Home Living Q&A til manden bag Villa Joy

Q&A til manden bag Villa Joy

by Nicolai Klingenberg

I sidste udgave af BE så Villa Joy de glittede sider, og den herlige bolig, der ikke bare er udviklet af den danske John Kindt Larsen, men som også har til huse i Nordsjælland, leder tankerne hen på varmere himmelstrøg. Og der er noget om snakken – og tankerne – for frøken Joy er skabt ud fra talrige rejser gennem årtier i netop varmere lande.

Egen sø, egen stil og egne tanker. Navnet er Villa Joy.

Egen sø, egen stil og egne tanker. Navnet er Villa Joy.

Efter udgivelsen af artiklen var der nogle ting, jeg lige ville have afklaret – kald det bare en lille follow up’er. Here goes – en Q&A med manden bag:

Du har visioner med Villa Joy – at sprede konceptet over store dele af kloden, men hvis Ritter Sport har betegnelsen ”Kvadratisk. Praktisk. God”, hvilken betegnelse vil du så give Villa Joy?

Villa Joy må betegnes som ”Individuel, Repræsentativ og Outstanding”, men en sammenligning er vanskelig, da Ritter Sport er en mærkevare for masserne, mens Villa Joy er for de få. Villa Joy er et højeksklusivt produkt, som kan skræddersyes/styles til den enkeltes ønsker. Hovedkonceptet – halvvæggene, niveauforskellene, søjlerne og højderne – kan der ikke pilles ved, for den del er med til at give villaen storhed og dybde.

 
vj1

Med de mange kvadratmeter og gode materialer, kan man forestille sig, at det primært er de velhavende, du har i kikkerten, men kan man forestille sig en ”billig” version af Villa Joy?

Der findes notorisk ikke en ”billig” version af Villa Joy, da kvalitetsniveauet er forudsætningen for vores kvalitetsstempel. Derimod kan man ”gradbøje” Villa Joy og fra- eller tilvælge de overdådige faciliteter såsom egen golfsimulator, squashbane eller måske bare en romersk vinkælder. Villa Joy har selvfølgelig en nedre grænse forstået således, at vi ikke projekterer nye villaer under 300 kvadratmeter.

vj2

Du har fortalt, at Villa Joy kan personliggøres – fx med indendørs pool, vinkælder af den store slags eller golfsimulator, men hvad er drømmeopgaven en kunde kan stille dig?

vj3

Drømmeudgaven ligger vel tæt på mine egne personlige ønsker, hvilket er villaen ved Stillehavet med Riva cruiseren klar i underetagen, helikopterlandingsplads på taget, et wellnessafsnit i den fornemmeste vinkel, egen tennis country club, garagerne fulde af samlerobjekter – og i øvrigt al den luksus man kan forestille sig indenfor Villa Joy konceptet.

Du har været gennem IT- og musikbranchen, men hvordan i al verden er du havnet som mere eller mindre autodidakt arkitekt?

vj4

Det er på en måde enkelt at svare på, men også at budskab til alle de unge (eller forældrene), der skal finde karrieren. Som lille var jeg Lego-fanatiker og kunne stadigt i 14 års alderen råbe efter min mor, så hun kunne se mit seneste projekt. Jeg tror, at dem der tidligt finder vejen (talentet), som fx Michael Laudrup, er dem, som kulminerer hurtigst. Os andre, som først senere får mulighed for at forfølge vores virkelige evner, kulminerer blot senere – og så er der jo altid dem, hvor det bliver ved snakken. Personligt har min autodidakte arkitektkarriere overbevist mig om, at jeg rent faktisk kan se tredimensionalt – altså se huset eller projektet, før det bliver virkeliggjort.

vj5

Det klassiske spørgsmål – hvad kendetegner godt design og god arkitektur i din verden?

vj6

Godt design i min verden er rene linjer og materialer, masser af lysindfald, ubrudte overgange mellem flader, dybde, kontraster, rummelighed og ikke mindst en ide med det, man kreerer. Et koncept, en sammenhæng, en fascination, en vision”¦ Tja en mening med galskaben. Selv synes jeg, det er en udfordring, hvis man kan skabe et kosmopolitisk koncept, som kan ”brage” igennem hos sin målgruppe overalt på kloden.

vj7

Du kan få min artikel som PDF for en femmer – arj ok, du kan få den gratis ved at maile til mig på nk@my-pleasure.dk. Alle fotos er taget af Anders Hviid (www.hviidphotography.dk), mens layout er fikset af Linda Friis. Du kan læse mere om BE på www.boligeksklusiv.dk og endnu mere om Villa Joy på www.nordicoutlet.eu.

vj8

You may also like

0 comment

Ulrik 14. september 2009 - 19:38

Hvad koster et hus at opføre hvis man ville have et på 300m2 feks? Er der nogle prisindikationer?

Reply
John Kindt-Larsen 12. marts 2010 - 22:09

Undskyld det sene svar, men vi ligger typisk på 40 – 50.000 pr. kv.m. incl. moms. Villa Joy/ Vedbæk som er referencemodellen/ prøvehuset er opført for kr. 45.000 pr. kv.m. incl. moms.

Mange hilsner John

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk