Home Kort - men godt Feel-good stafetten med Mikkel Hybel Fønsskov – om togbilletter, jord og en UFO

Feel-good stafetten med Mikkel Hybel Fønsskov – om togbilletter, jord og en UFO

by Nicolai Klingenberg

Vi skal omkring stort og småt her i Feel-good stafetten med Mikkel Hybel Fønsskov. Du kender ham måske fra fjernsynet, men i dag laver han noget helt andet. Vi skal også se et klip, som jeg vil betegne som det mest finurlige nogensinde i Feel-good stafettens historie. Glæd dig – og tag vel imod Mikkel.

Mikkel Hybel Fønsskov
Dagens mand i Feel-good stafetten hedder Mikkel Hybel Fønsskov

Mikkel Hybel Fønsskov – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Jeg er klar over, at det for tiden er fabelagtigt populært at lave en klar opdeling mellem arbejde og fritid og sige, at naturting som at hugge brænde og luge ukrudt gør folk til hele mennesker. Men for mig er det bedste for tiden, at jeg for et halvt år siden lavede et karriereskifte fra TV- til bogbranche. Jeg er et Litteraturmensch og nyder big time at arbejde for Gyldendal. At arbejde og ikke kun nyde litteratur, er (nok) det bedste, der foregår for mig for tiden.

Og hvad er det gode liv for dig?
– Der er vel lidt et par modeller at vælge mellem. Der er dem, for hvem døden er så afskrækkende, at de for alt i verden forsøger at få noget godt ud af livet og tvinger sig selv fra den ene grønne græsplæne til den anden. En slags frivillig trædemølle med et evigt snurrende hjul. Og så er der det andet spor, hvor man basalt set ikke tænker over livet i sin helhed, men blot glædes hen ad vejen af små forhold: en sol, der skinner, en have, der blomstrer og så videre. Jeg ligger nok et sted midt imellem, men primært er nysgerrigheden og videbegærligheden det, der holder mig kørende. Nogle gange bliver jeg bims og får stress, hvis jeg lader mig gribe af tanken over, at et menneske i gennemsnit læser 2.000 bøger på et liv. Hvor langt er jeg så? For mig handler det altså om, at det ene emne og det ene menneske lapper over hinanden og inspirerer til nyt. 

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Ha. Det har nok været på nogle togbilletter til Østrig. 

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Jeg fik for nylig en god middag på en italiensk restaurant med et menneske, der betyder meget for mig. Vi drak negronier og blev lidt fulde på en hverdag. 

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Det er et klip, jeg kommer tilbage til igen og igen. Dels af forbløffelse over, at der eksisterede den slags formater i hine tider, og derudover synes jeg, den fynske dialekt er kostelig. 

Den er god nok…

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Jord. Det lyder feudalt, men jeg vil gerne have mere jord. Sådan en fed, fynsk muld. Måske nogle hektarer, som jeg kan forvandle til en kæmpe have med sø og en smule skov. Sammen med min kæreste. Jeg formoder, jeg ikke får en fod sat ned i planlægningen, fordi jeg er kæreste med en landskabsarkitekt. Men følelsen af at kunne sige: “Jeg har min egen skov.” Det er både en praktisk og fornøjelig følelse. 

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Ting. Bare sådan generelt. Det kan (også) være jord, en lejlighed, en bil, stueplanter og designermøbler. Jo flere ting, desto flere bekymringer.

Mikkel Hybel Fønsskov
Mikkel med bredt smil

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Ligesom en have er det ganske berigende at have en kæreste. For at blive ved billedet (og bruge slidte metaforer) så er et forhold jo præcis som en have; den blomstrer, visner, gror, falmer og skal have både vand, sol og masser af næring. Der er sæsoner, men generelt er det berigende at være i et forhold. Jeg tror ikke, jeg vil være foruden. 

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Læs en bog. Principielt ligegyldigt hvad, men bare læs. En af de mest velmenende, søde, ikke-harcellerende Facebookgrupper, jeg er medlem af, er Litteraturklubben. Her er fyldt med rare mennesker, der interagerer og anbefaler. Alt fra nye romaner til antikfund!

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Min våde hund. I know. Folk og deres kæledyr. Cute. Sagde ingen. Nogensinde. Well, mit liv er beriget af at have en hund. 

Mikkel Hybel Fønsskov
Fra telefonen: Hund på strand

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– At man altid kan købe en pakke Gajoler og få et godt råd. Det er nok ikke hele sandheden, men et billede på den. For ligesom der altid kommer en sporvogn, så kommer der også en dag i morgen. Uanset hvor uretfærdigt man bliver behandlet i og af livet. 

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– I Gyldendals streamformater, eksempelvis Forfattermorgen, som dog holder sommerferie for the moment. På Instagram, well, flest nye billeder af min hund eller noget med en have. 

https://www.instagram.com/p/CC30GjABe5-/

Hvem er Mikkel Hybel Fønsskov?
Han er uddannet journalist, har læst en master i europæiske studier i Rom, været freelance-journalist i Berlin og arbejdet de sidste mange år i DR og har i begyndelsen af 2020 været ansat som redaktør på Gyldendal, hvor det handler rigtig meget om bøger. 

Missede du den sidste Feel-good stafet, findes den her

Find Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk