Home Ure Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon – langt dyrere end bouillon

Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon – langt dyrere end bouillon

by Nicolai Klingenberg

Jeg har nydt gevaldigt mange flasker Laurent-Perrier Champagne – og for år tilbage blev jeg opmærksom på et urmærke, der hedder Laurent Ferrier. Sikke en lighed. Jeg er endnu ikke støt på et Laurent Ferrier ur på nogens håndled, men måtte du ligge ind med omkring en million kroner, som du ønsker at bruge på et ur, så vi jeg gerne henlede opmærksomheden på Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon…

Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon
Dagens ur er det her Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon. 12 eksemplarer er, hvad det bliver til

Nuvel – først manden, Laurent Ferrier – han er 73 år gammel, og det er hans firma, der gør sig i eksklusive ure. Laurent Ferrier har en flot fortid som Le Mans kører i 70’erne. Laurent – og hans hold – blev en gang nummer tre. Anden pladsen i samme løb samme år gik i øvrigt til Paul Newman. Laurent Ferrier har i øvrigt ikke blot jobbet hos Patek Philippe, men også begavet en ven med et… Nautilus. Mere om dette i videoen herunder.

Fabriksvisit

Men hvad er Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon for en størrelse? Målmæssigt er det en laban på 44 millimeter, som er monteret med en delikat stållænke. Personligt er jeg ikke helt tosset med kronen, men nu skal jeg heller ikke have et af de 12 eksemplarer, som uret bliver lavet i. Nummereret i øvrigt.

Det er i øvrigt første gang, at huset Laurent Ferrier har fået skabt en integreret stållænke til et af deres ure, forlyder det. Og den opgave synes jeg, de har klaret glimrende. Kan jeg ane nogle ligheder med en anden populær ur-model fra helt andre huse? En smule. Der er da ligheder fra både Nautilus og Polo (fra Piaget), men Nautilus er mere symmetrisk, og ingen af de to fås med tourbillon…

Laurent Ferrier Tourbillon
Det ligner… og så alligevel ikke.

Mere flot? Bare vend uret om. Det er altså fine løjer, du får udsigt til. Ikke blot på grund af den synlige tourbillon, som slet ikke kan ses fra forsiden, men også på grund af de mørke værkdele. Uret har i øvrigt mekanisk urværk med manuelt optræk, som kan holde sig kørende i 80 timer.

Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon caseback
Flot ikke?

Viserne er i øvrigt af hvidguld og mokket op med en modig orange superluminova – timemarkeringer er kreeret efter samme materialeopskrift. Og jeps – Laurent Ferrier har også gjort sig i en small seconds. Noter dig også gerne den åleslanke streg mellem klokken 3 og 9.

Laurent Ferrier Grand Sport Tourbillon
Close-up

Er du ikke stål-stål? Så findes der er en variant med en gummirem. Det er også set før. Jeg ville dog holde mig til den fulde stålmodel.

Laurent Ferrier Tourbillon
Gummi på Laurent Ferrier

Det var, hvad det kunne blive til i denne omgang. Vil du vide mere om Laurent Ferrier, kan du besøge dem her

Der er flere ure på My-Pleasure.dk her

Facebook-halløj her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk