Home Spottet Få mere ud af overskuddet i din virksomhed med et holdingselskab

Få mere ud af overskuddet i din virksomhed med et holdingselskab

by Nicolai Klingenberg

Artiklen er sponseret

Med holdingselskabet får du mere ud af din virksomheds overskud, da du kan overføre det skattefrit til dit holdingselskab. Samtidig får du en lang række andre fordele. Læs mere om, hvorfor du bør stifte et holdingselskab, her.

Et holdingselskab er ikke er egentligt selskab, men derimod en betegnelse for et selskab, hvis primære funktion er at eje anparter eller aktier i andre selskaber. Denne selskabskonstruktion giver en lang række fordele for dig, der driver virksomhed.

Herunder kan du læse mere om, hvorfor du bør oprette et holdingselskab, samt hvordan oprettelse af holdingselskab foregår i praksis. Når du har læst artiklen, vil du formentlig have fået svar på en række af de spørgsmål, du havde, før du læste det.

Overfør overskuddet til dit holdingselskab

Når du driver et selskab, hæfter du begrænset. Det betyder, at du udelukkende hæfter med den kapital, du har indskudt i selskabet. Hvis der bliver lagt sag an, eller virksomheden opbygger gæld, dækkes omkostningerne af selskabets egenkapital.

Hvis der er mange penge i selskabet, betyder det, at det kan risikere at få tømt sin egenkapital, hvis der opbygges stor gæld. Her kan det være praktisk at overføre dele af overskuddet til dit holdingselskab, hvor det kan være i sikkerhed.

Når pengene bliver opbevaret i holdingselskabet, er det ikke muligt for kreditorer at gøre krav på kapitalen. De er dermed i sikkerhed, hvis driftsselskabet opbygger gæld eller går konkurs – og du kan overføre overskuddet skattefrit.

Sådan opretter du et holdingselskab

Der er godt grund til at oprette et holdingselskab, når du driver en virksomhed, der genererer et større overskud, end der er behov for til driften. I princippet er der ikke forskel på et almindelige anparts- eller aktieselskab og et holdingselskab.

Du starter derfor dit holdingselskab på samme måde, som hvis du ville starte et hvilket som helst andet selskab. Det kan dog være en fordel at starte begge selskaber på samme tid, så du stifter både drifts- og holdingselskab samtidigt.

På den måde kan du nøjes med at indbetale startkapitalen én gang. Det skyldes, at den kapital, du bruger til at stifte dit driftsselskab, automatisk videreføres til holdingselskabet gennem de anparter, som holdingselskaber har i driftsselskabet.

Det lyder måske indviklet, og det kan det også være – i hvert fald hvis du selv står for stiftelsen af dit holdingselskab. Det er derfor en god idé at gøre brug af en revisor eller advokat, når du skal stifte et holdingselskab.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk