Home Rejser Lynæs Surfcenter – et sporty refugium med både boards & burgere

Lynæs Surfcenter – et sporty refugium med både boards & burgere

by Nicolai Klingenberg

Det er en rum tid siden, jeg har været ude at rejse, men lidt er også godt. Her skal det handle om en dagstur (med overnatning), for via mit virke havnede jeg til en flot præsentation med i Lynæs Surfcenter. Det omhandlede en billancering, men der var mere at komme efter. Glamping og bålmad – og de to elementer står slet ikke nævnt i overskriften. Nå – velkommen til!

Lynæs Surfcenter
Med ryggen mod vandet og ansigtet mod Lynæs Surfcenter

Jeg har netop læst lidt om historien bag stedet, og den er charmerende, ægte og båret af passion og familie. Det kan jeg godt lide. Og selvom det nu er efterår, så skal du vide, at sæsonen fortsætter en måneds tid endnu. Du kan altså fint nå et visit deroppe.

Lynæs Surfcenter
Ankomst-traktement

Men hvorfor? Jo ser du – det er muligt at snuse til sine kunnen udi diverse vandsportsrelaterede aktiviteter, du kan holde en workshops (jeg ved, det skrives uden “s” i singularis, men det lyder bare bedre med s’et), drikke en kop kaffe, spise en burger eller blot nyde en del af Danmark, som tilsyneladende trives med ikke at have travlt. Det kan være tiltrængt.

Pausetid for gamle travere og træd-i-sjo

Nå – jeg var jo til billancering deroppe, og der var angiveligt disket op med lidt mere end det traditionelle. Der var eksempelvis ringet en kok ind fra Create, som for vort tilfælde gjorde sig i mad over bål. Konceptet er dog vanligvis ikke bål-orienteret, men det er anden snak. Til gengæld var spisen simpel og sublim: Pighvar i avis over bål, brisling fra dåse, vafler til hovedret og meget, meget mere. Tak til Christopher for den oplevelse.

CPH Create
Christopher fra CPH CreATE

Vi havde flotte muligheder for at eksperimenterede med SUP-boards, men jeg var en kende kuldskær, så jeg ventede med havet til efter fællessang som var akkompagneret af en alle tiders guitarspillende motorjournalist. Ret skal være ret, for der var også fyret op i saunaen, som vi kunne lune os i efter dukkerten.

sup board lynæs
“Jeg holder lige vagt herinde….”

Du skal i øvrigt vide, at der ikke er spor dybt ved Lynæs Surfcenter – og jo, jeg ved godt, at man kan omkomme i selv en vandpyt, hvis man er meget uheldig, men du forstår nok, hvad jeg mener.

lejerbål
“Syng med!”

Jeg skal beklage, jeg lige springer lidt tilbage i tiden, men ved ankomsten blev vi budt på en burger. Jeg mindes, at det er noget nær det eneste, der er i fast spiseligt sortiment, men den gjorde det rigtig fint, og er du en hel halv time fra stedet, vil jeg ikke være bleg for at sige, at den er værd at køre efter. Du kan også tilkøbe pommes frites til burgeren, og disse kan dyppes i over-middel dyppelser.

burger Lynæs Surfcenter
Burgers.

Tilbage til saunaen, som man siger i nogle kredse. Her var der nemlig arrangeret en let gus med olie a la lemon gras, som med lethed kunne få fri passage gennem selv det mest tilstoppede snudeskaft. Jeg glædede mig ikke kun over, at jeg var sygdomsfri, men også over, at der var kølige forfriskninger i dåse under den flotte seance. Skål, skål.

lynæs surf
Natten var flot.

Jeg følte ikke, at lykken stod mig bi, da jeg fik tildelt mit overnatningssted, som var et telt. Men jeg måtte flove mig over den tanketorsk, for der var tale om et gevaldigt hyggeligt telt med både lyskæder, en vaskeægte seng med hvidt lagen og dynebetræk og pudevår. Det øsregnede hele natten, men ikke inde i teltet. Og selvom jeg delte telt med den guitarspillende og nu lettere til heftigt snorkende motorjournalist, så sov jeg som en sten, hvis en sådan altså sover godt.

Lynæs surfcenter
Mit ly for natten
glamping
Close up med lyskæder, baderober og læsestof. Sikke en service.

Næsten morgen? Gråvejr, havdukkert og morgenspise med hertilhørende kaffe. Post morgenspise kom solen. Alt var ikke bare flot, men også godt hos Lynæs Surfcenter.

Kaffe i thermo. Fotoet er dog fra dagen inden, for der fandtes også lune croissanter til morgenmaden

Er du mere til en morsom chartererindring, så læs med her

Rejs med til Facebook her


You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk