Home Spottet Forskellen på Champagne og andre vine

Forskellen på Champagne og andre vine

by Nicolai Klingenberg

Dette indhold er sponsoreret

Cava, prosecco, mousserende vin og Champagne er alle sammen vine med bobler. Der er dog nogle forskellige ved hver, hvilket naturligvis er grunden til de forskellige navne. Først og fremmest har de forskellige geografiske oprindelse og så er de lavet på forskellige druesorter.

Mousserende vin

En mousserende vin som er af god kvalitet skal have 3,5 bar kulsyre og være på mindst 10 procent alkohol. Mousserende vine laves ofte på en druesort og ikke på en blanding af flere druer ligesom så mange andre vine. Hvis man vil lave en mousserende vin på flere forskellige druesorter, så skal disse druer være klassificeret som kvalitets druer. Man kan lave mousserende vine der er både røde, hvide og rosé, men det er klart hvid og rosé der er mest populær når det gælder mousserende vine. Mousserende vine er meget populære når man gerne vil have noget frisk at drikke med bobler, som smager fantastisk og ikke er lige så dyrt som champagne.

Champagne

Champagne er også en mousserende vin, men af meget høj kvalitet. Det er kun muligt at producere Champagne i Champagne-distriktet i Frankrig, hvilket naturligvis er med til at sætte en grænse på hvor meget champagne der kan produceres hvert år. Der er også mange strenge regler for hvordan man må lave Champagne, samt hvilke typer druer man må bruge når man skal producere champagne. Champagner er en drik, som vi typisk forbinder med fest og når vi skal fejre specielle øjeblikke i vores liv. En champagne minder på mange måder om en almindelig mousserende vin, men er af ekstraordinær kvalitet og derfor typisk også en tak dyrere.

Prosecco

Prosecco er et område i den nordlige del af Italien, og minder på samme måde om mousserende vin som champagnen, da dette også er vin med bobler af høj kvalitet. Her kommer proseccoen dog fra det specifikke område i Italien, hvor Champagnen kommer fra det specifikke område i Frankrig. Kravene til proseccoen er lidt færre end til champagnen, hvilket også betyder, at der findes mange flere forskellige variationer af prosecco end der gør af champagne.

Alt i alt er det altså meget tydeligt, at den store forskel mellem de forskellige mousserende vine er hvilket område de er dyrket i, samt hvilke regler de skal produceres under. En ting har de dog alle sammen til fælles og det er at de smager fantastisk på en varm sommer aften. I dag er det nemt at købe alle de forskellige former for mousserende vin når man bor i Danmark.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk