Home Spottet Vær din egen bedste makker

Vær din egen bedste makker

by Nicolai Klingenberg

Dette indhold er sponsoreret

“At the end of the day, all you have is yourself” lyder ordsproget. Men alligevel strækker vi os ofte alt for langt, for at imødekomme andres behov. Nogle gange glemmer vi måske os selv, i vores stræben efter de andres bekræftelse. Men hvor er “de andre”, når man er helt alene, og kun sidder tilbage med ens egen triste forestilling om sig selv? Fordi når spotlightet altid kun er rettet mod andre og aldrig en selv, så er det klart, at man ikke nyder sit eget selskab, når man så endelig er alene. Men det skal der laves om på – og du skal være din egen bedste makker: læs med. 

Forkæl dig selv

Måske du netop nu sidder med ansigtet ned i telefonen og tænker “jaja, den har jeg hørt før”, når du nu læser, at du skal huske at forkæle dig selv. Men den er god nok – så du kan godt rette rynken i panden ud. At forkæle sig selv er hverken egoistisk eller andre former for negative adjektiver – det er nødvendigt, at man husker at forpleje og forkæle sig selv engang imellem. Du husker sikkert følelsen af at være god mod andre, og hvor rart det føltes, når man har gjort et andet menneske glad. Den følelse skal man helst også have, når man gør noget godt for sig selv. For selvom ordsproget måske er ret kliché, så er det dig selv, som du står med i sidste ende. 

Derfor kan du sagtens forkæle dig selv; køb det tørklæde, du har kigget så længe på, eller den royal copenhagen skål, som har stået på ønskelisten de sidste fem år. Du kan også bestille dit yndlingsmad og se en god film – så længe det er noget, der gør dig glad. 

Det kan også være, at du i meget lang tid, godt kunne tænke dig en bil. Det kan være du bor langt væk fra dine venner og familie, på grund af studie eller arbejde. Det er ikke alle, som har så mange penge på lommen, at de bare kan købe en bil. Derfor kan du overveje at tage et billån, så du kan få finansieret købet af din bil. Man skal dog altid huske at være økonomisk ansvarlig, når man vælger at tage et lån. Man skal ikke låne mere end hvad budgettet ikke kan række til at tilbagebetale om måneden. Forkælelse handler ikke kun om at købe, men også om at passe på sig selv og sin økonomi. Men når det så er sagt, så er der mange mennesker, som vælger at tage et billån for at finansiere deres bilkøb. 

Lav ting med dig selv 

Det lyder måske fjollet, men at lave ting med sig selv er med lærerigt. Har du måske nogensinde prøvet at sidde på en café og drikke en kop kaffe alene? Det er meget sundt, at lave ting med sig selv, og på den måde lære at nyde sit eget selskab. Hvis du tager skridtet videre og eksempelvis tager på ferie alene, vil du også finde ud af mange ting om dig selv; hvor går dine grænser? hvad gør du når du er alene kontra når du er sammen med nogen? hvad gør dig egentlig glad? Alt det, du finder ud af om dig selv, kan du senere bruge når du er sammen med andre. I stedet for at være en people pleaser, kan du derimod bare være den bedste version af dig selv. 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.