Home Kort - men godt Ugen der gik – Nikon 1 edition

Ugen der gik – Nikon 1 edition

by Nicolai Klingenberg

En uge er gået, og denne gang bliver det ikke, som det plejer at være. Der er nemlig fotos fra en periode, der strækker sig udover en uge. Det hænger sammen med, at jeg har testet endnu et kamera. Denne gang hedder modellen Nikon 1. Og den gør det særdeles nemt at tage fotos. Og video. Men lad mig lige komme til et par snapshots – vi begynder til søs. De tre prikker i horisonten? Det er tre olieplatforme, jeg spottede fra min kahyt. Endda i solnedgang

Der arbejdes i horisonten

Det skal siges, at jeg intet har gjort ved indlæggets fotos – udover at reducere dem i størrelsen. Altså ikke noget med at justere på farver eller lignende. Se nu bare dette herlige “barskud”, hvor du kan ane iskrystallerne som små “korn”. Dernæst er dybdeskarpheden også værd at nævne.

Fra en frossen Martini-bar.

Her er billedet i mere jævnt fokus – men farverne er ikke til at tage fejl af. I øvrigt skal det nævnes, at Nikon 1 fås i to varianter. Den version, jeg har testet hedder Nikon J1, og der er tale om et “peg og skyd” kamera, der gør det meste for dig. Umiddelbart er jeg blevet bedre til at tage fotos, men kameraet er perfekt at have med på farten – det fylder mindre end et spejlrefleks, omend det i sin købsudgave ikke er et lommekamera. Du kan dog nemt udskifte til et mindre objektiv. Flere endda.

Orkide-skud på Nimb

Nå – ure fylder sjovt nok en del på siden her, og det er ikke altid lige nemt at tage fotos af de tikkende maskiner. Men grosserer-uret tager sig godt ud på afstand – og med sløret frugtskål i baggrunden. Det var i øvrigt mørkt udenfor, så lyset kommer fra et par el-pærer.

Submariner feat. frugt

Her er vi til gengæld i dagslys. Jeg ville tage et tilfældigt foto, mens jeg var gående. Jeg tog det nedefra, lod kameraet fokusere, mens jeg krydsede en fodgængerovergang, og resultatet er tilfældigt, men skarpt. Jeg kan ikke afvise, at fotoet er lidt bedre i virkeligheden – det gælder for alle fotos i indlægget – for når de komprimeres til web, ryger der efter sigende lidt af kvaliteten.

Vesterbro.

Det kan være svært at komme helt tæt på uden makro. Men jeg forsøgte. Her er det et close-up af Angelus skiven – kameraet er holdt med en hånd og let rystende, men deltaljerne er til at få øje på.

Nærmest makro.

En tre-i-ener skudt i gråvejr – der har været tale om et sæt bestående af en whisky og kaffe, som muligvis er nydt under en parkering. Strange people…

Jeg gad godt vide, hvad der foregik her, lige inden affaldet blev henkastet.

Med undtagelse af fotoet er lidt skævt, så vil jeg mene, at den kulsorte nat fremstår ganske fint – det er skudt uden blitz i øvrigt.

Dukkertmulighed på dækket

Fokus er forrest i billedet, men den nok så fine bacon står knivskarpt – og sprødt.

Fra en lancering på Restaurant Schønnemann – der kommer mere. Meget mere…

Læg mærke til Tissot teksten, der står særdeles skarpt – ligeledes er det muligt at se niveauerne på skiven.

Klokken set fra en helt anden side

Udover at kunne tage fotos, så kan 1-serien også tage “fem fotos i et” – dermed kan du selv vælge, hvilket af de fem, du mener, er det bedste. En anden smart feature – eller funktion – er muligheden for at skyde film i HD, samt korte klip på få sekunder, som er en række billeder, der viser det ønskede motiv i slow-motion. Det egner til ganske godt til “ting i bevægelse”. Jeg skal nok vende tilbage med mere.

Er du blevet nysgerrig, så kan du besøge Nikon 1 hjemmesiden, hvor du også finder alskens ekstraudstyr. Det foregår her <–

 

Du ønskes god søndag – og opfordres til at følge My-Pleasure.dk på Facebook her <–

 

 

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk