Home Spottet Find frem til din drømmeuddannelse

Find frem til din drømmeuddannelse

by Nicolai Klingenberg

Denne artikel indeholder annonceret indhold. 

Er du gået hen og blevet træt af den vante og ensformige gang på arbejdspladsen, og har du brug for fornyelse, ny inspiration eller forandring i hverdagen? Så kunne en god ide være at gå ind og nærstudere de mange forskellige uddannelsesmuligheder, som du kan vælge imellem. Mulighederne er uanede, og du skal blot finde frem til den retning, som du kunne tænke dig at gå i. 

Der er mange mennesker, der vælger at efteruddanne sig eller venter med at vælge den endelige uddannelse til senere hen i livet. Det kan være, at du har brugt ekstra fokus på at finde frem til den rette hylde i dit liv. Spring ud i at finde din drømmeuddannelse. 

Udforsk dine uddannelsesmuligheder 

Hvis du ikke helt har modet til det helt store fald, og sige jobbet op uden at have noget i baghånden, så er diplomuddannelserne et rigtig godt bud til dig. Den tager du oftest sideløbende med dit job, så du ikke helt får sluppet dit tag i arbejdsmarkedet, men samtidig får du nye kompetencer og viden, som du vil kunne anvende i praksis med det samme. 

Uddannelsen er en mellemlang videregående uddannelse, som tager udgangspunkt i dit daglige arbejde, og du får tilført teorien bag og vil se tingene i et helt andet og mere nuanceret perspektiv. Det vil tilføre dig en masse ny og brugbar viden – samt udvikling. 

Optagelseskravet til diplomuddannelsen er, at du som minimum har gennemgået en kort videregående uddannelse og samtidig have to års relevant erhvervserfaring. Uddannelsen varer som udgangspunkt 3 år. Du kan vælge at tage en hel uddannelse, eller du kan vælge lige netop de specifikke fag, som du brænder for. Du kan helt selv vælge, hvordan din uddannelse skal stykkes sammen, og i hvilket tempo du ønsker, det skal ske. 

Lad tvivlen komme dig til gode 

Måske tænker du, at du er for gammel til at starte forfra med en uddannelse eller efteruddannelse? Det er dog aldrig helt for sent at gå i gang med at lærer mere om denne spændende verden. 

Hvis du har været vant til at arbejde i en institution, hvor det kræver et stort fokus, og du har behov for at have et forkromet overblik, så har du måske behov for at lade roen sænke sig. Hvis du beundrer det tætte arbejde med mennesker, så kan du for eksempel læse: 

  • Psykologi 
  • Sociologi
  • Antropologi

Det kan også være, at du med en masse års livserfaring har fundet frem til, at du vil hjælpe andre mennesker til at leve et bedre liv. Det kan du få lov til, hvis du tager en terapeutisk eller psykoterapeut uddannelse.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk