Home Ekvipering MARDA swimwear – en ung dansker lancerer bæredygtige badebuksr til mænd

MARDA swimwear – en ung dansker lancerer bæredygtige badebuksr til mænd

by Nicolai Klingenberg

Endnu en gang skal det handle om et dansk iværksættereventyr. Denne gang handler det om beklædning – med omtanke. Du får svar på en del – blandt andet hvorfor fænomenet “timing” ikke er så vigtig (det handler om at tænke ud over egne grænser), hvad et krisepunkt er, samt hvad fremtiden måske kan bringe fra Marda swimwear…

Marda Swimwear
Her skal det handle om en dansk badebuks, der måske kan give dig en lige så flot statur, som manden på fotoet. Men en ting er sikkert – du bakker op om et alle tiders tiltag…

I er Marda Swimwear – men hvem er personerne bag?
– Der er én – og det er mig, August Dyrberg. Jeg er 23 år og bosiddende i København. Jeg er ud af en kreativ familie, hvor alle er selvstændige, og det lå også i mine kort, at jeg en dag skulle starte mit eget brand. Jeg har altid været interesseret i livstil, stil og mode og ikke mindst bæredygtighed.

Hvordan og hvornår opstod idéen til Marda?
– Ideen havde længe ligget og summet i mit hoved, og da jeg for et par år siden tog en tur rundt om jorden, fandt jeg i havet omkring Bahamas, den konkrete ide, der bragte mig til MARDA swimwear. Badetøjet skulle selvfølgelig designes og produceres ud fra tanken om genbrug og ikke mindst genanvendelse af alt det plastikaffald, man samler op fra eksotiske steder på jordkloden, og som skæmmer den pragtfulde oplevelse, det er at dykke ned på havets bund. Kombinationen af smukt design og genbrug. At kreere et produkt, hvor råvarerne kommer fra havet for så senere at ”ende” i havet som et lækkert design med stor komfort og elegance.

marda swimwear
En grønlig MARDA swimwear variant

Må vi høre lidt om dit koncept?
– MARDA er et badetøjsmærke til mænd, der er bevidste om at delagtiggøre sig i en bedre verden ved at bruge affaldsplast fra oceaner og deponeringsanlæg til at fremstille kvalitets premium badeshorts.

Vores filosofi finder harmonien mellem plastik og design til at skabe bæredygtige badebukser med det bedste inden for japansk stofteknologi.

Drivkraften bag MARDA er enkel: At designe svømmetøj til mænd – ved at forene eksklusive designs med et meget grønt fokus.

At købe et MARDA-produkt handler om at tilslutte sig en livsstil, der bekymrer sig om vores fremtid. Hvert produktionstrin, fra at købe 100% genanvendte materialer, til designets æstetik lige til stofinnovation, beriges af vores kreative touch og dybe kærlighed til jorden.

Bæredygtighed ligger i fundamentet for alt, hvad vi skaber. Vores meget grønne vision betyder, at hver eneste del af vores badetøj, fra tekstil helt ned til emballagen, er lavet af 100% genanvendte materialer.

Akkumuleringen af plastik i vores oceaner har overgået krisepunktet; i 2050 vil der være mere plastik i vores oceaner end fisk i havet. Så hvor det er muligt, stræber vi efter at reducere mængden af plast i vores oceaner under vores miljøvenlige produktionsproces. Vi tager syv plastflasker fra vores oceaner og deponeringsanlæg for at fremstille et par MARDA badebukser.

danske badebukser
Måske på jagt efter nye materialer til metervarerne

Og hov – hvad med navnet?
– Navnet MARDA – kom naturligt til mig – navnet skulle indeholde ordet ”havet” og på italiensk er havet MARE – og da jeg er designeren med initialerne A & D … så blev det til M A R D A …

All right – du er ikke de første dansker, der slår jer på bæredygtigt badetøj. Fornemmer du, at vi som land er forgængere for den slags beklædning?
– Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark er meget bevidste om kvalitet og bæredygtighed. At samtlige designvirksomheder alle går i den retning og designer kollektioner med udgangspunkt i bæredygtighed, så vi for nylig under modemessen i København.

En lille ekstra og ikke uvæsentlig bonus information er, at for hver solgt pr. badebuks, giver MARDA swimwear en procentdel tilbage til ”The Ocean Clean Up”, som er det firma, der står bag den største rensning af verdenshavene. Se gerne mere her

Først online omtale – og siden print

I går i luften om ganske få dage – kunne timingen ikke have været lidt bedre?
– MARDA swimwear er et internationalt brand med en kundegruppe i lande udenfor Danmark – med badesæsoner, der strækker sig over hele året.

Trenden er ligeledes, at moderne livsstil byder på spa og wellness oplevelser – så derfor vil et par lækre MARDA badebukser ligeledes være et fortrinligt valg til sådanne oplevelser… Og når hele verden igen begynder at rejse til de varme himmelstrøg, så er mulighederne uendelige.

En hvid variant

Hvordan vil du beskrive følelsen af materialet?
– Det har været en mærkesag for mig at finde og udvælge metervarer, som skulle være yderst delikate og eksklusive i kvalitet og følelse. MARDA’s metervarer er fra Japan, som er pionererne inden for højteknologiske metervarer. Målet for mig har været at finde en metervare, som har et luksuriøst grif, og som samtidigt gør, at mine badebukser er super behagelig at have på (bløde indeni og crispy uden på), og det er lykkedes mig at finde tekstiler, som ikke findes på markedet i samme kvalitet.

Hvordan ser du gerne, at produktsortimentet udvikler sig?
– Jeg ser frem til at launche vores første kollektion af badebukser – i en palet af klassiske og primære farver. Næste oplæg bliver en fortsættelse af dette – med tilføjelse af flere designs og prints. Jeg ønsker at gøre mit brand kendt som et moderne badebuksebrand, der skiller sig ud fra mængden i form af design og kvalitet samt et stærkt budskab om bæredygtighed.

swimwear
Dykkermasken er endnu ikke sortimentet, men jeg er sikker på, du forstår…

All right – hvordan bakker man op, og hvad koster det?
– Ved at købe MARDA swimwear får man et suverænt og lækkert produkt samtidig med, at man gør en forskel for miljøet…SWIM GOOD – FEEL GOOD – MAKE A DIFFERENCE.

Serviceinformation: En badebuks med MARDA Swimwear logo har en pris af 800 danske kroner, og du følge med i udviklingen her

marda badebukser
“Der er noget om snakken – der står MARDA et stykke under nakken”

Der er mere ekvipering på My-Pleasure.dk her

Facebook findes her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk