Home Spottet Kost og motion kan give varigt vægttab

Kost og motion kan give varigt vægttab

by Nicolai Klingenberg

Denne artikel indeholder annonceret indhold

Det er ikke let at tabe sig, og det kender du sikkert godt, hvis du har prøvet. Har du endnu ikke fundet en melodi, der spiller for dig og din krop, kan du læse med her. Her guider vi til, hvilke faktorer der afgør, om du taber dig eller tager på, og vi giver overskuelige tips til, hvordan du bedst taber de overflødige kilo.

Vægttab kræver vedholdenhed og livsstilsændringer

Hvis du gerne vil tabe dig, så skal du vide, at der ikke er nogen let vej til et sundt og varigt vægttab. Der skal en stærk viljestyrke til, og et sundt vægttab stiller store krav til din vedholdenhed og livsstilsændringer. Generelt er der to faktorer, der spiller ind, hvis du gerne vil tabe dig:

  • Kost
  • Motion

Det er kalorierne, du skal lægge mærke til

Kost og motion er som nævnt nøglefaktorerne, hvis du gerne vil tabe dig, og oftest er det kosten, der er det mest tungtvejende aspekt. Her er tale om alt det, du spiser i løbet af dagen. For at få et overblik over om kosten er skyld i en vægtstigning, eller at du ikke kan tabe dig, skal du tælle kalorier.

Som en tommelfingerregel siger man, at kvinder skal indtage 2000 kalorier om dagen, mens tallet for mænd ligger på 2400. Det er den mængde kalorier, kroppen skal bruge for at fungere ordentligt. Andre faktorer som alder spiller dog også ind, men her er tale om et fint fingerpeg.

Det kan være en kedelig opgave, men forsøg at tælle alle de kalorier, du indtager i løbet af dagen. På fødevarernes emballage er kaloriemængden angivet, så du skal frem med lommeregneren. Finder du ud af, at du indtager mere end de 2000/2400, kan det være derfor, at du ikke taber dig.

Sundere madvaner

Det betyder, at du skal foretage en ændring i dine kostvaner, og det kan bestemt være meget svært. Her er tale om en livsstilsændring og ikke bare en hurtig løsning, så din tålmodighed og viljestyrke bliver for alvor sat på prøve. Det skal dog understreges, at et vægttab skal være forsvarligt, og derfor skal du ikke spise hverken for lidt eller for næringsfattigt. At sulte sig er ikke løsningen.

I stedet bør du gå efter de kaloriefattige fødevarer og ingredienser samt sunde retter, så din krop ikke får så mange kalorier som før. For mange kan især aftensmaden og middagen være en udfordring, og har du svært ved at finde på sunde og spændende retter, kan du prøve en måltidskasse. Du kan for eksempel se ugens menu på HelloFresh, hvor du får tilsendt både opskrifter og fødevarer, når du bestiller en kasse. Der er mange at vælge mellem, så du stadig kan få den mad, du godt kan lide.

Mere bevægelse

Den anden faktor, der spiller ind, er motionen. Bevægelse er vigtigt for kroppens funktionalitet, og når du bevæger dig, forbrænder du kalorier. Groft sat op kan mere motion være med til at forbrænde de ekstra kalorier, du har indtaget, så du ikke tager på. Dog skal det siges, at der skal rigtig meget motion til for at forbrænde kalorier, så vejen til et varigt vægttab går oftest mest igennem kosten. Dog går kost og motion hånd i hånd, når du vil styrke kroppens sundhed, så motionen kan ikke udelades.

Når du skal i gang med motion, så start blødt ud. Vælg en bevægelsesform, du godt kan lide – uanset om det er fitness, cykling, løb, kajak, fodbold, havearbejde eller vandring. Kombiner gerne med styrketræning, som vil styrke dine muskler og sætte din forbrænding op.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk