Home Spottet Hvad er hamp olie?

Hvad er hamp olie?

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Artiklen indeholder reklamelinks.

Hvad er hamp olie? Hvad gør det anderledes sammenlignet med CBD-olie? Hvilke fordele er der ved hamp olie, og hvordan indtages det? I denne artikel kan du få svar på alle dine spørgsmål om hamp olie.

Hvad er hamp olie?

Vi hopper direkte ned i temaet med hampeolie: hvad du har brug for at vide. Før det første kan vi fortælle at hamp olie er en olie, som indeholder hamp. Det er vigtigt at pointere at hamp olie kommer fra planten Cannabis sativa eller hampfrø olie, som du måske har hørt om. I og med at olien kommer fra frøene af hampplanten, kan man lovligt forhandle hamp olie i Danmark.

Frøene i Cannabis sativa planten har ikke en tilsvarende mængde af CBD, som planten har. Til gengæld har de et højt indhold af blandt andet fedtsyrer og næringsstoffer. Dette argumenteres at byde på en række fordele for menneskekroppen, som vi vil gennemgå længere nede. Men først tager vi et kig på forskellen på hamp olie og CBD-olie.

Er der forskel på hamp olie og CBD-olie?

Du kender måske til CBD-olie fra https://www.cibdolcbd.dk/cbd-kapsler, og det bliver ofte forvekslet med hamp olie. Forskellen på CBD-olie og hamp olie ligger i at hamp olie bliver fremstillet af frø fra Cannabis sativa hampplanten, mens CBD-olie kommer fra blomsterne og bladene.

I Danmark kan hamp olie købes frit på markedet, mens danskerne skal have en recept for at kunne købe den medicinske cannabis CBD-olie. Det er stadigvæk begrænset, hvor mange, der får udstedt en recept til CBD-olie.

Hvilke fordele er der ved hamp olie?

Der er som sagt flere fordele, som hamp olie bringer menneskekroppen takket været oliens høje indhold af fx fedtsyrer og næringsstoffer. Det er blandt andet godt for hjernen, hjertet, og huden. Derudover er olien også med til at lindre smerte, bekæmpe akne, og hjælper os, når vi døjer med muskelspændinger.

Hvordan indtager man hamp olie?

Hvis du ønsker de talrige fordele i kroppen, skal du indtage to til tre dråber hamp olie hver dag, som er den anbefalede dosis. Disse dråber bliver absorberet af slimhinderne i din mund. Det betyder at det altså er nemt at indtage hamp olie. Når man kigger på hvor nemt det er at indtage nogle dråber om dagen, og de forskellige fordele, som den byder på, er det ikke overraskende at der er mange, som vælger olien som et kosttilskud.

Byder hamp olie på bivirkninger?

Du kan som sådan indtage hamp olie gennem munden, så længe du holder dig til den daglige anbefalede dosis på to til tre dråber om dagen. Anbefalinger lyder på at indtage den anbefalede dosis af dråber i mindst 30 dage, hvis du ikke føler at der er bivirkninger ved indtag af dråberne.

Hvis du føler at du får bivirkninger ved indtagelse af hamp olie, anbefales det at du at stopper med at indtage dråberne i en kortere eller længere periode. Her er der tale om fx hvis du er mere træt end normalt, svimmelhed, lavt blodtryk eller tør mund. Husk ikke at erstatte en balanceret kostplan med hamp olie. Det er et kosttilskud, som kan hjælpe, men det er stadigvæk vigtigt at du vedligeholder en sund levestil, så du kan opnå de bedst mulige resultater.

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk