Home Spottet Den store variation i gin

Den store variation i gin

by Nicolai Klingenberg

Dette indhold er sponseret. Gin er en populær, alkohol-baseret drikkelse verden over, både i sig selv og i de mange sorter af drinks, der laves med den. Selvom ordet “gin” er kort, er der faktisk meget variation i typer af gin. Om du er gin-elsker eller bare gerne vil lære mere, bør du læse med her for at forstå ginnens nuancer bedre.

Nuancerne i ginnens smag

Der er stor forskel på gin, og de kan hver især nydes på forskellige måder. De fleste bruger gin som en af flere ingredienser i drinks og kan derfor ikke smage nuancerne, men mange gin kan faktisk også nydes isoleret. Hvis du sidder inde med gin af høj kvalitet, kan du nyde det uden at afkøle det, så du oplever smagen uforstyrret af temperaturændringer. Mange drikker det dog også enten afkølet eller “on the rocks”, da nuancerne i nogle gin bedre smages, når den er afkølet.

Det, du skal huske, er, hvornår smagsforskellen skal kunne mærkes. Man tænker jo typisk at gin har en spids, bitter smag, og selvom det ofte er tilfældet, kan den som så mange andre drikkevarer brygges i flere variationer.

En verden af smag

Fremgangsmåden til at brygge gin på gør, at man kan tilføre den rigtig mange forskellige smage. De kan fås med spor af frugt eller bær i, spicet op med krydderier, eller sågar tilføres sliksmag. Når ginnens smag ændres på, kommer et helt nyt univers af smage frem, når man drikker den.

Dette opleves især, hvis du blander den i drinks, hvor du kan eksperimentere med smagen og ingredienserne for at gøre den mere eksklusiv. Og den gin, du bruger, gør det endnu sjovere at blande drinken.

Gin og tonic med specialgin

Sidder du med en specialgin og vil prøve dig frem med at lave drinks med den, er det ideelt at prøve kræfter med en standard gin og tonic. En neutral tonicvand og is er optimalt, og så kan du putte lime eller andre smagsforstærkere i, alt efter ønske. Ideen er, at du prøver at finde den bedste nuance til den specialgin, du bruger, og derfor prøver med så få ændringer som muligt i første omgang. Dette kan du ofte finde vejledninger til, enten online eller hos den forhandler, hvor du har købt specialginnen.

Gin er en verden af smag, og du har nok kun lige være gennem toppen af isbjerget. At prøve de mange nuancer er en god måde at nyde både festligheder eller afslappede aftener på, alene eller i selskab.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk