Home Kort - men godt

by Nicolai Klingenberg

Kender du kunstneren Anika Lori? Det gjorde jeg ikke, men det kom jeg til. Det er – blandt andet – hvad Feel-good stafetten kan: Introducere nye mennesker til mig – og dig – og høre disses flotte tanker om stort, småt og alt derimellem. Tilsat lidt hverdag, fest og gråvejr. Skønt? Det kan du tro. Tag vel imod Anika Lori her.

Anika Lori
Dagens Anika (Lori)

Anika – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
Jeg stortrives med flydende tid, de nye møder og arbejdstidspunkter, der er opstået i isolationen. Jeg er klart A-menneske, men tæller ikke timer når jeg arbejder – hverken alene eller med andre, derfor passer dette nye mig godt. 
Jeg savner dog social kontakt og at stå på for eksempel Mangia på Vesterbro eller Rouge Oyster, hvor tilfældige møder med mennesker, jeg holder af og savner, opstår. Jeg savner desuden at stå tæt til en fernis, at gå i biografen og danse ustyrligt i natten. 

Og hvad er det gode liv for dig?
– Træk vejret dybt, tag skoene af, og smid fødderne op på bordet, mens du kigger dig omkring. Hvad ser du? Og kan du lide hvad du ser? Bliver du set? Sover du godt? Hvis du kan svare ja til de tre spørgsmål, har også du fat i noget godt liv, vil jeg mene.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Jeg har købt mere online end offline de sidste måneder. Mange gode køb af kunstnere, videoredigeringstjenester og biodynamiske kasser fra Birkemosegaard, men hvis det skal ramme en tusindlap, må det være den massagehammer tingest, som mine venner har top grineren over. Den ligner (også) en boremaskine, den brummer og hakker dine muskler møre. Men indrømmet – det er ikke mit bedste køb, måske dit? Så ringer du bare.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Dem er der jo af gode corona grunde ikke så mange af, men heldigvis bød weekenden inden lockdown på to legendariske sammenkomster, hvor der blev gnubbet og danset helt tæt. I Covid regi har jeg oplevet noget helt nyt: At drikke vino på chat og være stiv mutters alene, når sammenkomsten lukker ned. Det ved jeg ikke helt, hvad jeg skal synes om.

Anika Lori
Måske fra en covid-seance. Jeg ved det ikke – men jeg er tosset med Anikas udtryk.

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?

https://www.youtube.com/watch?v=NN3-KeE1xgk

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Kaviar, kys der dunker og fodmassage. OG LIGESTILLING OVERALT. Intet menneske er mindre værd end dig.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre? 
– Grådighed og perfekte samtalekøkkener. Drop det.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Jeg glæder mig til at finde en partner at være helt tæt med igen. Men jeg har ikke travlt, selvom samfundet gerne vil have, at jeg har det. Jeg føler mig enormt elsket og værdsat, det gør mig varm og glad.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Altså under lockdown har jeg malet flere vægge herhjemme pink, det kan jo altid anbefales. Jeg har også lavet et #covid19SALELori på Instagram, hvor jeg har fundet en masse gamle skitser og værker frem og fået lavet dem i limited edition af 10 styk til en pris, hvor alle kan være med…

Anika Lori
Lidt kunst. Af Anika Lori.

Normalt købes min kunst gennem V1gallery.com/ , og der kan alle originalværker også stadig købes, men det er faktisk vildt dejligt at have lidt kundekontakt på atelier, hvor jeg sælger dem fra – i forsvarlig afstand selvfølgelig. Sådan et værk kan jo også godt peppe din hverdag lidt op vil jeg mene.

Fra a.lori_sketches på Instagram

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Billedet er fra hotel-pool i Mazunte kl 00:00 juleaften. Min søn Woody og jeg var på længere rejse til Mexico i december og januar –  det er en af de bedste oplevelser, jeg har haft i mit liv. Bare dimse rundt med ham i en lykkerus – kun forstyrret af søgen efter tacos og rene lokummer, og ellers bare fare vild og altid finde hjem. Total bliss.

Anika Lori
Fra telefonen. Med bliss. Ikke blitz.

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– At et kram kan være livsforlængende. (LOL)

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Jeg har ikke opdateret min kunsthjemmeside i 10 år, yah yah I know, men jeg er dygtig til at være aktiv på førnævnte Instagram https://www.instagram.com/a.lori_sketches/ for limited edition prints af udvalgte skitser, og https://www.instagram.com/jef.damen_amen/ hvor der blandes både privatliv og arbejdet med kunst ind i glimt. 

Hvem er Anika Lori?
Anika Lori er dansk/italiensk billedkunstner, der har været tilknyttet V1Gallery i København siden 2005. Hun er hverken bange for noise, farver, kropsvæsker eller mennesker og benytter alle dele rundhåndet i sit arbejde. Udover kunsten, fylder især nærvær med søn, venner, Baba, god mad og vinterbadning. Og musik, altid musik. Og så underviser Anika også de skønneste unge mennesker på Johan Borups Højskole i to afdelinger: Kunst/Design og MOB (my Own Boss Cph – hvor hun tager elever med rundt i sit netværk, der deler ud af deres erfaringer)

Så du ikke den sidste omgang Feel-good, kan du se – og læse – den her

Facebook? Lige her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk