Home Tech B&O Classics – genopstandelse til håbløse nostalgikere

B&O Classics – genopstandelse til håbløse nostalgikere

by Nicolai Klingenberg

Meget kan man sige og skrive om B&O, men denne gang handler det om fortiden – i nutiden. Under titlen B&O Classics slår Struer-biksen nu et slag for at genskabe og istandsætte gamle klassikere. Man anvender prædikatet Design for Longevity, som efter sigende er et fænomen, der er forankret i cirkulær økonomi. Du kan også bare sige, at det er alle tiders at holde liv i gammelt design, så det vælger jeg at skrive.

B&O Classics
Kan du kende den? Det kan B&O Classics – og det her er fra Beogram 4000 serien…

Nå. Man har erfaret at B&O handlende nemt kan have produkter i husstanden, som har 25, 35 og helt op til 45 år på bagen. Og produkterne er der ikke bare – de anvendes også. Den slags glæder mig – tænk bare på, hvor længe du har haft din smarte mobiltelefon eller dit fjernsynsapparat. Sikkert ikke halvt så længe.

B&O Classics
“Kan du ikke lige sætte den der på med Laban?”

Mads Kogsgaard Hansen, der er leder af Classics hos Bang & Olufsen fortæller:

Ved at udforske og forstå, hvordan vi forlænger levetiden og relevansen af lydprodukter, som folk allerede sætter pris på, hjælper det os med at definere følelsesmæssig holdbarhed, langvarigt håndværk, forældelsesforbindelse og tidløst design, hvilket skaber miljømæssige fordele for vores fremtidige produkter.

Men hvad betyder det rent praktisk? Jo ser du – den første genstand, der bliver gentænkt, er Beogram 4000-serien. Det et apparat, som udmærker sig ved at kunne afspille grammofonplader. Manden bag designet er Jacob Jensen, og han har været om sig – hans design CV tæller blandt andet en brødrister, en el-kedel, et parkeringsur og så Beogram 4000, som overgår de førnævnte, hvis du spørger mig. Og det er kun begyndelsen, for hele 4000-serien er en del af det nye projekt.

b&o pladespiller
Der repareres på en gammel sag – måske efter nogen har spildt en Pisang Ambon relateret drink i pladespilleren…?

Pladespilleren så dagens lys i 1972, og den blev designet med flere sager in mente: Den skulle være tidsløs og progressiv – tilsat B&O’s design DNA. Det er jo rent faktisk lykkedes – blandt andet fordi, den nu genopstår, men også fordi at grammofonplader velsagtens har haft en renæssance i det seneste årti (og lidt til).

B&O Classics
Kan du huske den? Det kan jeg.

Men Beogram 4000 var mere end en musikalsk pick-up, for den havde elektronisk betjening, og det gjorde det nemt for brugeren at afspille plader. En særlig vinkling på pick-up-armen gjorde desuden, at pladespilleren var enormt dansesikker uanset om den stod på heavy rock eller Uglevisen.

beogram 4000
Istandsættelse gætter jeg på. Og måske en fremtidsopdatering af en art…

Hvad B&O Classics rent praktisk kommer til at betyde for Beogram 4000 anno 2020 er ikke helt på plads endnu, men der er nyt senere på året, lover de.

Der er mere tech på My-Pleasure.dk her

Facebook findes her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk