Home Living Inviter mormor til marmor(kage) ved et ny Poul Kjærholm bord

Inviter mormor til marmor(kage) ved et ny Poul Kjærholm bord

by Nicolai Klingenberg

Goddag. Jeg vil gerne henlede opmærksomheden på to ultraklassiske løjer fra Poul. Altså Poul Kjærholm. Manden lever som bekendt ikke længere, men det gør hans designs. Fra tid til anden kunne man måske ønske sig noget “nyt”, men når man ikke længere kan designe, så må man forny sig på andre fronter, og i dette tilfælde er det netop, hvad der er sket.

pk61 sofabord
Her har du en af nyhederne – designet er ældgammelt, men materialet er af nyere dato. I sortimentet altså – marmor er ældgammelt jo…

Vi skal have farvepaletten frem, og i denne skal du bladre frem til afdelingen for beige og antracitsort. Lad os begynde med min foretrukne, som er sofabordet PK61- drønflot, hvis du spørger mig, omend PK54 spisebordet også gør det glimrende.

Poul Kjærholm pk54 spisebord
PK54 – og så kan du udvide bordet med en ahorn-plads, så der bliver plads til flere gæster. Eller spisende.

Beige først – og udtal gerne denne kulør med en lang “æ-lyd”, så det lyder a la “bææsh”. Spørger du Fritz Hansen til farven, så lyder det:

Det særprægede ved det beige marmor er dets strålende, naturlige udtryk med en unik årestruktur, hvor man kan opleve noget nyt, hver gang man ser på det.

Det postulat gælder nu for de fleste typer marmor mig bekendt. Den beige marmor er i øvrigt en kalksten, hvis du ser det med geologiske briller på, og vil du måske finde det interessant, at denne marmor kommer fra det sydlige Italien. Prego.

Det sorte marmor derimod har tilfældige, hvide årer, og disse stammer fra aflejringer, som kalksten har smidt fra sig i årenes løb.

Poul Kjærholm pk sofabord
“Bææsh…”

Vil du se mere til Poul Kjærholm og hans kreationer, så kan du besøge hans afdeling hos Fritz Hansen her

Der er meget mere til hjemmet på My-Pleasure.dk her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk