Home Kort - men godt Feel-good Stafetten med Nicklas Larsen – om den gule fra Stryhns, kosmos og et omstillingsparat vinglas

Feel-good Stafetten med Nicklas Larsen – om den gule fra Stryhns, kosmos og et omstillingsparat vinglas

by Nicolai Klingenberg

Har du hørt om Nicklas Larsen? Måske ikke, men hvis dette er dit første møde med ham, kan du godt glæde dig. Der er plads det jordnære, det kosmiske, fester, følelser og alt muligt mere. Det er fantastisk læsning, siger jeg dig.

Nicklas Larsen
Dagens feel-good kommer fra ham her: Nicklas Larsen

Nicklas Larsen – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– At være vidne og bidrage til at både individer og organisationer får øjnene op for, hvor værdifuldt det kan være at sætte tanker og fantasier om fremtiden i systemer. Corona har begrænset vores normale pligter, ændret vores rutiner og efterlader sig et vakuum med mere tid til at overveje, forestille og udforske flere variationer og scenarier på den anden side. Ofte fungerer pandemier som en ekspres til fremtiden, der tvinger os til at revidere status quo’s systemer og strukturer, så vi kan bryde med indgroede vaner og tankegang, hvilket må siges at være tiltrængt og nødvendigt her i 2020. Det har jeg brugt tiden i lockdown på at og skrive om. Læs med her om pandemier som eksistentielle risici og katalysatorer for forandring.

Og hvad er det gode liv for dig?
– Hvis jeg kan få den gule fra Stryhns til frokost. Så bliver jeg glad.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Et flot nyt sofabord i træ. Folk spørger, hvilken mid-century-modern designer det er, men så griner jeg bare og fortæller, at det et scoop fra Zara Home.

Derudover er et par af Flip’s money shots fra Nordkorea, Hong Kong og Etiopien langt om længe kommet i glas og ramme. 

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Min bedste ven og jeg havde lejet en MTV Cribs worthy fødselsdagsvilla lidt uden for Barcelona, men måtte fluks lynomstille på grund af corona, og selvom Marielyst på Lolland absolut ikke er Spanien, så havde vi en pragtfuld genforening med venner i et sommerhus på en af årets første lune weekender.

Kunne du være venlig at vise os et YouTube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Tjek lige nedrivningen af de her køletårne til en omgang med opera. Der er både noget enormt elegant over selve kollapset, samt at de har fået personlighed, der gør, at jeg ikke kan stå for dem, når de styrter. Det er lidt fjollet.

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Kvindeligt lederskab. No doubt. Verden over ses det tydeligt, at kvindelige ledere er med til at udfordre vores traditionelle antagelser omkring ledelse med plads til både medfølelse, ydmyghed og samarbejde. 

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Strukturel racisme skal lukkes, slukkes og kaldes ud. Vi står på et kunstigt fundament på andres bekostning.

Hvordan i alverden kan et begreb som kolonialvarer stadig være i brug i danske supermarkedssammenhæng fra COOP til Helsam? Det er en helt afkoblet og glemt nuance i sproget, som vi ikke ænser. Google det… 

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Storslået, tak for at spørge. Jeg har netop fejret papirbryllup (1 år) på Amass Fried Chicken & Wine sammen med et pragteksemplar af en amerikaner, som både åbner mit sind for verden, er et geni i køkkenet og det bedste, som kunne være sket for mig.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Gør som mig. Tilrettelæg din fritid efter din yndlingsvejrapp, og find selv de små vinduer af solskin, og så smæk da lige en dug på, nu du er i gang. På den måde husker du kun det gode vejr. 

Hvis du skal være rigtig god ved dig selv, så ha’ lige et omstillingsparat vinglas i rygsækken (fås i Spejdersport thank me later).

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Fik nys om en den her rebelske krampetrækning fra det ellers aflyste Distortion, som angiveligt skulle holde et lille rave til vands under Knippels bro. Så vi pakkede båden (nede til højre) med godtfolk til en sand feel good aften, hvor omverdenen blev sat på pause for en kort stund.

Fra telefonen

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– Jeg finder kosmos beroligende, og den her video om Voyager, som blev sendt afsted med en fredelig hilsen i 1977, kan få mig til at tage en dyb indånding og indse, at universet er større end problemet

Hvis det er for højtravende, når det larmer oppe på første sal, så prøver jeg at se på det som et uvejr eller en sky foran solen, der går væk igen. Det skal have plads til bare at være noget lort en gang imellem. 

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Jeg skriver og taler tit om fremtiden forskellige steder. Jeg glæder mig til at lancere ”APPLIED FUTURISM”, hvor jeg taler med pionerer om, hvordan fremtiden kan bruges som ressource til håb, bæredygtig udvikling og social innovation. 

Hold øje med min Medium efter første udgave i samarbejde med Marcela Sabino, Innovationsdirektør fra Museum of Tomorrow i Rio de Janeiro, om hvordan fremtiden altid skal laves som en prototype, før hun udstiller den, bias i AI og meget mere. 

Hvem er Nicklas Larsen?
En frisk og optimistisk fyr fra Vestegnen, med en cand.merc. fra Syddansk Universitet og rede i midtbyen. Formidler af fremtidens muligheder og måder man kan forstå den på, som seniorrådgiver hos Instituttet for Fremtidsforskning med ansvar for samarbejder med kultur og uddannelsesinstitutioner, som skribent for SCENARIO Magazine og som en del af UNESCO’s Global Futures Literacy Network.

nicklas larsen
Scenario…

Feel-good stafetten kom også som podcast, og den kan du høre lige her

Feel-good stafetten med Lotte Thor Høgsberg – nu som podcast


You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk