Home Ure Oris Momotaro – et schweizisk ur med japansk denim

Oris Momotaro – et schweizisk ur med japansk denim

by Nicolai Klingenberg

En af fordelene ved at være selvejet og selvkørende er, at man kan gøre, som man lyster. Det kunne for eksempel være at lave et samarbejde med en ligesindet på den anden side kloden. Og det er netop, hvad schweiziske Oris har gjort – de vendte blikket mod Japan, hvor de bankede på hos – og bukkede for – Momotaro Jeans. Resultatet? Oris Momotaro.

Dagens ur: Oris Momotaro – endda et special edition…

Lad os springe direkte til klokkeværket – der er nemlig taget udgangspunkt i en flot, ældre Oris-kending aka Oris Divers Sixty-Five. I dette tilfælde betyder det en diameter på 40 millimeter, en urkasse af stål og en sort lynette med klædelig kant af bronze.

Oris Diver Momotaro
Værsgo.

Mere? Så gerne. Urskiven er grøn og fader en smule, men der er letlæselige timemarkører med super luminova. Under urskiven? Et mekanisk urværk med automatisk optræk og en power reserve på 38 timer.

Oris Momotaro
Grønligt – og blåligt. Indigo blå endda. Det er jo denim.

Men hvad så med det japanske islæt? Jo ser du – Oris og Momotaro arbejder begge efter flere fælles mantraer – blandt andet den “klassiske” med ikke at gå op kompromis med kvalitet, men de to firmaer er ydermere fortalere for at kaste et flot og stort arbejde i store som små detaljer – og at fokusere på de håndværksmæssige traditioner.

Momotaro er i øvrigt etableret i 2006 af Hisao Manabe, men før Momotaro (som i øvrigt er navnet på japansk folkehelt) blev etableret, havde Hisao Manaba rumsteret med tekstiler siden 1992. Da han satte kursen for sit firma, var det med en intention om at lave helt nye og bedre standarder for denim – dengang var de tre ansatte, og i dag er de 140. Det kræves velsagtens også, når der skal håndsyes flere detaljer… I øvrigt er sønnike – Katsu Manabe – også kommet med ombord.

Oris Momotaro
Håndarbejde…

Et af kendetegnene ved Momotaros jeans og andre denim-produktioner, er de såkaldte “battle stripes”, som findes på gevandterne. Og nu tegner der sig nok et billede i dit hoved – og det billede skulle gerne matche det essentielle i Oris Momotaro kreationen.

Momotaro battle stripes
De hvide striber…

Uret har nemlig fået en nydelig denimrem, som Momotaro står bag. Har den battle stripes? Det kan du tro. Er det vellykket? Døm selv, men jeg synes, det både er anderledes, hipt og veltænkt. Oris Momotaro er et “special edition”, og uret er allerede muligt at handle. Det kommer med et rejse-etui, som selvsagt også er af “Momotaro-denim”.

Oris Diver Momotaro
Hele “kittet”

Prisen? 15.300 danske kroner alt inklusiv. Er du en vandhund? Så tåler uret faktisk 100 meter vand.

Er du til mere Oris indhold, kan du finde de tidligere artikler på My-Pleasure.dk her

My-Pleasure.dk er på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.