Home Tech Kreafunk – tryk på knappen, så er der dansk lyd

Kreafunk – tryk på knappen, så er der dansk lyd

by Nicolai Klingenberg

Skal du have lidt at lytte til? Denne gang er det ikke en podcast, men du kan høre en podcast på de apparater, som denne skrivelse handler om. Eller en lydbog. Måske bare musik. Du bestemmer selv. Jeg har netop testet lidt dansk elektronik, som jeg gerne vil slå et slag for. Sagerne? De kommer fra danske Kreafunk.

kreafunk
I dag skal det handle om den elektronisk sag, du lige kan ane på bordet under Leif Sylvester værket, som i øvrigt er signeret “Til Sailor” – hvorfor der står således, er dog en helt anden historie…

Nå – vi har huseret en rum tid i vores sommerhus, da tilværelsen synes lettere heroppe – der er højt til himlen, tæt til vandet og sågar en have. Underholdningen har været sikret via diverse streaming-tjenester – både på TV og lydfronten. Lyden har spillet en væsentlig rolle for vores dreng på fire, som er helt tosset med lydbøger. Han har lyttet i talrige timer til lydbøger, og i begyndelsen var det direkte ud af telefonen – den lydoplevelse er decideret dårlig.

Dernæst hørte han sagerne på en “anden” højtaler – en BeoPlay P2 – som gjorde det bedre. Da jeg fik pakket Kreafunk aGo ud, var den mindre og mere handy, så det blev den, han hørte videre på. Først da Kreafunk aGo lå et andet sted, og jeg fik parret lyden med BeoPlay P2, blev der udtalt et ganske bestemt ønske om at høre det aGo (ret beset hedder den “min egen”, hvis du spørger vores søn). Og jeg må give ham ret – der er en bedre lyd i aGo: Den er renere, mere klar og tydelig.

kreafunk aGo
Den lille Kreafunk aGo har også praktiske volumeknapper, hvis nu for eksempel en lydbog skulle være lidt for støjende…

Tilbage til Kreafunk. Faktisk helt tilbage til 2012, for det var her, jeg skrev om dem første gang – dengang havde den danske biks lanceret en dock, men nu skriver vi altså 2020. Senest nyt? Det er en“CARE serie”, hvor firmaet har valgt at lancere en CSR-venlig kollektion, hvor 35 % af plastikken er blevet erstattet med naturlige hvedefibre. Fikst? Ja – men det ser også godt ud.

kreafunk aMajor
Kreafunk aMajor

Det slog mig ydermere, at vi godt må være lidt navlebeskuende i de her tider – køb derfor gerne danske brands, som har skattepligt i Kongeriget, og som skaber arbejdspladser på selv samme breddegrader. Og nok er det fint at handle online, men måske kunne du lige se, om den webshop, du handler hos, også har en fysiske butik, da disse trænger mere end dem, der “kun” har online handel. Butikkerne skulle jo gerne findes, når landet er sig selv igen – ikke blot for deres skyld, men også for det generelle leben på alléer og stræder.

Næste spilleapparat? Kreafunk aMajor. Den kan mere, når det kommer til lyden – altså spille højere. Og med mere bas. Det giver næsten sig selv, når apparaturet er større. Jeg vil ydermere gerne vifte med godt-gået-flaget for designet. Elegant, simpelt, rundt og med nydeligt, hyllet metalgitter på den variant, jeg har testet. I toppen? En læderstrop med popnitte og firmasignatur. Eneste anke – læderet ser en smule billigt ud. Kreafunk må bare sige til, hvis de vil have en henvisning til en dansk læderkyndig mand – jeg har en i ærmet.

bluetooth højtaler
Læder, popnitte og kaktus

Praktisk? Du får 20 timers spilletid på en opladning, og handler du lidt ekstra, kan du få en trådløs oplader med. Ellers? Der er det bare at lade op med medfølgende kabler. Streamingen er via Bluetooth, og parringen er såre simpel. Når du er skal høre påny, tilslutter din højtaler sig automatisk, når denne tændes, til den sidstforbundne kilde.

Fra oven.

Hov ja – der findes også en stemmestyret hjælpefunktion – på Kreafunk aMajor. Hold Play-knappen nede i to sekunder, og så er sagen aktiveret. Funktionen er en forlængelse af den funktion, du nu måtte anvende, men for mit vedkommende er jeg ikke bruger af en sådan. Endnu. Måske bliver jeg dig, men det er ikke noget, jeg har udforsket endnu. Ærlig snak, du ved.

Du kan læse mere om Kreafunk på deres Internetdomæne her

Find mere tech på My-Pleasure.dk her

Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk