Home Kort - men godt Fra lørdag til lørdag – lidt om ugen der gik del – XIV

Fra lørdag til lørdag – lidt om ugen der gik del – XIV

written by Nicolai Klingenberg 1. maj 2011
Pin It

Et billede siger mere end 1.000 ord, er der nogen, der siger. Dermed må nedenstående foto sige mere end (næsten) 1.100 ord. Læs mere, og se, hvad det er, der har fristet i Marbella…

Nærsynet? Det ændrer min knapt så fine håndskrift på, men du får dobbelt op, hvis du trykker på fotoet...

Summa summaraum-skrivet er kort, men præciserer egentlig meget godt, hvad der lige rumsterer nu og her. Skal, skal ikke? Der ligger en fortræffelig mulighed for at erhverve et klassisk ur, som jeg har skævet til flere gange. Og oven i købet budt på to gange tidligere. Om Day-Date’en bliver min må tiden vise – det er i øvrigt en model a la nedenstående. Det er nu nærmest uhyggeligt, som fascinationen for brugte ure bliver ved med at spøge…

Måske, måske ikke... For pokker jeg er tosset med den klassiker her...

Nyd søndagen – og smid gerne et par linjer om din forgangne uges fortræffeligheder.

 

Pin It

You may also like

 • Gør det Nicolai! Det passer perfekt til din teint 🙂

 • Jesper Stenderup

  For at parafrasere Nike; Just do it! Oftest fortryder vi blot det vi ikke gør, ikke det vi rent faktisk gør.

 • Peter A.

  Skal! Det er de færreste, der kan og bør gå med denne herlighed, men grækere kan (dermed kan du jo også!)
  Superfedt!

 • Danny

  – Lidt for morfar til mig.. selv om jeg snart bliver 50…Submariner i sort/guld ville jeg vælge.:-)

 • Nicolai Klingenberg

  @Martin & Peter: Kuløren længe leve – jeg er tæt på en erhvervelse, fornemmer jeg – særligt med Jespers slogan. 🙂

  @Danny: Sub’en er mere klassisk – enig. Jeg har dog to ekesemplarer, så jeg holder der. 🙂

 • Nicolai Rasmussen

  Hmmm, Nicolai… jeg er ikke vild med den, må jeg indrømme. Med al respekt, så ser jeg for mig halvgamle, fedladne, svedige texanere med for mange penge, når jeg ser Day-Daten i guld, og tænker at de har købt uret primært på grund af Rolex’ stærke brand og ikke på grund af en reel interesse for uret.

  Den eneste jeg kender til som for mig kan bære Day-Daten med stil, er Sonny Crockett i 1. sæson af Miami Vice, men det har nok også noget at gøre med at uret for mig er knyttet særligt til denne periode. Men ok, du kunne jo sagtens blive den næste og hvis du er helt forgabt i uret, er det bare at slå til. Det kræver bare et vist niveau af solbrændthed for at det fungerer, hehe 😉

  Jeg kan sagtens forstå din fascination af vintage ure (også Rolex), specielt hvis du har en særlig personlig historie tilknyttet til modellen. Min egen drøm er mere beskeden og går i retning af et Jager LeCoultre Master Compressor Memovox i stål med cognacfarvet rem, men den er jo udgået nu, så der må jeg nok også ud på brugtmarkedet, når den tid kommer 🙂

 • @Rasmussen: Jeg kan godt følge dig – og selvom jeg ikke har en anekdote eller er forhold til modellen, så synes jeg, det er en klassikere. 🙂 Den kræver garn på armen og en tan a la Miami. Sidste skal jeg arbejde en anelse på, og jeg skal gøre mit for at “blive den nye Miami
  Vice” mand. Tak for tilliden i øvrigt. 🙂

  Jaeger’en husker jeg også fra diverse søgninger, og der er i min optik tale om en mere underspillet low key elegance. Go for it! 🙂 Heldigvis er der jo modeller til enhver lejlighed og mand M/K.

  Tak for input!

 • Danny

  – Køb det! du kan bære det … 😉

 • Wennerberg

  Jeg er ganske enig i, at du sagtens ville kunne baere den – men et guld ur skal baeres alene uden andet krimskrams paa armen… Selv er jeg hoppet i den anden groeft mht. sommer uret, og venter pt. paa en “red dial” Linde Werdelin med roed gummirem…glaeder mig!

  Har de sidste 13 aar vaeret en ivrig samler af diverse klokker, alle klassiske og mest IWC. MEN, jeg valgte sidste aar at saelge urene og er saa smaat ved at starte forfra – jeg synes simpelthen mine ure var blevet for “morfar” og klassiske!

 • Nicolai Klingenberg

  @Danny: Nu bliver det spændende. 🙂

  @Wennerberg: Tak for det – og tillykke med dit kommende LW. Har selv fortrudt, at jeg solgt mit første LW Hard Black (edt 1), da en gut for nylig fortalte, at han var sikker på, at prisen på netop denne sag ville mangedobles inden længe. 🙂

  Lad mig endelig høre fra dig, når du har fået dit LW – så smider vi det på bloggen sammen med dine svar på nogle spørgsmål, ok? Tak for input!

 • Steffen

  hvis du bliver træt af guld i guld i guld, så kan du smide en læderrem på og bryde det lidt 🙂

 • Kim

  Hvis du fortryder slaget af dit Hard Black, så er der lige kommet et af de første 22 til salg på timegeeks.dk
  Og mht. Rolex uret, så er det bare at få det købt. Har man stilen til det, så er det for fedt……

 • Jeg ved jo meget, meget lidt om ure, men min jeg tilslutter mig nejkoret…

 • Claes

  Jeg synes faktisk heller ikke det Guld Rolex er så interessant. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor. Jeg synes måske det minder lidt om et ur på en halvkikset nyrig i slut 1980’erne.. Det har ikke helt den der X-factor.

 • Chris

  Rolex’en i heldguld er da fed, og du har stilen til at bære det, så vi ikke ender i enten Don Johnson eller russiske mafiaspirer som man måske ville symbolisere uret med.. Har selv et OysterQuartz i G/S fra 83. Det bliver ikke luftet så tit, men med det rette outfit, så er det nu et lækkert ur. Man glemmer helt at det kun er omkring 36 mm.

 • Nicolai Klingenberg

  @Steffen: Det er en rigtig god mulighed…
  @Kim: Jeg må holde lidt igen – det ender med at ruinere mig. På kort sigt i hvert fald. 🙂
  @Kasper: Du ved da noget – at du ikke er til guldsagen. 🙂
  @Claes: Den er lavet siden engang i 60’erne, som jeg husker det? Er dog ikke helt sikker – synes dog ikke, at den emmer af firser?
  @Chris: Mange tak! Og nej – den syner ikke spor lille med sine 36 mm.. 🙂

  Sagen er således, at uret nu er i min lille samling. 🙂

 • Kim T

  Sådan, og så nogle billeder 🙂

 • Steffen

  tillykke med det og jeg skal hilse og sige, at bordeaux farve læderrem går godt til et guld ur. 🙂

 • Claes

  Ja, tillykke med det!

  Det er helt rigtigt, at det i rette sammenhæng og på en person, der kan bære det er rigtig, rigtig cool!

  Claes