Home Ure A. Lange & Söhne fylder mange år – og fejrer det med 3 limiterede modeller

A. Lange & Söhne fylder mange år – og fejrer det med 3 limiterede modeller

by Nicolai Klingenberg

For 175 år siden slog Ferdinand Adolph Lange dørene op til sit urmageri i Glashütte, Tyskland. Kan du fornemme det? Det lugter lidt af et jubilæum, og du er slet ikke galt på den. Der er hele tre jubilæumsmodeller i spil – de er alle limiterede og af guld. Sæt i gang A. Lange & Söhne…

A. Lange & Söhne
“Homage to F. A. Lange” 2020 jubilæums modellerne. Fra venstre mod højre ser du 1815 THIN HONEYGOLD, 1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD samt TOURBOGRAPH PERPETUAL HONEYGOLD

Dengang for 175 år siden, var det ikke traditionelle armbåndsure, der var under luppen hos Lange i Sachsen. Det var lommeure, og jeg vil nok mene, at det heller ikke var de helt traditionelle sager, der blev skabt sammen hans 15 lærlinge, for visionen lød “To craft the world’s finest watches”. Hvordan det lød på tysk, skal jeg dog ikke kunne sige, men google translate siger “Die besten Uhren der Welt herzustellen”.

Lad os bare spole tiden frem til i dag og de tre A. Lange & Söhne Homage to F. A. Lange editions, som går under navnene 1815 Thin Honeygold, 1815 Rattrapante Honeygold og Tourbograph Perpetual Honeygold. Sidstnævnte er lavet i 50 eksemplarer, førstnævnte i 175 eksemplarer og “Turbo’en” i 100 eksemplarer.

Vi snupper lige en video

Jeg har oplevet A. Lange & Söhne et par gange – og det er så hår-i-nakken-rejsende-delikat, at de færreste andre kan være. Forvent elegance, sirlige dekorationer og en kram følelser, der nærmest er misvisende for et et “dresswatch brand”. Jeg er tosset med det – og det er i øvrigt helt fantastisk, at mærket – af gode grunde – ikke skilter med at være Swiss Made.

A. Lange & Söhne 1815
1815 RATTRAPANTE HONEYGOLD “Homage to F. A. Lange” Limited edition. Uret er lavet i 100 eksemplarer og fås i A. Lange & Söhne forretninger…

Tag lige et kig på “intro-modellen” til hurra-modellerne: 1815 Thin Honeygold “Homage to F. A. Lange”. Det er ur, der måler elegante 38 millimeter i diameter, og som har et såre simpelt udseende (med undtagelse af bagsiden). At vælge det her ur fremfor det “sikre” og til tider ordinære Rolex-brand vidner blot om en stilbevidsthed, der ikke omhandler den gængse signalværdi.

Lange & Söhne 1815 honeygold
Elegant. Intet mindre.

Det skrev jeg – og kiggede på mit eget Rolex Explorer II, som jeg er fint glad for. Men jeg byttede det gerne for et A. Lange & Söhne 1815…

Lange & Söhne 1815
Det er lige før, at tourbillon komplikationen ødelægger helheden. Men også kun lige før…

Priserne ligger fra til 33.000 til 500.000 europæisk euro. Du ganger selv op og fornemmer, hvad du er til.

En video mere? All right.

Vil du se mere til løjerne? Jeg forstår dig. Klik her.

Der er mange flere ure på My-Pleasure.dk her

Drøn over på Facebook og mød My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk