Home Kort - men godt Fra lørdag til lørdag – lidt om ugen der gik del – XIV

Fra lørdag til lørdag – lidt om ugen der gik del – XIV

by Nicolai Klingenberg

Et billede siger mere end 1.000 ord, er der nogen, der siger. Dermed må nedenstående foto sige mere end (næsten) 1.100 ord. Læs mere, og se, hvad det er, der har fristet i Marbella…

Nærsynet? Det ændrer min knapt så fine håndskrift på, men du får dobbelt op, hvis du trykker på fotoet...

Summa summaraum-skrivet er kort, men præciserer egentlig meget godt, hvad der lige rumsterer nu og her. Skal, skal ikke? Der ligger en fortræffelig mulighed for at erhverve et klassisk ur, som jeg har skævet til flere gange. Og oven i købet budt på to gange tidligere. Om Day-Date’en bliver min må tiden vise – det er i øvrigt en model a la nedenstående. Det er nu nærmest uhyggeligt, som fascinationen for brugte ure bliver ved med at spøge…

Måske, måske ikke... For pokker jeg er tosset med den klassiker her...

Nyd søndagen – og smid gerne et par linjer om din forgangne uges fortræffeligheder.

 

You may also like

19 comments

Martin Colberg 1. maj 2011 - 09:54

Gør det Nicolai! Det passer perfekt til din teint 🙂

Reply
Jesper Stenderup 1. maj 2011 - 11:41

For at parafrasere Nike; Just do it! Oftest fortryder vi blot det vi ikke gør, ikke det vi rent faktisk gør.

Reply
Peter A. 1. maj 2011 - 11:45

Skal! Det er de færreste, der kan og bør gå med denne herlighed, men grækere kan (dermed kan du jo også!)
Superfedt!

Reply
Danny 1. maj 2011 - 12:09

– Lidt for morfar til mig.. selv om jeg snart bliver 50…Submariner i sort/guld ville jeg vælge.:-)

Reply
Nicolai Klingenberg 1. maj 2011 - 12:23

@Martin & Peter: Kuløren længe leve – jeg er tæt på en erhvervelse, fornemmer jeg – særligt med Jespers slogan. 🙂

@Danny: Sub’en er mere klassisk – enig. Jeg har dog to ekesemplarer, så jeg holder der. 🙂

Reply
Nicolai Rasmussen 1. maj 2011 - 12:40

Hmmm, Nicolai… jeg er ikke vild med den, må jeg indrømme. Med al respekt, så ser jeg for mig halvgamle, fedladne, svedige texanere med for mange penge, når jeg ser Day-Daten i guld, og tænker at de har købt uret primært på grund af Rolex’ stærke brand og ikke på grund af en reel interesse for uret.

Den eneste jeg kender til som for mig kan bære Day-Daten med stil, er Sonny Crockett i 1. sæson af Miami Vice, men det har nok også noget at gøre med at uret for mig er knyttet særligt til denne periode. Men ok, du kunne jo sagtens blive den næste og hvis du er helt forgabt i uret, er det bare at slå til. Det kræver bare et vist niveau af solbrændthed for at det fungerer, hehe 😉

Jeg kan sagtens forstå din fascination af vintage ure (også Rolex), specielt hvis du har en særlig personlig historie tilknyttet til modellen. Min egen drøm er mere beskeden og går i retning af et Jager LeCoultre Master Compressor Memovox i stål med cognacfarvet rem, men den er jo udgået nu, så der må jeg nok også ud på brugtmarkedet, når den tid kommer 🙂

Reply
Nicolai Klingenberg 1. maj 2011 - 12:48

@Rasmussen: Jeg kan godt følge dig – og selvom jeg ikke har en anekdote eller er forhold til modellen, så synes jeg, det er en klassikere. 🙂 Den kræver garn på armen og en tan a la Miami. Sidste skal jeg arbejde en anelse på, og jeg skal gøre mit for at “blive den nye Miami
Vice” mand. Tak for tilliden i øvrigt. 🙂

Jaeger’en husker jeg også fra diverse søgninger, og der er i min optik tale om en mere underspillet low key elegance. Go for it! 🙂 Heldigvis er der jo modeller til enhver lejlighed og mand M/K.

Tak for input!

Reply
Danny 1. maj 2011 - 13:01

– Køb det! du kan bære det … 😉

Reply
Wennerberg 1. maj 2011 - 15:40

Jeg er ganske enig i, at du sagtens ville kunne baere den – men et guld ur skal baeres alene uden andet krimskrams paa armen… Selv er jeg hoppet i den anden groeft mht. sommer uret, og venter pt. paa en “red dial” Linde Werdelin med roed gummirem…glaeder mig!

Har de sidste 13 aar vaeret en ivrig samler af diverse klokker, alle klassiske og mest IWC. MEN, jeg valgte sidste aar at saelge urene og er saa smaat ved at starte forfra – jeg synes simpelthen mine ure var blevet for “morfar” og klassiske!

Reply
Nicolai Klingenberg 1. maj 2011 - 18:15

@Danny: Nu bliver det spændende. 🙂

@Wennerberg: Tak for det – og tillykke med dit kommende LW. Har selv fortrudt, at jeg solgt mit første LW Hard Black (edt 1), da en gut for nylig fortalte, at han var sikker på, at prisen på netop denne sag ville mangedobles inden længe. 🙂

Lad mig endelig høre fra dig, når du har fået dit LW – så smider vi det på bloggen sammen med dine svar på nogle spørgsmål, ok? Tak for input!

Reply
Steffen 1. maj 2011 - 20:24

hvis du bliver træt af guld i guld i guld, så kan du smide en læderrem på og bryde det lidt 🙂

Reply
Kim 1. maj 2011 - 21:59

Hvis du fortryder slaget af dit Hard Black, så er der lige kommet et af de første 22 til salg på timegeeks.dk
Og mht. Rolex uret, så er det bare at få det købt. Har man stilen til det, så er det for fedt……

Reply
Kasper Bergholt 2. maj 2011 - 11:48

Jeg ved jo meget, meget lidt om ure, men min jeg tilslutter mig nejkoret…

Reply
Claes 2. maj 2011 - 12:28

Jeg synes faktisk heller ikke det Guld Rolex er så interessant. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor. Jeg synes måske det minder lidt om et ur på en halvkikset nyrig i slut 1980’erne.. Det har ikke helt den der X-factor.

Reply
Chris 2. maj 2011 - 14:13

Rolex’en i heldguld er da fed, og du har stilen til at bære det, så vi ikke ender i enten Don Johnson eller russiske mafiaspirer som man måske ville symbolisere uret med.. Har selv et OysterQuartz i G/S fra 83. Det bliver ikke luftet så tit, men med det rette outfit, så er det nu et lækkert ur. Man glemmer helt at det kun er omkring 36 mm.

Reply
Nicolai Klingenberg 3. maj 2011 - 11:08

@Steffen: Det er en rigtig god mulighed…
@Kim: Jeg må holde lidt igen – det ender med at ruinere mig. På kort sigt i hvert fald. 🙂
@Kasper: Du ved da noget – at du ikke er til guldsagen. 🙂
@Claes: Den er lavet siden engang i 60’erne, som jeg husker det? Er dog ikke helt sikker – synes dog ikke, at den emmer af firser?
@Chris: Mange tak! Og nej – den syner ikke spor lille med sine 36 mm.. 🙂

Sagen er således, at uret nu er i min lille samling. 🙂

Reply
Kim T 3. maj 2011 - 14:13

Sådan, og så nogle billeder 🙂

Reply
Steffen 3. maj 2011 - 16:47

tillykke med det og jeg skal hilse og sige, at bordeaux farve læderrem går godt til et guld ur. 🙂

Reply
Claes 3. maj 2011 - 17:20

Ja, tillykke med det!

Det er helt rigtigt, at det i rette sammenhæng og på en person, der kan bære det er rigtig, rigtig cool!

Claes

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk