Home Rejser Palazzina Grassi – jetsetternes base i Venedig

Palazzina Grassi – jetsetternes base i Venedig

by Nicolai Klingenberg

Philippe Starcks Palazzina Grassi, der ligger i Venedigs San Marco-distrikt, giver et ægte indblik i venetiansk glamour og dekadence. At komme ind i Palazzina Grassi er som at blive ønsket velkommen i et spektakulært hjem, varmt og behageligt, elegant og raffineret.

Artiklen er skrevet af Pernille Le Marc, som har bidraget af og til, men ganske flittigt gennem årene. Tak for det, Pernille!

Hotel Palazzina Grassi
Velkommen siger du? Jeg siger tak…

Skjult bag en dør i Venedig befinder sig en magisk verden af ​​spejle, glasskulpturer, sjældne bøger og vintagegenstande – velkommen til Philippe Starcks første italienske hotel og medlem af Design Hotels: Palazzina Grassi. Den berømte franske designer blev valgt af Emanuele Garosci, hotelejer og tidligere rallykører, for at skabe dette fantasifulde femstjernede hotel med 16 værelser og 6 suiter, en gourmetrestaurant samt en intim privatklub kun for medlemmer. Hotellet er i sandhed kontrasternes udstillingsvindue: et splinternyt hotel i en bygning fra det sekstende århundrede, der engang var et romersk bad, og en blanding af traditionel venetiansk kunst og moderne internationale modestrømninger. 

Palazzina Grassi
Værelse 201

Som at være hjemme
Palazzina Grassi, der er udformet som et ægte venetiansk byhus i et tidligere privatresidens fra 1500-tallet, fanger på perfekt vis byens sofistikerede charme, magi og skønhed. Traditionelle italienske detaljer såsom blotlagte mursten forenes med blændende moderne design, såsom gennemsigtige glasskabe og 9 specialfremstillede Murano-glasværker tegnet af kunstneren Aristide Najean. Resultatet er et luksuriøst hotel beliggende lige ned til Canal Grande, der har formået at bevare auraen og charmen ved et aristokratisk venetiansk hjem.

Palazzina Grassi
Udeservering. Langt fra det gængse

Emanuele Garosci, skaberen af ​​Palazzina Grassi, siger:

”Der var et behov i Venedig for noget nyt. Et behov for at gå imod den traditionelle opfattelse af Venedig og venetianske hoteller. Takket være Philippe Starck ligner Palazzina Grassi mere en privat klub, en kombination af et hotel og eksklusive lejlighedssuiter, hvor gæsterne kan leve som ægte venetianer.”

Palazzina Grassi er et unikt livskoncept, der skaber et helt usædvanligt sted, som fascinerer gæsterne fra hele verden. Hvert værelse, dekoreret med moderne materialer af høj kvalitet, udtrykker Philippe Starcks fantasi, kreativitet og umiskendelige stil.

Palazzina Grassi loungen

Eklekticisme og excentricitet   
For en autentisk og eksklusiv oplevelse tilbyder Palazzina Grassi sine gæster en pick up service i lufthavnen med hotellets flotte Celli-båd fra 1960. Indtjekning sker ombord på båden, og gæsterne sættes af direkte ved hotellets private mole, hvor de vil blive modtaget med et glas Prosecco eller vin fra Veneto. De, der foretrækker at ankommer til lands, kan benytte sig af hotellets hovedindgang i Ramo Grassi, 3247, 30124 Venezia. Når først man har sat sin fod indendørs, vil man straks føle sig hjemme. 

Bag paladsets fire vægge venter en afslappet luksus med en visionær tilgang. Her har gæsterne mulighed for at føle sig som ægte venetianere i et eksklusivt miljø lysår væk fra klassiske turistfælder. Læsekroge, dæmpet belysning og kunstværker beriger hver et hjørne af hotellet og giver lyst til at slå sig ned og nyde nuet med en kold forfriskning inden for rækkevidde. Især restauranten, det bankende hjerte af Palazzina Grassi, er et særligt yndet sted for gæster, der vil fordybe sig i en bog, nyde et måltid eller afholde et vigtigt møde med en forretningsforbindelse. Restauranten er udformet som en åben lounge med doriske søjler, bløde lænestole betrukket med koskind, gamle Louis Vuitton-kufferter, Fornasetti-tallerkener og Flos-lamper. Her lever eklekticismen og excentricitet lykkeligt side om side, og det er ikke usædvanligt, at gæsterne tropper op i velourhjemmesko og fløjlsfrakker. 

Palazzina Grassi starck
Kridhvide lagner og all in på spejlene. Og det fungerer.

Et overflødighedshorn
Morgenmad kan serveres når som helst og hvor som helst på hotellet, så gæsterne kan nyde det rige interiør i flotte røde eller mandelgrønne nuancer, store tæpper i levende mønstre og blotlagte venetianske mursten fra den oprindelige bygning. Gennem hele hotellet finder besøgende værdifulde bøger, antikke værker, mahognitræ og unikke kunstværker. En continental breakfast er inkluderet i værelsesprisen med valg af kaffe, frisk juice (vælg mellem appelsin, citron eller grapefrugt), yoghurt serveret på to måder – enten med frisk frugt eller granola – og en kurv med brød og kager, inklusive vaniljedonuts og honningfyldte croissanter. Vælger du à la carte, får du adgang til et stort udvalg af æggeretter, hvoraf Egg Benedict med hummer naturligvis er den helt store vinder. Har du en sød tand, skal du kigge på bagsiden af menukortet, hvor du finder et udvalg af pandekager toppet med banan og ahornsirup og den lige så lækre Mezza con Panna (brioche med kaffe og pisket fløde).

Om aftenen animeres restaurantens store åbne køkken og der langes alt fra lokal krabbe, den såkaldte Moeche, serveret på en seng af polenta til al dente pasta med røde rejer fra Sicilien over disken. Middagen rundes af med et glas Sourgal Moscato d’Asti og en Mille-Feuille af flødeskum og friske bær. Skål til kokken med et glas forfriskende Limoncello, og nyd aftenen og feststemningen, der begynder at installere sig, inden du trækker dig tilbage til dit værelse. 

Specialeffekter med spejle og draperinger
Værelserne har udsigt over Venedigs farverige facader og tagterrasser. De er alle beklædte med store spejle, varm belysning, gulve i venetiansk træ, badeværelser med natursten og skræddersyede møbler. I suiterne er sengene placeret i midten af ​​rummet med udblik gennem de store vinduer og lige ned til kanalerne. Sengene er omgivet af gennemsigtige glasskabe, bløde tæpper og sofaborde af stål og månesten.

På sengebordet ligger en ’Liste over Uvaner’, der råder gæsterne til at spise godt, drikke, læse og overgive sig til sine lidenskaber.

Philippe Starck excellerer i små værelser, og derfor har han med succes formået at skabe lys og rumlighed på selv de mindste af hotellets værelser. Ved hjælp af sin overdrevne brug af spejle, varme lys og hvide draperinger virker alle værelser store og behagelige. Tredje sal, som huser hotellets største suite, er kun tilgængelig med privat elevator, og suiten er udstyret med hamam samt en bred terrasse med udsigt over Venedig. 

Palazzina Grassi
Ude godt, men hjemme… Nå, den tager vi en anden dag.

En eksklusiv skare
Det var netop i suiten på tredje etage, at Johnny Depp blev boende i en måned, mens han filmede The Tourist. Og han er langt fra den eneste berømthed, der har lagt vejen forbi Palazzino Grassi. Gennem tiden har en lang række kendisser defileret ind og ud af dette storslåede historiske palads, og blandt andre Madonna, Al Pacino, James Franco, Johnny Depp, Angelina Jolie, Nicholas Cage og Penelope Cruz med Javier Bardem lagt vejen forbi til dans, gourmetmad og socialt samvær. 

Disse og andre velhavende VIP-medlemmer har adgang til The Club – et eksklusivt koncept åbent for en udvalgt skare. Den luksuriøse atmosfære og de bedste DJs i verden, såsom Bob Sinclar, har givet Palazzina Grassi’s The Club omdømmet som den mest trendy klub i Venedig og yndlingssted for det internationale jetset. Klubben holder til i hotellets eksklusive Krug Champagne Lounge, hvor propperne af selvsamme mærke springer til langt ud på natten.  

Palazzina Grassi
Værelse 201 igen…

I hjertet af Venedig
Palazzino Grassi ligger i hjertet af Venedig, i San Marco-distriktet, og giver direkte adgang til en række aktiviteter og seværdigheder. Området er spækket med shoppingmuligheder hos luksusbrands som Gucci, Prada og Ermenegildo Zegna, og så er det også her, at man finder museet Palazzo Grassi, som tilhører Kering-milliardæren François-Henri Pinault, og som byder på en række interessante udstillinger og shows året rundt. Vil du på opdagelse i kanalerne, så spring gondolerne over, og og benyt hotellets luksus mahogni-båd, som kan lejes for € 300, og som sejler af sted fra hotellets private mole – og sætter dig af igen netop her, når turen er slut. 

Hotellet har deres hjemmeside her
Telefon: +39 041 528 4644 * E-mail: info@palazzinagrassi.com * Priser: Fra 272€ – 2.240€ per nat

Der er flere rejser på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk