådanne. Og det er også tilfældet i denne britisk-amerikanske alliance, som firmaet Himalaya har kreeret. Nuvel. Inden du korser dig, skal du vide, at Land Rover selv lavede en V8 udgave i 1979. Tag vel imod Land Rover Defender Himalaya.

Land Rover Defender Himalaya
Her har du den: Land Rover Defender Himalaya – en amerikansk klon

For omtrent to år siden annoncerede Land Rover desuden, at de ville lave en særlig hyldest model i anledningen af 70-års jubilæet for Land Rover Defender – men kun til det britiske marked. Og det er den model, som Himalaya nu hylder.

Generelt set arbejdet firmaet efter følgende mantra:

At HIMALAYA we make the ultimate Defender for the modern era.  We create DRIVABLE AUTOMOTIVE ARTWORK for the most discerning and appreciative guardians of this iconic vehicle. 

Nå – med denne Himalaya-modificerede Land Rover Defender får du 525 hestekræfter fra en General Motors-produceret V8 motor, automatgear, herlig infotainment, sportsundervogn og masser af læder. Subwoofer? Naturligvis. Jeg kan ikke afvise, at nogle af tiltagene er over the top, men det er jo også der, bilen skal kunne klare at komme op.

Land Rover Defender Himalaya
Ganske amerikansk

Men altså – det er ikke bare bad boy look og talk, men også bad boy walk. Der er installeret rallybur i bilen, så du ikke får kvast kasketten eller din sixpence, hvis vogntøjet måtte trille en tur på hovedet, og er du svagtseende, kan du glæde dig over kraftige LED- og tågelygter.

Er du parkering-udfordret? Skidt pyt – Land Rover Defender Himalaya kommer med bakkamera. Men pas på perlegruset – omend hjulene kun er 18 tommer store, så er der mokket et par store, terrænvenlige BFGoodrich gummisko på vognen.

Land Rover Defender
Ingen trækkrog dog

Faktisk er det ikke første gang, at Land Rover Defender er lavet som jubilæumsmodel – det skete også, da modellen blev 50 år, og som du måske har gættet, så er Land Rover Defender Himalaya kun en af talrige modeller, som Himalaya laver. Kan du lave din egen variant? Det kan du tro. Du kan besøge deres internetdomæne her – husk dansk moms of registreringsafgift, inden du faxer en ordre.

Spare tire og blød top

Personligt vil jeg mene, at der er ganske lang vej fra den originale til denne her udgave, men blæser man på originalitet, så er modellen tip-top. Jeg ville dog nok gå efter noget ældre og istandsat, men mere originalt. Måske en sag som Jonas’ har her

Der er flere biler på My-Pleasure.dk her

V6 er en tandhygiejniske tyggetablet – og My-Pleasure.dk finde på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk