Home Rejser Lyn-nyt: SynVillan i naturpark Eriksberg

Lyn-nyt: SynVillan i naturpark Eriksberg

by Nicolai Klingenberg

Måtte du være rejselysten, er vi måske ikke helt i samme båd, hvis du altså savner at flyve ud i verden. Men min lyst skal nok komme retur. Ville det være muligt at tage bilen i brug, kunne jeg dog godt lokkes ud. Jeg faldt over en nyhed om SynVillan i det sydøstlige Sverige, og her kan du fint køre til. Om denne “villa” handler historien her.

SynVillaen Eriksberg

Her er den – SynVillaen i Eriksberg. Flot ikke?

SynVillan ligger i Blekinge, og her finder vi også den Skandinaviens største naturpark, som hedder Eriksberg. Faktisk ligger SynVillan i naturparken – godt nok hævet tre meter over jorden, men det er helt okey-dokey, for så får du syn for sagen. 

Med sagen mener jeg dyrelivet – man har erfaret at kronvildt, dådyr, vildsvin og europæisk bison er blandt de dyr, man kan sove blandt: Du er oppe i hotelvillaen, og dyrene er på jorden.

eriksberg

Kom hid lille.. kid.

Huset er et spejlhus, som kan bookes hele året, og hvis omgivelserne kunne tale, skulle du sætte god tid af, for der ligger også et bjerg i naturparken, som har to milliarder år på bagen…

Hyggeligt, ikke sandt?

synvillaen

Hvis et bjerg kunne tale…

Den administrerende direktør for Eriksberg Hotel og Natur Reserve, Per Arne Olsson, fortæller:

”I Eriksberg er biodiversiteten blevet bevaret og udviklet gennem årtier, hvorfor området er et af de mest interessante i Skandinavien, når det kommer til vild natur og dyreliv. Vi arbejder kontinuerligt på at løfte parken til nye højder, og det nye spejlhus, SynVillan, giver vores gæster mulighed for en helt unik natur- og arkitektonisk oplevelse, som lader dem observere dyrene i parken helt tæt på”

Thomas Sandell er arkitekten bag SynVilla, som er skabt af skinnende stål og glas. “Hytten” står på ben af rustfrit stål, men taget er lavet af halmstrå, og selvom det hørmer lidt svensk, så er resultatet alt andet end traditionelt. Man lover, at spejleffekten ikke blot spejler himmel og skyer, men også gør, at opholdsstedet kan gå i et med omgivelserne. Det kan jeg fint sætte mig ind i.

Normalt skal man jo ikke kigge op mellem benene, men sagen er en anden med “villaen” her – og vi er endda i Sverige…

De første tog en overnatning – og måske mere til – i juli 2020.

synvillan

Ved højlys dag – angiveligt i stilhed

Lidt hurtige facts, som ikke er at finde i ovenstående? Så gerne. 
• Indkvartering op til 4 personer
• Huset er på 50 kvadratmeter og 15 kvadratmeter terrasse
• To værelser og et tekøkken samt møbleret terrasse
• Drevet af solenergi og gas

Lyder det som noget for dig? Jeg forstår dig. Du kan oven i købet læse meget mere om SynVillan og Eriksberg her

Der er mere rejsestof på My-Pleasure.dk her

Facebook findes her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.