Home Spottet Swan 80S – en ny legende er født

Swan 80S – en ny legende er født

by Nicolai Klingenberg

For år tilbage besøgte jeg Swans yachtværft i det nordlige Finland, og siden da har det gibbet i mig, når jeg har læst om værftets herlige kreationer. Således satte en nyhed om Swan 80S i inboxen drømmene i gang.

Swan 80S i fuld flor.

Er jeg i stand til at sejle? På ingen måde – med mindre det er ok blot at være passiv passager. Og lige netop den rolle ville jeg hellere end gerne påtage mig på den nye Swan 80S, som blev færdig for små to måneder siden. Blandt andet fordi at yachten skal deltage i Rolex Swan Cup i september. Indtil sejlene skal dyste i Rolex Swan Cup suser den rundt og bryder bølger omkring de baltiske lande. Swan 80S bygger på tidligere erfaringer med såkaldte maxi-cruisere, som efterfølgende har fået en teknologisk overhaling, der skulle gøre ”hende” både hurtig og ”komfy”.

Jeg ved, der findes andre yachts, og du er velkommen til at tippe om disse, men nu og her er det Swan 80S. Foto: Per Heegaard

Det handler dog også om at være en luksuriøs dame, hvilket billederne gerne skulle understrege. Og er du ikke helt enig, så kan du blot bestille interiøret med et andet layout. De faste mål står dog ikke til ændring med mindre du vælger en custom made, hvor du selv bestiller og bestemmer alt. Det skal dog nævnes, at du kan vælge mellem to ruminddelinger.

Saloon’en i forreste del af yachten. Foto: Bildbolaget Du&Vi

Og hvad får man så i de 80 fod? Selvsagt et enormt udeområde, hvor livet kan nydes under solen – og bliver det for varmt, kan du slænge dig under solsejlet, som dog ikke byder på fremdrift, men blot skygge.

Cockpit med såkaldt bimini top. Foto: Per Heegaard

Under dækket kan du naturligvis stå fuldt oprejst, du kan invitere de nærmeste – plus et par flygtige bekendtskaber – på ophold og spise, og når det er tid til at gå til ro, kan du blot trække dig tilbage til de private gemakker, hvor du enten holder til forrest eller bagerst alt afhængig af det ønske, du gav ved bestilling.

Og det er så her, at ejerne kan slænge sig… Foto: Bildbolaget Du&Vi

Udover owners cabin er det muligt at indrette tre gæstekahytter – fælles for alle er så meget lys som muligt via naturligt lysindfald fra oven og siden – og fra elektriske pærer, når solen er gået ned. Opbevaring klares via skabe, men også via pladsen under de hævede gulve, som findes her og der.

 

Vil du vide mere, kan du kontakte Swans danske kontor hos Top Yacht her <—

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk